FOTO și VIDEO | FC Buzău și Petrolul au făcut spectacol într-un amical disputat la Râmnicu Sărat. Ploieștenii s-au văzut învinși la final și au înregistrat primul eșec din pregătiri

Andrei PASCU 17 Jul. 2021, 18:54 Liga 2

FC Buzău și Petrolul s-au întâlnit, sâmbătă, într-un meci amical disputat la Râmnicu Sărat. Buzoienii s-au impus cu 1-0, la capătul unei partide cu ritm bun de joc, care a oferit multe faze de poartă.

FC Buzău și Petrolul au oferit un duel spectaculos 

Chiar dacă s-a jucat pe o temperatură ridicată, mai ales că fluierul de start s-a dat la ora 11:00, cele două echipe au oferit o partidă frumoasă, potrivit FC Petrolul. Ambele s-au întrecut în ocazii mari de gol, dar în cele din urmă diferența s-a făcut după o singură reușită.

Petrolul a fost prima care a trecut pe lângă gol, prin Darius Buia, în minutul 11. A reluat bine cu capul din careu, dar portarul Relu Stoian a fost la post și a reținut. A venit apoi rândul formației lui Cristian Pustai să treacă pe lângă 1-0. Alin Cârstocea și-a încercat șansa de la distanță, dar Raul Avram a intervenit și a menținut tabela intactă.

Serges Yvan Ekollo, fotbalisul cedat de Petrolul la FC Buzău, a marcat singurul gol al amicalului 

După numai două minute, Petrolul a revenit în atac și de data aceasta a ratat Sory Ibrahim Diarra. Jucătorul ploieștenilor nu a putut marca dintr-o poziție bună. Singura reușită a partidei a venit repede după ocazia Petrolului. Pentru FC Buzău a marcat Serges Yvan Ekollo, în minutul 28. Camerunezul e chiar fostul fotbalist al ”lupilor galbeni”, care a fost cedat nu mai târziu de această vară. Ekollo a marcat din careul mic.

Golul i-a mobilizat pe fotbaliștii lui Nicolae Constantin, care au avut trei mari ocazii numai până la pauză. Saim Tudor, Bart Meijers, Sory Ibrahim Diarra au trecut pe lângă egalare. Cea mai mare i-a aparținut ultimului, care în minutul 41 a zguduit transversala cu o lovitură cu capul, în urma centrării lui Valentin Țicu.

Finalul de meci putea aduce egalarea sau distanțarea pe tabelă 

Într-adevăr, repriza a doua a fost mai săracă în ocazii importante, dar tot pot fi consemnate câteva șanse. În minutul 81, Mihai Nițescu, de la Petrolul, a tras bine din partea stângă, dar portarul Cristian Avram a intervenit.

În ultimele minute, 87 și 89, FC Buzău putea dubla avantajul. Gabriel Zamfir l-a pus la grea încercare pe Nicolai Cebotari, pentru ca mai apoi Gheorghe Andronic să șuteze în transversală.

S-a terminat 1-0 pentru FC Buzău, iar Petrolul a înregistrat primul eșec din această perioadă de pregătire.

FC Buzău: Stoian – Oțeliță, Wirtorski, Ghinga, Toma – Mondragon, Cârstocea – Ciobanu, Ekollo, Olteanu – Chică-Roșă. Au mai jucat: Cr. Avram – David, Munteanu, Zamfir, Vârtej, C. Petre, Neacșu, Keita, Andronic.
Antrenor: Cristian Pustai.

Petrolul: R. Avram (46 Cebotari) – Pârvulescu (85 Niță), Meijers (70 Olaru), Manolache (60 Huja), Țicu – S. Pană (85 Enache), Cebotaru (46 Seto) – Bratu (85 D. Ilie), Buia (46 Vajushi), Saim Tudor (70 Nițescu) – Diarra (60 Măzărache).
Antrenor: Nicolae Constantin.

Petrolul va mai juca un amical cu Concordia Chiajna, FC Buzău nu a stabilit încă adversarul 

Anterior, Petrolul a învins Tricolorul Breaza cu 1-0a trecut cu același scor de Farul, a câștigat confrunarea cu Petrolul 95 Ploiești cu 3-0a întâlnit Unirea Ungheni, în fața căreia s-a impus cu 5-0, și a remizat, 0-0, cu Chindia Târgoviște.

Până acum, FC Buzău a mai evoluat în două partide amicale, cu Astra și cu FCSB. A câștigat jocul disputat la Ploiești, cu scorul de 4-1, și a cedat pe teren propriu cu vicecampioana României, 1-5.

În ceea ce privește ultimele meciuri amicale premergătoare începerii noului campionat, Petrolul va juca sâmbătă, 24 iulie, cu Concordia Chiajna, pe ”Ilie Oană”, iar FC Buzău va avea un test miercuri. Adversarul formației lui Cristian Pustai nu este cunoscut deocamdată.

Foto: FC Petrolul
Video: FC Petrolul Official 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-s-a-descatusat-contra-lipovei-la-arad-concluziile-lui-cosmin-petruescu-si-flavius-sabau-19192312

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dacia-unirea-braila-mizeaza-pe-dorinta-de-afirmare-a-tinerilor-dupa-revenirea-in-liga-2-a-transferat-un-mijlocas-de-20-de-ani-din-liga-3-19192303

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-a-pierdut-amicalul-de-la-kikinda-o-noua-promovata-in-al-treilea-esalon-sarbesc-dorin-toma-nemultumit-de-arbitrajul-din-serbia-si-de-unii-jucatori-19192281

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 17 Jul. 2021, 18:54 Liga 2
Pe aceeași temă