Florin Stîngă a răbufnit după umilința suferită de Viitorul Pandurii cu Unirea Slobozia: ”Așa nu mai merge! Ori plec eu, ori pleacă ei”

Mircea OGLINDOIU 13 Nov. 2022, 01:54 Liga 2

Viitorul Pandurii Târgu Jiu a suferit, în etapa a 14-a din Liga 2, cel mai drastic eșec al sezonului.

Deși antrenorul Florin Stîngă spera la victorie, echipa sa a fost surclasată, pe propriul teren, de ocupanta locului secund Unirea Slobozia și a bifat a noua înfrângere din campionat.

Gruparea pregătită de Costel Enache s-a impus cu scorul de 4-0, iar trei dintre goluri au fost marcate de foștii jucători de la Viitorul Pandurii, Ciprian Rus și Vlad Prejmerean. Ultimul și-a trecut în cont ”dubla”, în minutele 39 și 83, cu un șut la firul ierbii, din 8 metri, respectiv cu o lovitură de cap, după un corner executat de Antonio Cruceru, de pe partea stângă de atac.

Viitorul Pandurii a pierdut din nou, Florin Stîngă se gândește din nou la plecare

Scorul fusese deschis de Ciprian Rus, în minutul 31, cu o scăriță peste Andrei Krupenschi. Portarul Viitorului Pandurii a gafat flagrant la golul de 3-0, din minutul 67, când a scăpat în plasă centrarea nou-intratului Alin Boțogan.

Rezultatul, dar mai ales atitudinea unor jucători, l-au determinat pe antrenorul Florin Stîngă să se gândească din nou la despărțirea de echipa gorjeană, pe care o mai părăsise și după eșecul de cu FC Brașov, scor 2-3, din etapa 9-a. A revenit la Târgu Jiu după doar o săptămână, convins că jucătorii au potențial și că împreună pot redresa echipa.

Florin Stîngă: ”Trebuie să acceptăm că aceasta ne este valoarea”

Și-a dat seama după jocul cu Unirea Slobozia că unii dintre componenții lotului nu mai sunt cu gândul la echipă și vrea să se despartă de mai mulți dintre aceștia. În caz contrar, el va fi cel care pleacă de la Viitorul Pandurii.

”E o mare umilință. Astăzi, am primit o lecție, din toate punctele de vedere. Din păcate, atitudinea noastră nu a fost cea corespunzătoare. Am întâlnit un adversar bun, care ne-a dominat la toate capitolele. Cred că, și sper din sufletul, că am învățat ceva din chestia asta. Nu mă așteptam la scorul acesta, eu mă așteptam să câștigăm! Le-am spus jucătorilor că vom avea probleme pe benzi, de unde adversarii vin cu centrări, dar, din păcate, nu au respectat lucrurile pe care le-am pregătit și am avut de suferit.
Normal că diferența e mare, dacă în repriza a doua, când ajungi prima oară la poartă, îți scapă portarul centrarea. Nici să nu ajungi la poartă și să dai gol… normal că e mare diferența. Sunt foarte supărat, dezamăgit, e clar că suferim undeva, e clar că va trebui să fie o schimbare. Undeva trebuie să schimbăm lucrurile, pentru că așa nu se poate continua! Până la urmă, trebuie să acceptăm că aceasta ne este valoarea, atât putem în momentul de față. 

Ori plec eu, ori pleacă jucătorii! Nu pot să stau să mă chinui la nesfârșit. Sunt câțiva jucători care sunt de mult timp aici, sunt câțiva jucători nemulțumiți, care își doresc să plece. E clar, ori plec eu, ori mai bine bag copiii care vor să joace fotbal.

Așa nu mai merge! Cum am pierdut acum cu 4-0, așa pot să pierd și cu Gentă, Geană, Vespe, Vulpe, Buțurcă, nu-i nicio problemă, putem pierde și așa.
I-am transmis patronului că sunt multe lucruri care nu sunt la locul lor. Ca să faci performanță în fotbal, trebuie disciplină și cu disciplina noi avem de suferit din punct de vedere al unor lucruri”, a răbufnit Stîngă.

Amical de lux pentru Viitorul Pandurii, sâmbăta viitoare

Campionatul se va relua peste două săptămâni, iar Viitorul Pandurii va juca, în date de 26 noiembrie, la Minaur Baia Mare, în etapa a 15-a.

Până atunci, echipa gorjeană va disputa sâmbătă viitoare, de la ora 13:00, la Târgu Jiu, un amical cu ”FC U” Craiova.

”E bine că vine pauza. Putem așeza niște lucruri”, a conchis Stîngă.

Viitorul Pandurii este pe locul 14 în Liga 2, cu 15 puncte, însă ar putea încheia etapa o poziție sau două mai jos, putând fi depășită de Minaur Baia Mare și CSC Dumbrăvița.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

Mircea OGLINDOIU 13 Nov. 2022, 01:54 Liga 2
Pe aceeași temă