Gata cu grijile studenților

25 Apr. 2009, 15:48 Liga 2

Un egal și două înfrângeri în ultimele trei runde și etapa cu numărul 26 o găsea pe Sportul la doar șase puncte de singurul loc retrogradabil din serie. Încă un pas greșit i-ar fi băgat serios pe stundenți în bătălia pentru salvarea de la retrogradare. Stadionul din Regie primea vizita „dunărenilor” din Galați, o echipă care a cam încheiat conturile cu acest sezon, aflându-se pe un loc „călduț” undeva la mijlocul clasamentului. La prima vedere, Sportul nu trebuia să aibă mari probleme în confruntarea cu Dunărea Galați, date fiind ambițiile celor două echipe.

Cu toate acestea meciul a început practic de la scorul de 0-1. Ionuț Enache a profitat de bâlbâiala lui Samoilă și i-a adus în avantaj pe gălățeni în chiar minutul trei. De aici jocul a curs într-o singură direcție, spre poarta lui Mindileac, oaspeții mulțumindu-se să se așeze foarte bine în apărare și aștepte să scape pe contraatac. Atacurile alb-negrilor au rămas fără rezultat până în minutul 40, când Curelea a readus egalitatea după ce a reluat foarte bine cu capul o centrare venită dintr-un corner de pe partea dreaptă.

Repriza a doua a fost una fără istoric. Sportul a atacat încontinuu, iar Dunărea nu a reușit să aibă o replică pe măsură. Pe fondul unui joc spectaculos, care le-a amintit pătimașilor suporteri de „Gașca Nebună” ce făcea furori în primul eșalon, tabela de marcaj s-a modificat din nou în dreptul gazdelor în minutul 67. Ferfelea a executat foarte bine o lovitură liberă de la aproximativ 18 metri și Sportul prelua conducerea, dar nu stabilea și rezultatul final. Asta pentru că în minutul 87 Curelea a „lovit” din nou. Aflat capătul unei superbe serii de pase, atacantul Sportului a înscris din mijlocul careului.

O victorie meritată pentru Sportul Stundețesc care împușcă doi iepuri dintr-o lovitură: își îndeplinește baremul de 25 de puncte și, mai ales, scapă de zona „minată” a clasamentului.

 

Articol scris de: Alexandru Amironoaiei

Foto: Florin Alboiu

25 Apr. 2009, 15:48 Liga 2
Pe aceeași temă