Florin Stîngă, despre surpriza etapei. Cum a reușit Astra să furnizeze primul eșec al Universității Cluj pe teren propriu: ”Fotbaliștii au arătat că pot să joace la nivelul Ligii a 2-a”

Răzvan STÎNGĂ 30 Nov. 2021, 20:52 Liga 2

Victorie uriașă pentru Astra, în etapa a 15-a a Ligii a 2-a. În ciuda unei deplasări infernale pe hârtie, formația lui Florin Stîngă a obținut un succes de răsunet pe terenul Universității Cluj, cu 2-1. E important de precizat că ardelenii aveau un parcurs excelent acasă până la acest eșec, șapte victorii în șapte meciuri.

Așa cum a declarat pentru Liga2.ro zilele trecute, Florin Stîngă era încrezător că Astra poate lua cele trei puncte și iată că asta s-a și întâmplat. Ca și atunci, la finalul jocului de pe Cluj Arena avea mare încredere în vorbele sale, chiar dacă are de gestionat, poate, cea mai grea situație cu care se confruntă o echipă în Liga 2.

Florin Stîngă: ”Sunt bucuros pentru jucători, au arătat că pot să joace la nivelul Ligii a 2-a” 

Antrenorul formației giurgiuvene și-a lăudat jucătorii pentru prestație, pentru cele trei puncte, considerând că tot meritul e al lor. Imaginea Astrei a fost una care l-a mulțumit, mai ales că nu a mers la Cluj să se apere. Din contră, a mers să joace, i-a ieșit și poate că și adversarii au fost surprinși de tactică.

Jucătorii își pierduseră puțin încrederea și entuziasmul. Le-am spus la acest meci că putem să fim prima echipă care învinge Universitatea Cluj la ea acasă. Îi felicit pentru atitudine, pentru dăruire, cred că această victorie le dă încredere și moral pentru ceea ce urmează.

Eu cred că a fost un meci plăcut pentru suporteri, pentru cei care s-au uitat la televizor. Din păcate, am ratat un penalty, dar și ei au avut ocazii foarte bune. Cred că a fost un meci plăcut în urma căruia oricine putea să câștige. Am avut și șansa de partea noastră, dar sunt bucuros pentru jucători, că au arătat că pot să joace la nivelul Ligii a 2-a”, a spus Florin Stîngă la finalul partidei, la microfonul DigiSport.

  • Astra, cu ”U” Cluj: Moroz – Riza, Tib. Giuroiu, Ad. Stoian, R. Gab. Zamfir – Gab. Șerban, Banu (Buliga 84′) – C. Danciu (Gab. Dumitrașcu 46′), Dr. Gheorghe (cpt.)(D. Vasilescu 88′), Brăilă (I. Zaharia 73′) – Cl. Dragu. Rezerve neutilizate: Mih. Cotolan – Y. Fatai, Adeshina, Umit, Iul. Ilie.

Florin Stîngă le dă multă încredere jucătorilor 

Astra a făcut 1-0  cu ”U” Cluj încă din minutul 13, când a înscris Claudiu Dragu. Din minutul 36 s-a restabilit egalitatea, 1-1, pentru că ardelenii au marcat prin Costinel Gugu. Victoria oaspeților a fost adusă de Gabriel Șerban, în minutul 71, de la 11 metri.

Același Șerban a ratat o lovitură de pedeapsă înainte, în minutul 32, iar Florin Stîngă a explicat la interviuri de ce l-a pus tot pe el să bată și în repriza a doua.

Am în componență jucători în care am încredere, Șerban este un jucător valoros care va ajunge în Liga 1. Am încredere în toți jucătorii, dar el a fost desemnat azi să bată. Sunt bucuros pentru el că a marcat, sper ca de acum înainte să continue pe drumul acesta”, a punctat antrenorul.

Florin Stîngă vrea să dubleze victoria din Ardeal cu un succes contra Politehnicii Timișoara 

Pentru ”U” Cluj urmează ultimul meci din 2021, cu Politehnica Timișoara, acasă. Florin Stîngă e convins că o victorie i-ar plasa echipa în rândul favoritelor pentru salvarea de la retrogradare. Chiar și așa, e de părere că situația va fi una complicată, considerând că locurile de Liga 3 pot fi evitate doar cu prinderea unei poziții de baraj la finalul play-out-ului.

Va fi un meci foarte greu. Acum, va fi greu să îi pregătesc pe jucători din toate punctele de vedere, și mental, și fizic. Trebuie să facem tot ce ține de noi pentru a lua cele trei puncte. Cred că dacă vom învinge Timișoara, vom avea șansa să prindem locul 17, care e și obiectivul meu. Iar în play-out vom încerca să prindem barajul, pentru că asta e singura noastră șansă să ne salvăm de la retrogradare”, a încheiat Florin Stîngă.

Astra, pe locul 18 în Liga 2 

Astra se află pe locul 18 din 20 de echipe la finalul etapei a 15-a a sezonului regular de Liga 2, cu 5 puncte, sub ea fiind doar Dunărea Călărași, 4 puncte, și Dacia Unirea Brăila, 2 puncte. Deasupra, pe 17, se clasează Unirea Constanța, 8 puncte.

Următoarea adversară a Astrei, Poli Timișoara, e pe 15, cu 17 puncte.

Foto: Răzvan Părărică / Sport Pictures și Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-astra-se-joaca-de-la-ora-1730-in-incheierea-etapei-a-15-a-a-ligii-2-echipa-lui-lincar-se-poate-apropia-la-trei-puncte-de-lider-19212289

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-cum-sa-faci-praf-un-meci-din-trei-faze-simple-centralul-cristian-moldoveanu-a-comis-erori-de-incepator-si-a-influentat-decisiv-rezultatul-meciului-u-cluj-19212353

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cat-de-departe-ajunge-fc-buzau-in-cupa-romaniei-impresiile-din-tabara-formatiei-lui-cristian-pustai-inaintea-sfertului-cu-fc-voluntari-19212319

https://liga2.prosport.ro/seria-1/danut-coman-tot-mai-curtat-de-cfr-cluj-si-tot-mai-aproape-de-plecarea-de-la-fc-hermannstadt-patronul-campioanei-romaniei-insista-pentru-el-si-i-a-pregatit-un-rol-clar-19212299

Răzvan STÎNGĂ 30 Nov. 2021, 20:52 Liga 2
Pe aceeași temă