FC Buzău, ”trădată” de condiția fizică în amicalul cu FCSB. Impresiile lui Cristian Pustai: ”Nu contează rezultatul, dar contează atitudinea. Sunt puțin supărat”

Răzvan STÎNGĂ 10 Jul. 2021, 14:30 Liga 2

FC Buzău a ținut piept vicecampioanei României, FCSB, doar 68 de minute în meciul disputat vineri seară, pe teren propriu. Echipa lui Cristian Pustai a căzut din punct de vedere fizic pe final, cedând cu 1-5.

FC Buzău, egala FCSB-ului până în minutul 68 

FC Buzău a fost egala FCSB-ului la pauză. Primele 45 de minute s-au terminat 1-1, iar echipa din Liga a 2-a a avut puterea să revină de la 0-1. Scorul a fost deschis de Răzvan Oaidă, care a profitat de o respingere greșită a portarului buzoienilor, Relu Stoian.

Meciul s-a jucat cu fani în tribune, iar cele câteva mii prezente în tribunele stadionului din Buzău s-au bucurat în minutul 20, când Cristian Ciobanu a marcat de la 11 metri și a stabilit scorul pauzei. Asta după ce FC Buzău a scăpat cu bine de o fază care a fost finalizată de Olimpiu Moruțan. Șutul jucătorului de la FCSB s-a dus puțin pe lângă.

FC Buzău a căzut fizic 

Echilibrul s-a rupt începând cu minutul 68, când echipa lui Cristian Pustai nu a mai stat bine la capitolul condiție fizică. Alexandru Musi a marcat după o pasă a lui Octavian Popescu, iar desprinderea s-a produs trei minute mai târziu.

Stipe Vucur a făcut 3-1 pentru FCSB, în urma mai multor greșeli în apărarea buzoienilor. Moralul gazdelor a scăzut și mai mult, iar vicecampioana României a mai marcat de alte două ori. În minutul 75, Cristian Dumitru a făcut 4-1, iar scorul final a fost stabilit de Ionuț Vînă, care a transformat o lovitură de la 11 metri scoasă de Cristian Dumitru.

FCSB a început în formula: Vlad – Haruț, Crețu, Vucur, Cordea – Popescu, Oaidă, Olaru – Moruțan, Tănase, Popescu.
Rezerve: Straton, Crețu, Ondrasek, Cristea, Stoica, Vînă, Dumitru, Perianu, Musi, Radunovic.
Antrenor: Dinu Todoran

FC Buzău a început în formula: Stoian – Oțelită, Ghinga, Wiktorski, Toma – Mondragon, Cârstocea – Ciobanu, Ekollo, Oltean – Chică-Roșă
Rezerve: Avram – Horeboiu, Iana, Vîrtej, Keita, Lazăr, Munteanu, Socol, Petre, Andronic, Lopez, Antoc, Rogac, Ilie
Antrenor: Cristian Pustai

Cristian Pustai: ”Eu zic că avem de învățat” 

Cristian Pustai a declarat că este mulțumit de anumite momente ale echipei sale, dar că au fost și pasaje care l-au dezamăgit, atât pe faza de atac, cât și pe faza de apărare. În ceea ce privește atacul, antrenorul buzoienilor a fost nemulțumit de faptul că jucătorii din față nu au fructificat șansele importante.

A fost al doilea nostru amical de verificare, e important că am terminat cantonamentul, că nu avem accidentări. Toți jucătorii s-au pregătit bine, sunt destul de mulțumit. Adversarul din seara aceasta a fost unul puternic, dar le-am zis jucătorilor că e foarte important să încerci să joci, indiferent de echipa pe care o ai în față. Asta poate arăta unde e valoarea fiecăruia, să înveți, să îți propui să faci lucruri mai bune.

Eu zic că avem de învățat. Mai ales în prima parte, eu zic că am fost un adversar destul de puternic, chiar dacă pe alocuri am avut situații bune de a marca, dar nu am făcut-o. Trebuie să înscriem din ocaziile importante, pentru că am avut trei-patru situații bune, să fim mai puternici în apărare, pentru că am primit primul gol foarte ușor și foarte repede.

Schimbările din partea a doua au arătat că mai avem de muncit. Trebuie ca jucătorii care au intrat după pauză să înțeleagă că trebuie să aibă atitudine. Nu contează rezultatul, dar contează atitudinea. Sunt puțin supărat, dar o să treacă.

(N.r. – Obiectivul din sezonul de Liga 2) Obiectiv ? Locurile 1-6. Adică să intrăm în play-off. Apoi, să încercăm promovarea. Deocamdată, trebuie să întărim echipa, să îmbunătățim jocul. Astăzi, trebuie ținut cont de faptul că noi am venit din cantonament, jucătorii mei erau puțin obosiți. FCSB este mult înaintea noastră cu pregătirea, ei încep joi campionatul”, a spus Cristian Pustai la finalul jocului de verificare cu FCSB.

Până acum, FC Buzău a mai evoluat într-o singură partidă amicală, cu Astra. A câștigat jocul disputat la Ploiești, cu scorul de 4-1.

Foto: FCSB 
Video: Auraș Tereacă 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/se-mareste-numarul-jucatorilor-care-se-despart-de-fc-buzau-constantin-stoica-nu-continua-in-crang-vreau-sa-ma-bucur-de-fotbal-19191172

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-petrolul-a-terminat-cantonamentul-cu-un-test-impotriva-chindiei-targoviste-lupii-galbeni-inca-un-rezultat-bun-inaintea-debutului-de-liga-2-19191773

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-concordia-chiajna-l-a-transferat-pe-valentin-lazar-termenii-contractului-19191768

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 10 Jul. 2021, 14:30 Liga 2
Pe aceeași temă