Turris Oltul are în lot un fotbalist român care a evoluat în Islanda, țara adversară tricolorilor la barajul pentru EURO 2020. ”Avem prima șansă. Singurul lor atu este spiritul de luptă” | EXCLUSIV

Daniel NAZARE 07 Oct. 2020, 12:03 Liga 2
Turris Oltul are în lot un fotbalist român care a evoluat în Islanda, țara adversară tricolorilor la barajul pentru EURO 2020. ”Avem prima șansă. Singurul lor atu este spiritul de luptă” | EXCLUSIV

Cristian Pușcaș (26 ani), mijlocaș legitimat acum la Turris Oltul Turnu Măgurele, a petrecut 8 luni în fotbalul islandez, țară a cărei națională e adversara României la primul baraj pentru calificarea la EURO 2020. Jucătorul a fost legitimat în 2017 la Fjardabyggd, în liga secundă din Islanda, pentru care a evoluat în cinci meciuri și a înscris un gol.

  • Meciul dintre Islanda și România va avea loc joi, de la ora 21:45. Dacă va trece de Islanda, echipa antrenată de Mirel Rădoi va înfrunta Ungaria sau Bulgaria, în 12 noiembrie, pentru un loc la EURO 2020.

După revenirea în România, echipa din Islanda fiind prima din cariera sa pentru care a jucat într-o țară străină, Pușcaș a jucat pentru Dunărea Călărași, Petrolul, UTA, iar din această vară este legitimat la Turris Oltul. O accidentare l-a ținut pe tușă mare parte din sezonul trecut, fiindcă a apucat să fie utilizat în doar cinci meciuri la trupa arădeană, iar la echipa din Turnu Măgurele încă nu a debutat.

Cristian Pușcaș a ajuns în Islanda cu ajutorul unui rapidist

Cum ai ajuns să joci în Islanda?
Am avut o ofertă prin intermediul unui impresar spaniol. Așa a ajuns acolo și Jose Embalo, fostul atacant de la Rapid din 2016. A fost o experiență plăcută în 2017, dar era prea departe de țară și am decis să mă întorc la cei dragi mie.

Ți-a plăcut experiența?
Da. Aveam nevoie de o aventură fotbalistică și mi-a ieșit. Viața e liniștită, nu e gălăgia de la noi, banii se plătesc la timp. E o țară civilizată, poate prea civilizată. Investesc mult în copii și juniori, ulterior aceștia ajung să joace în campionate puternice. După meciuri, chiar dacă pierd, sunt relaxați. Există prea puțină nervozitate. Jucam numai pe terenuri sintetice, ne antrenam într-o hală imensă cu multe terenuri.

De ce te-ai întors?
Eram prea departe și cam frig. Îmi plus, îmi era dor de viața din România. Dar ca experiență a contat foarte mult pentru mine. Nu-mi pare rău că am ajuns așa departe.

Reydarfjordur, orășelul de 1.102 de locuitori din Islanda în care a jucat fotbal Cristian Pușcaș

Batem Islanda joi în baraj!
Cred că da. Avem prima șansă. Atuul lor este spiritul de luptă, însă noi suntem mai tehnici și îi putem depăși cu inteligență, din punct de vedere tactic. Dar, evident, trebuie să tratăm serios partida, ceea ce sunt sigur că se va întâmpla. România se califică, fără dar și poate.

  • Originar din Reghin, Cristian Pușcaș a fost crescut de FCSB, Steaua pe vremea când era el la echipă, pentru care a jucat în special la echipa secundă, în Liga 2, iar la echipa mare a fost utilizat într-un meci din Europa League, cu Ekranas, din 2012. pentru Gloria Buzău, FC Argeș, FCSB, Metalul Reșița, Petrolul, UTA și Dunărea Călărași. Ulterior a fost împrumutat la Gloria Buzău, FC Clinceni, Academica Argeș și Metalul Reșița. A urmat experiența din Islanda, la Fjardabyggd, apoi a revenit în față și a jucat pentru Dunărea Călărași, Petrolul, UTA și acum este legitimat la Turris Oltul, unde își așteaptă debutul.
Pușcaș, primul de sus, din stânga, a semnat în această vară cu Turris Oltul și în primele șase etape încă nu a fost folosit de antrenorul Erik Lincar. Jucătorul revine după o perioadă lungă în care a fost accidentat

Islanda – România, în pericol din cauza pandemiei de COVID-19? Autoritățile din Reykjavik cer amânarea competițiilor, Federația nu este de acord

Daniel NAZARE 07 Oct. 2020, 12:03 Liga 2
Pe aceeași temă