George Cîrjan a asigurat victoria echipei SC Oțelul cu Dinamo. Căpitanul gălățenilor, despre golul său, promovarea în prima ligă și visul din 2016 încă neîmplinit

Marius ANGHEL 16 Aug. 2022, 23:26 Liga 2

SC Oțelul a reușit prima victorie în Liga 2 împotriva echipei Dinamo, în deplasare la Clinceni, în cadrul etapei a 2-a a sezonului regular. Nou-promovata debutase cu o remiză pe teren propriu, 0-0 cu Poli Iași, iar contra ”câinilor” a făcut un meci și mai bun și a câștigat cu 3-1.

Succesul gălățenilor antrenați de Dorinel Munteanu a devenit aproape sigur în momentul în care unul dintre veteranii echipei, atacantul George Cîrjan, a marcat în minutul 66. A făcut-o pentru 3-1, după ce, anterior, punctaseră Răzvan Gorovei (33′) și Laurențiu Maxim (56′), pentru SC Oțelul, și Vasile Buhăescu (45+2′), pentru Dinamo.

George Cîrjan a înscris pentru SC Oțelul în meciul cu Dinamo: ”S-a văzut de la început și până la sfârșit că am dominat meciul”

La finalul jocului, căpitanul George Cîrjan a spus că victoria este una meritată, la modul în care s-a desfășurat meciul.

”O victorie muncită, dar eu zic că meritată. S-a văzut de la început și până la sfârșit că am dominat meciul și am câștigat cele trei puncte. Noi am venit aici să luăm punct sau puncte. Am venit încrezători pentru că știm ce echipă avem, știm cum ne pregătim și Mister întotdeauna ne motivează să jucăm la victorie”, a spus Cîrjan la microfonul DigiSport.

”Ne-am propus play-off-ul, dar luăm fiecare meci în parte”

Echipa din Galați este una dintre cele cinci nou-promovate din Liga 3. Chiar și așa, SC Oțelul nu se gândește neapărat la menținerea în Liga 2 în acest sezon, ci țintește la play-off, iar apoi la promovare. După primele două etape, în care a întâlnit echipe cu nume din campionat, Poli Iași și Dinamo, SC Oțelul are 4 puncte și se află pe loc de play-off, pe 5.

”Avem un început bun, mai ales că am jucat cu două echipe care o să fie contracandidate la play-off. Noi ne-am propus play-off-ul, dar luăm fiecare meci în parte și, dacă e să fim acolo, atacăm play-off-ul. Dacă intră în play-off o să discutăm apoi de promovare, dar discutăm de la iarnă încolo”, a declarat atacantul născut chiar la Galați și care a mai jucat pentru Dunărea Galați, FC Botoșani, Ceahlăul, fost Oțelul și FCM Baia Mare.

Cîrjan visează să promoveze cu SC Oțelul în Liga 1, încă din 2016, de la înființarea echipei

Dintre jucătorii pe care SC Oțelul îi are în lot, doi dintre ei au jucat și la echipa care în 2011 câștiga campionatul României, Cristian Sîrghi (35 ani) și Ionuț Neagu (32 ani). La fosta Oțelul a evoluat și George Cîrjan, însă după ce echipa retrogradase în Liga 2, în sezonul 2015-2016, când s-a și desființat. În prima ligă are meciuri, dar cu FC Botoșani (33 în sezonul 2013-2014 / 3 goluri) și Ceahlăul (22 în sezonul 2014-2015 / 3).

Întrebat de reporterul DigiSport cum se simte știind că este singurul jucător din primul ”11” care a jucat și în Liga 1, Cîrjan a făcut precizările că în lot se află și alți jucători care au evoluat la acest nivel unde echipa visează acum să promoveze, însă nu a spus și faptul că el nu a jucat în Liga 1 pentru Oțelul.

”Din primul 11, da, dar îi mai avem pe Sîrghi, pe Neagu. Nu îmi este greu, pentru că de când am venit la Galați, în 2016 (n.r. – e vorba de noul Oțelul, înființat în 2016 după falimentul campioanei), mi-am dorit să promoveze echipa în prima ligă. Am reușit în Liga a 2-a și sper eu să apus să promovez și în prima ligă cu Oțelul”, a spus George Cîrjan, care în ediția 2015-2016 evolua în 12 meciuri pentru Oțelul în Liga 2 și înscria 2 goluri.

Căpitanul echipei lui Dorinel Munteanu a spus și cum crede că ar trăi Galațiul o revenire în liga 1: ”Pentru Galați ar fi extraordinar. Ați văzut și la meciul trecut de acasă, că jucăm cu 7-8000 de spectatori. Galațiul este dornic de fotbal, este iubitor de fotbal și sperăm să le facem o bucurie la sfârșitul campionatului. Sperăm să promovăm în prima ligă la anul.”

Cîrjan preferă să câștige echipa și mai puțin să înscrie el

Golul jucătorul de 34 de ani a fost o bijuterie. A primit o minge din aut de margine de la Rus, a preluat cu spatele la poartă, a protejat-o în fața lui Țone, s-a întors cu tot cu fundaș în spate și a înscris dintr-un unghi destul de închis, din 5 metri lateral dreapta, direct la încheietura barelor la colțul lung.

”Nu a fost ușor. Așa pare la prima vedere, dar nu a fost ușor. Nu e niciun gol ușor, am muncit, am dat un gol, am câștigat, asta e cel mai important, nu contează cine dă gol”, a vorbit Cîrjan despre golul său.

Cu 4 puncte după primele două etape, SC Oțelul e pe locul 5 și are golaveraj 3-1, iar în etapa a 3-a joacă acasă, duminică, de la ora 12:30, cu Unirea Constanța.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/verdict-transant-in-cazul-penalty-ului-dictat-in-dinamo-sc-otelul-marius-avram-nu-a-lasat-loc-de-interpretari-19241158

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asa-i-place-lui-dorinel-munteanu-e-in-sfarsit-multumit-dupa-ce-sc-otelul-a-invins-dinamo-felicit-jucatorii-au-avut-atitudine-si-am-castigat-meritat-reactie-sincera-despre-fanii-19241106

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-stie-cu-cine-a-semnat-si-nu-se-plange-dupa-primul-esec-suferit-ca-antrenor-la-dinamo-trebuie-sa-fim-echilibrati-linistiti-avem-foarte-mult-de-munca-concluziile-dupa-19241122

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-sc-otelul-incepe-la-ora-1800-primul-11-ales-de-ovidiu-burca-19241045

Marius ANGHEL 16 Aug. 2022, 23:26 Liga 2
Pe aceeași temă