Mirel Rădoi pregătea surpriza pentru Islanda. A vrut să-l aducă din Liga 2 pe Gabi Tamaș, dar fundașul s-a accidentat. ”Era în lot”

Vlad MĂCICĂȘAN 07 Oct. 2020, 18:27 Liga 2
Mirel Rădoi pregătea surpriza pentru Islanda. A vrut să-l aducă din Liga 2 pe Gabi Tamaș, dar fundașul s-a accidentat. ”Era în lot”

Postul de fundaș central îi creează cele mai mari probleme lui Mirel Rădoi înaintea barajului din Islanda. Cu Chiricheș și Nedelcearu deveniți indisponibili, Bălașa și Manea au fost chemați să acopere golurile rămase în lot. Astfel, Grigore, Toșca, Burcă și Bălașa sunt opțiunile lui Mirel Rădoi pentru partidele din această lună.

Pe lista selecționerului s-a fi aflat însă și un nume la care nu s-ar fi gândit nimieni. Rădoi era decis să-l convoace pe Gabi Tamaș, chiar dacă fundașul de 36 de ani s-a transferat în Liga 2, la ”U” Cluj.

Ar fi fost o altă premieră pentru echipa națională, care n-a mai apelat în ultimele decenii la fotbaliști din liga secundă din România.

Tamaș n-a mai fost convocat, deoarece s-a accidentat chiar în prima etapă, pe terenul lui Aerostar Bacău și a fost nevoit să se opereze la genunchi.

”Sută la sută era la echipa națională dacă era apt fizic”

Stafful lui Mirel Rădoi a ținut în permanență legătura cu Gabi Tamaș, sperând într-o recuperare rapidă, care să-i permită selecționerului să-l cheme la națională.

”Tamaș ratează a doua oară într-o lună convocarea la echipa națională. De ce să nu se poată din Liga 2? El era pe listă când s-a accidentat. Luna trecută, la convocare era pe listă. Era o soluție, că tot discuta cu cei din stafful echipei naționale. Doar că e în perioada de recuperare, sper ca într-o săptămână, două să poată juca. Sută la sută era la echipa națională, dacă era apt fizic”, a spus Daniel Stanciu, în emisiunea Fotbal Look.

Gabi Tamaș are 59 de partide la echipa națională, pentru care a debutat în 2003 și a jucat ultima dată în octombrie 2018, la partida cu Serbia, când a fost eliminat.

  • Meciul dintre Islanda și România va avea loc joi, de la ora 21:45. Dacă va trece de Islanda, echipa antrenată de Mirel Rădoi va înfrunta Ungaria sau Bulgaria, în 12 noiembrie, pentru un loc la EURO 2020.

Foto: FC Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbalistul-roman-care-a-evoluat-in-islanda-este-categoric-inainte-de-barajul-romaniei-avem-prima-sansa-singurul-lor-atu-este-spiritul-de-lupta-exclusiv-19151350

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabi-tamas-dezvaluiri-din-timpul-operatiei-la-genunchi-ii-spuneam-doctorului-taie-l-taie-l-cand-revine-pe-teren-fundasul-universitatii-cluj-19149208

Vlad MĂCICĂȘAN 07 Oct. 2020, 18:27 Liga 2
Pe aceeași temă