Gabi Tamaș, spectaculos la prezentarea la ”U” Cluj: ”În Liga 2 nu se joacă tot 11 contra 11? / Deja nu mai pot de CFR. Am jucat mult acolo / De asta m-au căutat și de la echipa națională, că eram expirat” | VIDEO

Vlad MĂCICĂȘAN 05 Aug. 2020, 14:48 Liga 2
Gabi Tamaș, spectaculos la prezentarea la ”U” Cluj: ”În Liga 2 nu se joacă tot 11 contra 11? / Deja nu mai pot de CFR. Am jucat mult acolo / De asta m-au căutat și de la echipa națională, că eram expirat” | VIDEO

Gabriel Tamaș (36 de ani) a susținut astăzi, 5 august, primul interviu în fața presei de la transferul la Universitatea Cluj. Cea mai răsunătoare achiziție a verii pentru o echipă din Liga a 2-a a România a răspuns în stilul caracteristic întrebărilor legate de nivelul său fotbalistic sau de nivelul ligii secunde și a glumit când a fost întrebat dacă noul titlul câștigat de rivala CFR reprezintă o presiune pentru ”U” Cluj.

Tamaș a recunoscut că a avut oferte din Liga 1 și dezvăluit că era în atenția lui Mirel Rădoi, pentru echipa națională, dar că nu se mai pune problema unei convocări, deoarece nu i se pare normal ca la națională să ajungă fotbaliști din Liga 2.

Gabi Tamaș: ”M-au căutat și de la echipa națională. Din Liga 2 nu ar fi normal să cheme un jucător la națională”

Motivul pentru care a ales U Cluj:
”Am venit cu gândul de promovare. Trebuie să formăm o echipă și să fim un vestiar unit. Au fost și alte oferte din Divizia A, dar am ales U pentru că am și prieteni aici, este o echipă cu tradiție în România, cu mulți fani, mulți suporteri, oameni care iubesc fotbalul cu adevărat și eu pe final de carieră, cine știe cât mai joc, un an, doi, cinci, zece, mi-am propus să vin aici și să-i ajut să joace în Divizia A, că merită”

Diferența dintre Liga 1 și Liga 2:
”Am fost unul dintre cei mai buni fundași din Liga 1, păi în Liga 2 nici nu știu ce să zic. Nu mai vorbesc, că nu mai am ce să zic. Nu se joacă tot 11 contra 11? Ce-s mai mulți în Liga 2? Tot fotbal e, nicio diferență. Să dea Domnul să promovăm și după aceea, poate mă retrag”

Faptul că unii îl consideră un fotbalist expirat:
”De asta m-au căutat și de la echipa națională, că eram expirat. Spuneți de parcă m-am lăsat de vreo 2-3 ani. Eu am jucat la Astra. Astra este echipă care a intrat în play-off, acum sunt pe locul 3. Niște întrebări care nu-și au rostul. Dacă mă lăsam și mă reapucam atunci puteați să vorbiți de Gabi Tamaș. Așa nu puteți vorbi de Gabi Tamaș pentru că a ajutat Astra să ajungă pe 3”

Echipa națională:
”Din Liga 2 nu am cum să merg la echipa națională și nu ar fi normal să cheme un jucător din Liga 2”

Fanii lui ”U” Cluj:
”Suporterii contează foarte mult și nu doar pentru mine, ci pentru toate echipele din Liga 1. Sper să se întoarcă pe stadioane cât mai repede”

”Trag de mine cât mai pot să ajut echipa să promoveze și apoi poate mai joc un an sau poate nu”

Șansele la promovarea ale lui U Cluj:
”Este un proiect foarte mare la U Cluj, pe un termen mai lung, dar noi nu prea avem timp. Trebuie să se mai facă câteva transferuri probabil și să se facă performanță acuma, pentru că eu poate nu mai am doi ani, poate am numai anul ăsta. Trag de mine cât mai pot să ajut echipa să promoveze și apoi poate mai joc un an sau poate nu”

Eventuala presiune pentru că rivala CFR e campioană:
”Da, deja nu mai pot. Da foarte mult (a jucat acolo). Ți-a plăcut? (către reporter)”

Deciziile pentru terminarea Ligii 1:
”Nu lucrez la federație. Eu sunt fotbalist și am venit să joc fotbal”

Echipele de tradiție din Liga 2:
”Poate vom avea echipe și vom fi un campionat mai tare decât Liga 1”

Gabriel Tamaș, cu fularul lui ”U” Cluj, pe Cluj Arena. Foto: Dan Bodea / Transilvania Reporter

Primele antrenamente cu ”U” Cluj:
”Am puțină febră musculară, pentru că am stat vreo trei săptămâni (râde)”

Jucătorii tineri de la ”U” Cluj:
”Prima dată când am jucat la Divizia B a fost la 17 ani și m-am întors la 37 de ani. Cum este? Sunt niște jucători tineri, la care le mai trebuie experiență, cum am fost și eu la vârsta lor, dar trebuie lucrați. Mai mult nu pot să zic”

  • În cariera sa de fotbalist, Gabriel Tamaș a evoluat pentru FC Brașov, Tractorul Brașov, Dinamo, Galatasaray (Turcia), Spartak Moscova (Rusia), Celta Vigo (Spania), Auxerre (Franța), West Bromwich Albion, Doncaster Rovers (ambele din Anglia), CFR Cluj (a stat o scurtă perioadă, fără să scoate), Watford, Cardiff City (ambele din Anglia), FCSB, Hapoel Haifa (Israel) și Astra. Pentru naționala României de seniori are 66 de meciuri și 3 goluri.

Primul interviu acordat de Gabi Tamaș de când a semnat cu ”U” Cluj:

Gabriel Tamaș răspunde întrebărilor jurnaliștilor după primele antrenamente cu “U”#NumaiU #GT30

Publicată de FC Universitatea Cluj pe Miercuri, 5 august 2020

Clipul de prezentare al lui Gabi Tamaș la ”U” Cluj:

Gabriel Tamaş a semnat cu FC Universitatea Cluj

Bine ai venit la FC Universitatea Cluj, Gabriel Tamaş! ? ?#NumaiU #GT30

Publicată de FC Universitatea Cluj pe Duminică, 2 august 2020

Vlad MĂCICĂȘAN 05 Aug. 2020, 14:48 Liga 2
Pe aceeași temă