Gabi Tamaș a revenit printre titulari la ”U” Cluj. Ce spune despre victoria cu Turris Oltul, de când n-a mai jucat cu dureri, de ce nu era corect să fie convocat la națională și mesajul pentru tricolori

Marius ANGHEL 13 Oct. 2020, 00:48 Liga 2
Gabi Tamaș a revenit printre titulari la ”U” Cluj. Ce spune despre victoria cu Turris Oltul, de când n-a mai jucat cu dureri, de ce nu era corect să fie convocat la națională și mesajul pentru tricolori

După o repriză jucată în meciul din Cupa României cu Unirea Dej, Gabriel Tamaș (37 de ani) a început ca titular partida pe care ”U” Cluj a desfășurat-o în etapa a 7-a a Ligii 2 la Turris Oltul Turnu Măgurele și a câștigat-o cu 4-1. Fundașul încă nu e refăcut complet după accidentarea suferită în chiar prima etapă a sezonului, spune că nu ar fi fost corect să fie convocat din Liga 2 la naționala României și a avut un mesaj și pentru tricolori după ultimele două eșecuri.

Gabi Tamaș a jucat din nou pentru ”U” Cluj în Liga 2

După 45 de minute jucate joia trecută în partea a doua a meciului din competiția KO, Gabi Tamaș a evoluat 81 de minute în partida pe care Universitatea Cluj a avut-o la Turris Oltul. Fundașul care la 9 noiembrie împlinește 37 de ani s-a accidentat în partida cu Aerostar Bacău, de la finalul lunii august și a fost operat la menisc pe 9 septembrie, după ce până la intervenția chirurgicală a mai jucat într-un meci. A ratat în total patru partide, pentru ca apoi să revină pe teren în timp relativ scurt de la operație.

”A fost un meci important pentru noi. Trebuie să acumulăm cât mai multe puncte. Ne bucurăm că am câștigat și sperăm să o ținem tot așa”, a spus Tamaș la finalul meciului cu Turris Oltul.

A dat emoții staffului în debutul părții secunde, dar a continuat să joace până spre final: ”Nu mai știu de când nu am mai jucat fără nicio durere”

În minutul 49, fostul fundaș al naționalei le-a dat emoții celor de pe teren și în special de pe banca tehnică. În urma unui duel cu Niță a acuzat probleme la genunchiul stâng, echipa medicală i-a sărit în ajutor imediat, însă după câteva momente în care a rămas întins pe gazon s-a ridicat și a făcut semne că e bine și poate continua. A continuat să joace până spre final, în minutul 81, când a fost înlocuit de Andrei Mureșan.

”Încă nu mi-am revenit complet. După o lună de zile în care nu am făcut nimic, am făcut pregătire singur, după aia cu echipa, dar, încet – încet, cred că o să fiu la capacitate maximă. Nu mai știu de când nu am mai jucat fără nicio durere. Eu sunt obișnuit să joc cu durere”, a mai declarat Gabi Tamaș la microfonul DigiSport.

Tamaș nu voia la națională: ”Nu este corect față de jucătorii din Liga 1.” Mesaj pentru tricolori

Întrebat despre o posibilă convocare la națională, Tamaș a spus că nu ar fi corect pentru jucătorii care evoluează în Liga 1.

”Este greu să mergi din Liga a 2-a la națională, pentru că nu este corect față de jucătorii din Liga 1. Nu e vorba de ritm sau de meciuri, ci sunt jucători de echipa națională sau fundași centrali care merită să fie convocați și ei. Schimbându-se generația să fie jucători din Liga 1, nu din Liga 2”, e de părere Tamaș.

Jucătorul care are 54 de meciuri la naționala României și 3 goluri a avut și un mesaj pentru actualii tricolori, după eșecurile cu Islanda (1-2) și Norvegia (0-4).

”Dacă lor le convine cum sunt și cum arată, le urez baftă, sănătate! Le urez să nu mai îmbrace tricoul naționalei. La asemenea rezultate!”, a spus Gabi Tamaș, care nu a vrut să intre în discuții amănunțite despre cele ultimele două jocuri ale naționalei și nu crede că Mirel Rădoi e de vină pentru situația actuală.

Gabriel Tamaș a jucat în patru meciuri pentru ”U” Cluj până acum, după ce a semnat în vară. A evoluat în partidele cu Aerostar Bacău (1-0), ASU Poli (0-1), Unirea Dej (2-0, turul 3 Cupa României) și Turris Oltul (4-1).

Foto: FC Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/gabi-tamas-a-revenit-pe-teren-pentru-u-cluj-jucatorul-cu-care-a-surprins-costel-enache-la-meciul-cu-unirea-dej-si-ceilalti-doi-debutanti-19151593

https://liga2.prosport.ro/seria-1/turris-oltul-u-cluj-de-la-ora-1930-ardelenii-au-sansa-sa-urce-pe-podium-cu-o-victorie-19152270

https://liga2.prosport.ro/seria-1/turisti-la-ei-acasa-echipa-lui-erik-lincar-a-fost-umilita-de-u-cluj-care-e-pe-locul-2-dupa-meciul-sezonului-pentru-ardeleni-19152317

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-din-ce-in-ce-mai-multumit-de-jocul-lui-u-cluj-as-scoate-in-evidenta-lucrurile-pozitive-antrenorul-si-a-dat-cu-parerea-despre-problemele-de-la-19152321

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-si-a-taxat-jucatorii-si-dupa-infrangerea-cu-u-cluj-asta-e-mentalitatea-noastra-sa-ne-multumim-cu-putin-in-general-de-ce-spune-antrenorul-de-la-turris-19152337

Marius ANGHEL 13 Oct. 2020, 00:48 Liga 2
Pe aceeași temă