Fundaș din Coasta de Fildeș, la Poli Iași. Florin Briaur susține că sub comanda lui Costel Enache ajung în această săptămână încă trei jucători străini

Narcis POHOAȚĂ 24 Jan. 2022, 12:29 Liga 2
Fundaș din Coasta de Fildeș, la Poli Iași. Florin Briaur susține că sub comanda lui Costel Enache ajung în această săptămână încă trei jucători străini

Deși au trecut zece zile de la reluarea pregătirilor, Politehnica Iași nu a reușit încă niciun transfer, însă antrenorul Costel Enache a primit promisiuni că lotul va fi completat în această săptămână.

După ce s-a renunțat la atacantul ghanez Geoffrey Acheampong, care nu a trecut de testele medicale, ieșenii sunt pe cale de a legitima un alt fotbalist străin. Fundașul de bandă Christ Kouadio (21 de ani – foto) este din Coasta de Fildeș, dar are și pașaport portughez și vine de la formația finlandeză de ligă secundă Kokkolan.

Christ Kouadio e la Iași și marți face vizita medicală

Kouadio a ajuns încă de duminică seară în Iași, iar marți are programată vizita medicală. Dacă va trece cu bine de toate testele, fotbalistul care a făcut junioratul în Italia, la Cagliari și Torino, va semna cu Poli un contract până în vară, cu opțiune de prelungire pe încă un sezon sau chiar două.

Ieșenii așteaptă alți trei jucători străini în această săptămână

Managerul general al Iașiului, Florin Briaur, a declarat că lotul va fi întărit în această săptămână cu cel puțin trei jucători, toți străini.

”Kouadio a venit în Iași și dacă va trece cu bine de vizita medicală va semna cu noi. Vor mai veni jucători în următoarele zile, sperăm ca până la sfârșitul săptămânii să completăm lotul pe mai multe posturi. Mai așteptăm un mijlocaș de bandă, un mijlocaș central și un atacant”, a declarat Briaur.

Următorul amical, cu CSM Pașcani

Politehnica Iași a disputat, sâmbătă, primul meci test al perioadei de pregătire, în compania juniorilor Under 19 din cadrul Academiei. Elevii lui Costel Enache s-au impus fără probleme în fața echipei pregătite de Adrian Kerezsy, scor 8-0 (3-0), golurile fiind marcate de Alexandru Mărieș (două), Ioan Pop (două), Sekou Camara (două), David Ciubăncan și Ionuț Pelivan.

La echipa ieșeană au evoluat câțiva jucători tineri aflați în probe, Andrei Gal (Bistrița), Adrian Ilie (CFR Cluj) și David Cibăncan (Șoimii Lipova), pe care antrenorul Costel Enache vrea să-i mai țină în pregătire. Adrian Ilie, care aparține de CFR Cluj, va fi probabil împrumutat, în timp ce Gal și Ciubăncan vor mai fi testați.

La atacantul Yanik Frick, din Liechtenstein, s-a renunțat, acesta nereușind să convingă.

Poli Iași va disputa următorul amical în compania echipei de Liga a 3-a CSM Pașcani, sâmbătă, 29 ianuarie, în Copou.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-victorie-categorica-in-amicalul-cu-juniorii-u19-ai-clubului-costel-enache-are-in-probe-jucatori-de-la-resita-bistrita-si-lipova-ghanezul-acheampong-n-a-mai-semnat-19217167

 

Narcis POHOAȚĂ 24 Jan. 2022, 12:29 Liga 2
Pe aceeași temă