Astra, în zodia incertitudinii! Situația rămâne în aer și nici promisiuni pentru plata salariilor nu există, dar Florin Stîngă nu e surprins: ”Știam ce ne așteaptă”. Antrenorul, analizele problemei și meciului cu ”U” Cluj

Răzvan STÎNGĂ 27 Nov. 2021, 16:36 Liga 2
Astra, în zodia incertitudinii! Situația rămâne în aer și nici promisiuni pentru plata salariilor nu există, dar Florin Stîngă nu e surprins: ”Știam ce ne așteaptă”. Antrenorul, analizele problemei și meciului cu ”U” Cluj

Astra trece prin cel mai greu moment al campionatului Ligii a 2-a din perspectiva rezultatelor, înregistrând pentru prima dată trei eșecuri la rând. E adevărat că a întâlnit și echipe care se bat pentru play-off, Petrolul, Concordia Chiajna și FC Hermannstadt, dar nici situația financiară nu s-a îmbunătățit în vreun fel.

Astra, fără salarii plătite, dar și fără promisiuni

Nici acum nu s-au primit asigurări din partea conducerii că problemele se vor regla cândva. Antrenorul Florin Stîngă a declarat pentru Liga2.ro că nu au fost discuții între el și conducere în acest sens, dar știa că acest lucru se poate întâmpla, fiind pus în temă încă din momentul semnării contractului.

Chiar și jucătorii știau ce pot păți, chiar dacă salariile lor sunt unele mici, printre cele mai mici din Liga 2. Rămâne încă prezentă în amintirea fanilor imaginea din partida cu Concordia Chiajna, când fotbaliștii lui Florin Stîngă au protestat pentru neplata salariilor, preț de câteva secunde.

Florin Stîngă: ”Toată lumea care a venit la Astra a știut la ce se înhamă”

Florin Stîngă a spus că va lupta în continuare și că nu va renunța la ideea de a salva Astra de la retrogradare. În ciuda faptului că are aceste dificultăți din punct de vedere financiar care îl depășesc, după cum a spus și în dialogul cu Liga2.ro, are și un lot neexperimentat, foarte tânăr. Astra are o medie de vârstă de sub 23 de ani.

E greu să gestionezi un vestiar în care jucătorii sunt nemulțumiți. Nu sunt bani și nu e greu, e foarte greu. Nu vreau să vorbesc despre perioada pe care nu s-au plătit salariile. Toată lumea care a venit la Astra a știut la ce se înhamă. Nu e ceva ce nu s-a știut, problema e că nu am gestionat așa cum trebuie.

Dar, ca să ajungi un jucător respectat, trebuie să te respecți pe tine și să te motivezi în fiecare zi. Jucătorii au un examen în fiecare meci, să demonstreze, să arate de ce sunt în stare. Asta le-am spus jucătorilor la toate mecurile, pentru că trebuie să demonstreze că pot să facă pasul la o echipă cu stabilitate.

(N.r. – Ceva promisiuni din partea conducerii cu privire la plata salariilor?) Nu! Nu am promisiuni, singura mi-a făcut-o domnul Buduru, că va face tot posibilul ca noi să terminăm campionatul și să avem condițiile necesare. Eu, personal, am înțeles situația, le-am spus și jucătorilor lucrul acesta.

Condițiile de pregătire sunt ok. Sunt lucruri pe care trebuie să le îmbunătățim, dar nu pot să mă plâng. Eu, oriunde am fost, am încercat cu ce posibilități am avut și am făcut tot ce a ținut de mine să duc echipa cât mai sus”, a spus Florin Stîngă pentru Liga2.ro.

Astra vrea să dea lovitura pe terenul Universității Cluj 

Următorul meci al Astrei, din etapa a 15-a a Ligii a 2-a, va fi unul la fel de complicat ca ultimele trei, tot cu o echipă din fruntea clasamentului, Universitatea Cluj. Chiar dacă ardelenii au victorii pe linie acasă, Stîngă vrea să producă primul șoc al formației lui Erik Lincar pe terenul propriu.

După partida cu ”U” Cluj, Astra va încheia anul cu Poli Timișoara, acasă. Antrenorul giurgiuvenilor e convins că aceste ultime două runde pot stabili șansele echipei sale la salvarea de la retrogradare. Își dorește patru puncte pentru o părere pozitivă.

O să fie un meci dificil, întâlnim un adversar foarte bun, cu un antrenor care își dorește să joace fotbal. Noi venim după o perioadă foarte grea, în care am avut trei eșecuri, sper din tot sufletul ca jucătorii să se mobilizeze, să aibă altă atitudine față de meciul cu Sibiu și să încercăm să obținem punct sau puncte.

Jocul nu știu dacă a scârțâit în meciurile trecute, am jucat cu echipele din fruntea clasamentului. Cu Chiajna, de exemplu, în ultimele minute ei s-au băgat în propria jumătate și au jucat cu mingi lungi și n-au mai avut ocazii, asta e părerea mea.

Cu Sibiu, am avut ceva probleme, nu am putut să aliniez cel mai bun 11 și ce s-a întâmplat în ultima perioadă a afectat. Sunt problemele cu banii, am avut și jucători accidentați și suspendați.

Pot să spun după aceste ultime două meciuri dacă pot să salvez echipa de la retrogradare. Dacă reușim să luăm patru puncte, să terminăm pe locul 17 sezonul regular, am putea. Dar singura noastră salvare e barajul”, a mai spus Florin Stîngă.

În cazul unei surprize cu Universitatea Cluj, Astra va părăsi penultima poziție a clasamentului Ligii a 2-a și va urca pe locul 18. Ar face 5 puncte și ar trece peste Dunărea Călărași cu un punct.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și George Filip (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liber-la-spectatori-fanii-revin-in-tribune-pe-final-de-2021-ultima-etapa-din-liga-2-si-liga-3-se-disputa-integral-cu-portile-deschise-19211602

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-motivata-sa-dea-uitarii-ultimele-etape-din-liga-2-si-sa-termine-cu-procentaj-maxim-2021-darius-oroian-trebuie-sa-facem-sase-puncte-e-obligatoriu-19211812

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-scapat-ieftin-cu-un-punct-poli-iasi-a-obtinut-cu-noroc-un-egal-pe-teren-propriu-in-fata-nou-promovatei-unirea-dej-19211810

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-cu-o-falca-n-cer-si-una-in-pamant-dupa-remiza-de-la-miercurea-ciuc-nu-mi-convine-sa-castig-cate-un-punct-norocos-pe-ici-pe-colo-antrenorul-nu-si-a-recunoscut-juca-19211802

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 27 Nov. 2021, 16:36 Liga 2
Pe aceeași temă