Genunchiul lui Tamaș și “piciorele de lemn” ale lui ”U” Cluj. ASU Poli câștigă pe Cluj Arena

Vlad MĂCICĂȘAN 07 Sep. 2020, 20:58 Liga 2
Genunchiul lui Tamaș și “piciorele de lemn” ale lui ”U” Cluj. ASU Poli câștigă pe Cluj Arena

Ceea ce a făcut Gabi Tamaș ar fi făcut prea puțini fotbaliști. Să joci cu meniscul distrus, știind că a doua zi mergi la operație este ceva ieșit din comun, la orice nivel. E greu să-ți închipui durerile și e complicat de calculat și riscurile pentru fostul fundaș al naționalei. Totuși, de ce? Tamaș nu avea niciun motiv să facă un asemenea act de eroism sau de atașament pentru clubul unde joacă. Nu mai trebuie să dovedească nimic, la 36 de ani și atâtea echipe cunoscute din Europa, pe care le-a bifat. Dar poate că răspunsul este dar chiar de cariera lui Tamaș.

O carieră pentru care trebuie să suferi și să ai respect față de fotbal. Judecat mai mereu după ce a făcut în afara terenului și prea puțin pentru ce făcea în teren, Tamaș n-a fentat niciodată fotbalul. Nu s-a dat accidentat, a strâns din dinți când a fost cazul și n-a ales vreodată varianta ușoară.

”U” Cluj în “Anul Cârtiței”

Tocmai aceste alegeri l-au adus și la ”U” Cluj, în Liga 2, în condițiile în care putea liniștit să câștige mai mulți bani într-un loc mult mai “călduț”. Dorința de a nu dezamăgi și a fi exemplu a fost mai puternică decât durerea, în cazul său. Doar că mai tinerii săi colegi de la ”U” Cluj n-au înțeles nimic din exemplul lui Tamaș. N-au înțeles că sunt părtași la o lecție și că devotament și sacrificiu se cere și de la ei. Fanilor Universității li se pare că trăiesc în “Ziua Cârtiței”. Mai precis “Anul Cârtiței”, pentru ei, deoarece povestea se repetă cu rigurozitate, în fiecare sezon.

U Cluj pleacă drept candidată certă la promovare, pare că are tot ce îi trebuie, dar jocul este lamentabil și speranța moare cu fiecare minut de joc greu de privit de către fani. La fel s-a întâmplat și cu ASU Poli Timișoara. Cu un joc previzibil, fără idei și mult prea rudimentar în comparație cu alte pretendente la promovare, ”U” Cluj s-a bazat doar pe faptul că va avea noroc, cum a avut și la Bacău.

ASU Poli Timișoara cu mai multe ocazii

În acest context, oaspeții prindeau curaj pe Cluj Arena, cu fiecare minut care trecea. Mai mult, aceștia încercau să profite de spațiile generoase din zonele laterale ale apărării lui ”U” Cluj. Acolo, Axente a scăpat singur cu portarul, dar n-a știut ce să facă (13). Tamaș încerca să fie și playmaker, pentru că de la el plecau atacurile care săreau mijlocașii de cele mai multe ori. Goga a avut singura ocazie importantă pentru ”U” în prima parte, pentru ca după pauză ”U” Cluj să înceapă să pună presiune pe o poartă unde se afla un puști de 17 ani, dar fără să aibă finalitate.

Portar de 17 ani fără greșeală

Iar pe final, timișorenii, care au jucat simplu, curat și mult mai eficient, au dat lovitura. Fostul dinamovist, Popovici, a marcat de la 30 de metri, din lovitură liberă (70). Falub a schimbat cu Golan și Barbu, iar ”U” Cluj a avut cele mai bune 20 de minute din meci. Golul n-a mai apărut însă. În ultimele secunde puștiul Borbei a arătat calități ieșite din comun pentru un portar de 17 ani. S-a încheiat 0-1, iar ”U” Cluj nu are argumente la promovare, după jocul prestat în primele două jocuri.

Foto: FC Universitatea Cluj 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-asu-poli-de-la-ora-1830-19146897

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-tamas-va-fi-pe-teren-in-partida-u-cluj-asu-politehnica-fundasul-se-opereaza-dupa-meci-vreau-sa-joc-ma-pregatesc-la-sala-cat-va-absenta-19146572

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-face-primele-demersuri-pentru-eliberarea-abonamentelor-ardelenii-au-lansat-programul-locul-tau-in-stadion-19146567

 

 

 

 

Vlad MĂCICĂȘAN 07 Sep. 2020, 20:58 Liga 2
Pe aceeași temă