Concordia Chiajna se întoarce pe stadionul central din localitate, unde gazonul sintetic a fost înlocuit. Eugen Trică anticipează meciul revenirii

Andrei PASCU 06 Jan. 2023, 08:10 Liga 2
Concordia Chiajna se întoarce pe stadionul central din localitate, unde gazonul sintetic a fost înlocuit. Eugen Trică anticipează meciul revenirii

Concordia Chiajna revine pe terenul central al complexului sportiv din Chiajna, după ce în prima parte a sezonului de Liga 2 a evoluat pentru început la Buftea și mai apoi pe terenul 2 al propriei baze.

Decizia a fost luată pentru ca suprafața de joc să fie schimbată pe Stadionul Concordia, iar lucrările au fost finalizate cu bine.

Concordia Chiajna revine pe Stadionul Concordia în meciul cu Ripensia

Până ca lucrările pentru schimbarea suprafeței de joc de pe Stadionul Concordia să fie gata, gazonul era unul artificial. Încă din vară, înainte de începerea sezonului, conducerea a luat decizia să îl schimbe și să instaleze un gazon natural, iar lucrările s-au terminat cu bine și suprafața arată impecabil, conform informațiilor oferite de antrenorul Eugen Trică.

Într-un dialog cu reporterul Liga2.ro, Trică a precizat că a văzut gazonul și că este încântat de cum au decurs lucrările, astfel că revenirea echipei sale pe arena principală a Bazei Sportive Concordia se va produce odată cu primul meci din 2023 de pe teren propriu.

Suprafața de joc a Stadionului Concordia, înlocuită din vară

În prima rundă din acest an, Concordia Chiajna va juca în deplasare, cu Minaur Baia Mare. Apoi, la începutul lunii martie vor avea ilfovenii prima confruntare acasă, cu Ripensia, moment în care va fi inaugurat gazonul natural.

În cazul în care lucrările nu erau gata, Concordia Chiajna ar fi trebuit, probabil, să plece din complexul din Chiajna, pentru că suprafața de joc a terenului 2 a arătat foarte rău în ultimele meciuri din 2022.

Așa arăta suprafața de joc a terenului 2 al Bazei Sportive Concordia, la partida Concordia Chiajna - Unirea Slobozia, din ultima etapă din 2022, disputată la 2 decembrie.
Așa arăta suprafața de joc a terenului 2 al Bazei Sportive Concordia, la partida Concordia Chiajna – Unirea Slobozia, din ultima etapă din 2022, disputată la 2 decembrie.

Terenul central e gata, o să jucăm acolo. Terenul arată foarte bine, vom juca acolo încă de la prima etapă de acasă. Meciul cu Ripensia îl vom juca sigur acolo. Am văzut și eu terenul, arată foarte bine.

(N.r. – Despre terenul 2) Nu se mai poate juca acolo, e foarte dificil. Dacă tot e cel nou gata, îl vom inaugura cu Ripensia”, a spus Eugen Trică în dialogul cu Liga2.ro.

S-a vorbit de revenirea pe arena centrală încă de la începutul lunii septembrie!

Inițial, directorul sportiv Cristian Bălașa spunea că echipa are șanse să revină pe principalul stadion din Chiajna la jocul cu Dinamo, din etapa a 5-a, programat în data de 4 septembrie. Nu s-a întâmplat însă acest lucru, Concordia continuând să evolueze pe terenul 2 inclusiv în luna noiembrie.

Ulterior, președintele Cristian Tănase spunea că nu sunt probleme cu gazonul instalat în vară și preciza că ultimele jocuri din 2022 vor fi disputate tot pe teren 2.

”Am zis să revenim din primăvara anului viitor. De prins, s-a prins iarba, dar am zis că dacă avem posibilitatea să jucăm pe Chiajna 2, am jucat acolo, să lăsăm să se prindă bine de tot, cu toate că s-a prins. Nu a fost niciodată discuția să revenim pe terenul principal cu Dinamo”, spunea Tănase, la finalul lunii noiembrie, pentru Liga2.ro.

Noul gazon natural a fost montat pe terenul stadionului din Chiajna la jumătatea lunii iulie a anului 2022.

Așa arăta gazonul natural al stadionului din Chiajna la jumătatea lunii august a anului 2022. Se spera ca primul meci pe el să aibă loc la începutul lunii septembrie.

Concordia Chiajna a arătat mai bine în deplasare

Concordia Chiajna nu a stat deloc bine în meciurile jucate pe teren propriu. A disputat nouă partide acasă în acest sezon de Liga 2, a înregistrat trei victorii, un egal și cinci înfrângeri, acumulând doar 10 puncte. Are golaveraj negativ, șapte goluri marcate și nouă primite.

Mai bine au stat ilfovenii în deplasare, înregistrând patru victorii, o remiză și două eșecuri în șapte meciuri. Au acumulat 13 puncte și sunt pe locul 4 în clasamentul partidelor jucate în deplasare de echipele din Liga 2.

Așa arăta gazonul terenului 2 al Bazei Sportive din Chiajna înaintea meciului cu FC Brașov, desfășurat în data de 5 noiembrie 2022.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și George Flușter (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-doua-variante-de-cantonament-19257254

https://liga2.prosport.ro/seria-1/topul-rezervelor-din-liga-2-19257187

https://liga2.prosport.ro/liga-3/scm-zalau-a-luat-un-fost-mijlocas-al-poli-timisoara-19257159

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-prima-achizitie-a-iernii-robert-mustaca-s-a-intors-19257121

https://liga2.prosport.ro/seria-1/azdren-llullaku-experienta-noua-dupa-cea-de-la-concordia-chiajna-19257083

Andrei PASCU 06 Jan. 2023, 08:10 Liga 2
Pe aceeași temă