Fotbaliștii Rapidului au fost la stadion doar pentru discuții, nu și pentru antrenamente

Marius ANGHEL 25 Jul. 2013, 11:59 Liga 2
Fotbaliștii Rapidului au fost la stadion** doar pentru discuții, nu și pentru antrenamente

Gruparea suceveană Rapid se tot chinuie de zor să reia pregătirile, însă fără folos până acum. Nu mai departe de ieri, fotbaliștii au fost invitați la o discuție la stadion de către conducerea clubului, care a dorit astfel să mai disperseze din incertitudinile care au început să-i cuprindă pe jucători. La întâlnire au fost prezenți nu doar cei 12 fotbaliști care se mai află în prezent sub contract cu gruparea suceveană ci și alți 12 jucători, susceptibili de a fi transferați de la concitadina Sporting.

Chiar dacă s-au prezentat la această reuniune înarmați cu optimism, fotbaliștii s-au desumflat în momentul în care au fost anunțat că clubul nu dispune de banii necesari pentru a suporta cheltuielile legate de reluarea pregătirii, însă sunt semnale că problemele și-ar putea găsi rezolvare până la mijlocul săptămânii viitoare.

„Am chemat jucătorii la stadion pentru primele discuții, sper să găsim în timp util banii necesari pentru reînceperea activității. Speranțele noastre se leagă de sumele pe care le mai avem de primit de la Consiliul Local pe anul în curs. Dacă am putea conta pe acești bani, lucrurile ar intra rapid în normal. Până la clarificarea situației, le-am transmis jucătorilor să vină la stadion să se antreneze din proprie inițiativă”, a declarat președintele grupării sucevene, Gabriel Clim.

Comitet de criză, cu Lungu și Nechifor printre participanți

Speranțele tuturor celor implicați în activitatea fotbalistică suceveană se leagă de o întâlnire la nivel înalt, stabilită pentru începutul săptămânii viitoare, la care ar urma să participe nu doar primarul Ion Lungu, ci și președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor.

„Sper să se găsească soluții concrete pentru deblocarea crizei, pentru că nu se mai poate continua ca până acum. Deocamdată n-am schițat nici un program pentru perioada din intersezon, pentru că nu știm dacă vom găsi resurse să continuăm sau nu. Sper totuși ca totul să reintre în normal după ședința de săptămâna viitoare”, a precizat tehnicianul Rapidului, Bogdan Tudoreanu.

Aducerea lui „Magiun” ar garanta seriozitatea la Rapid

La întrunirea care a avut loc ieri, la stadion, a luat parte și Marin Barbu, un antrenor care a pus umărul la salvarea de la retrogradare a Rapidului pe finalul sezonului trecut. „Magiun” a terminat contractul cu Astra Ploiești și, în condițiile în care i s-ar cere acest lucru, ar putea deveni antrenor la Rapid cu drepturi depline.

„M-ar tenta o nouă experiență ca antrenor pe Areni, mai ales că mă bucur și de sprijinul președintelui Consiliului Județean, Cătălin Nechifor. În returul sezonului precedent, în baza bunelor relații pe care le am cu conducătorii cluburilor Rapid și Sporting, am dat o mână de ajutor celor două grupări sucevene. Am rămas plăcut surprins că Suceava nu duce lipsă de talente și sper ca ideea de a se construi o nouă echipă, din fotbaliști localnici, să prindă contur. Ar fi ceva de neconceput ca acest oraș să dispară din nou din eșalonul al doilea al fotbalului românesc ținând cont că suporterii continuă să  populeze în număr mare stadionul Areni”, a mărturisit fostul antrenor al Forestei.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 25 Jul. 2013, 11:59 Liga 2
Pe aceeași temă