Unirea Slobozia și-a consolidat locul secund după victoria la scor de la Târgu Jiu, dar antrenorul Costel Enache îndeamnă la prundență: ”Lupta pentru play-off se va da până în ultima etapă”

Mircea OGLINDOIU 12 Nov. 2022, 23:15 Liga 2

Etapa a 14-a din Liga 2 a adus a treia victorie consecutivă din campionat pentru Unirea Slobozia, serie pe care a mai avut-o o dată în primele trei runde ale sezonului, dar și cel mai categoric succes pentru ialomițeni.

Echipa antrenată de Costel Enache s-a impus cu 4-0 în deplasare de la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii, și a rămas pe locul secund în clasament, dar s-a distanțat la trei puncte de plutonul echipelor care completează podiumul (patru echipe cu câte 25 de puncte), după rezultatele din această rundă.

Contracandidata Unirea Dej a pierdut cu Gloria Buzău, scor 2-3 pe teren propriu, iar Poli Iași a remizat la FC Brașov, 2-2, rezultate care au ajutat Unirea să facă un pas important în lupta pentru play-off.

Unirea Slobozia a marcat împotriva Viitorului Pandurii prin doi foști jucători ai echipei gorjene

La Târgu Jiu, ialomițenii s-au impus cu scorul de 4-0, după o lecție predată gorjenilor, după cum a admis și antrenorul de la Viitorul Pandurii, Florin Stîngă.

Tabela a fost modificată pentru prima dată de Ciprian Rus, în minutul 31. Fostul atacant al gorjenilor din sezonul trecut a înscris cu o scăriță peste portarul Andrei Krupenschi, neinspirat în acest meci. Vlad Prejmerean, și el fost jucător la Viitorul Pandurii, a majorat avantajul, peste 8 minute, cu un șut la firul ierbii, iar, după pauză, oaspeții au mai înscris în alte două rânduri. La golul de 3-0, din minutul 67, Krupenschi a scăpat în plasă balonul centrat de nou-intratul Alin Boțogan, iar Prejmerean a închis tabela în minutul 83, cu o lovitură de cap, la colțul scurt, din careul mic, după cornerul executat de Antonio Cruceru.

S-a încheiat 4-0 pentru Unirea Slobozia, care etapa trecută învinsese SC Oțelul Galați cu 1-0. Marți, echipa lui Enache reușise să nu primească gol nici în Cupa României, unde a remizat, scor 0-0, cu Petrolul, chiar pe ”Ilie Oană”.

Costel Enache: ”A fost un joc dinamic și energic”

La finalul partidei de la Târgu Jiu, antrenorul Costel Enache a precizat ca diferența de scor a fost prea mare după cum au decurs ostilitățile în teren și a precizat că lupta pentru play-off se va da până în ultima etapă a sezonului regular.

”Cred ca scorul e un pic mai mare decât ce am văzut eu pe teren. Cel puțin în prima repriză am văzut două echipe cu tonus, care au luptat și cred că a fost un joc dinamic și energic. În schimb, diferența s-a făcut în partea a doua, când jucătorii mei au fost mai pragmatici și au reușit un pic să gestioneze momentul ofensiv mult mai clar. Poate și pe fondul unui risc al adversarilor, care au încercat să revină în joc și au lăsat spații mai mari.

Eu sunt foarte mulțumit de jucători, pentru că, după meciul de marți din Cupa României, au venit cu tonus și au consumat multă energie azi. I-am avertizat că o să avem un joc greu și chiar așa a și fost.

Am câștigat, dar lupta pentru play-off se va da până în ultima etapă. Dacă sezonul trecut au fost trei echipe foarte puternice și patru foarte slabe, anul acesta echipele sunt foarte echilibrate și se poate întâmpla orice la fiecare meci. Am anticipat asta încă de la începutul campionatului”, a afirmat Enache.

Unirea Slobozia se menține pe locul 2 și are cea mai bună defensivă din Liga 2

După 14 etape, Unirea Slobozia a acumulat 28 de puncte și se poate lăuda cu cea mai bună defensivă din Liga 2. Doar 8 goluri au primit ialomițenii, care etapa viitoare, programată peste două săptămâni, vor întâlni Unirea Dej, pe teren propriu.

Echipa lui Enache ocupă locul 2, cu 28 de puncte, și e la patru puncte în spatele liderului Steaua. Imediat sub ele sunt FK Miercurea Ciuc, Poli Iași, Gloria Buzău și Unirea Dej, toate cu câte 25 de puncte. Tot cu atâtea poate încheia etapa și SC Oțelul Galați, care joacă abia marți.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

Mircea OGLINDOIU 12 Nov. 2022, 23:15 Liga 2
Pe aceeași temă