Florin Maxim, cum rar îl vezi: ”Dacă vrei să fi obosit, vei fi obosit!” Antrenorul Corvinului nu și-a menajat jucătorii după victoria din restanța cu Unirea Ungheni

Marius ANGHEL 26 Sep. 2024, 13:49 Liga 2

Corvinul și-a câștigat și a doua restanță din cele trei pe care le-a avut în debutului noului sezon de Liga 2, a făcut-o din nou cu un scor la limită, dar de această dată a fost nevoită să revină pe tabela de marcaj, după ce a primit gol de la singura echipă care nu înscrisese până la acest moment în campionat.

După succesul cu 2-1 de la Ungheni, contra Unirii, meci restant contând pentru pentru etapa a 2-a, Florin Maxim, antrenorul Corvinului, a fost destul de tensionat, cum rar îl vezi. S-a declarat nemulțumit că unii dintre jucătorii săi s-au scuzat prin a spune că nu le-a ieșit jocul fiindcă sunt obosiți, a explicat modificările făcute la pauză, necaracteristice lui, dar a și lăudat doi elevi, nominalizându-i.

Florin Maxim, intrigat după victoria cu Unirea Ungheni: ”Oboseală în prima repriză și în a doua nu e? Dacă îți propui să fi obosit, așa vei fi!”

Corvinul a fost dominată în prima parte a jocului de la Ungheni, primul desfășurat în orașul din Mureș în Liga 2, după ce Unirea le organizase pe precedentele două la Reghin, dar a primit gol pe o fază de contraatac, după o pasă greșită a lui Hergheligiu. Ioan Barstan (45) a scăpat singur spre poartă, din propria jumătate, și l-a învins pe Lefter din interiorul careului, într-un moment ideal al jocului, chiar înainte de pauză. A fost primul gol reușit de Unirea în Liga 2, în abia al șaptelea joc disputat în acest campionat în care a promovat în premieră în vară.

Cu trei schimbări făcute la pauză, Corvinul a avut o altă față în partea secundă. Pîrvulescu, cel mai activ jucător al lui Maxim, a pătruns vijelios pe dreapta, a avut un șut-centrare pe jos spre poartă, iar Ibuchi Chukwu (53) a pus latul din 6 metri și a înscris de lângă Ndiesse. Abia după intrarea lui Astafei (75), Unirea a început să conteze în ofensivă, dar Zukanovic a irosit o șansă bună de gol din centrul careului, trimițând pe lângă. Golul a picat tot în poarta lui Geantă. Gîrbiță a executat în minutul 90 o lovitură liberă din stânga, un corner ceva mai scurt, pe bara a doua, iar Antoniu Manolache a sărit perfect în 5-6 metri și a înscris cu capul la colțul lung.

După joc, Florin Maxim s-a arătat nemulțumit și a vorbit despre starea de oboseală acuzată de echipa sa, fără a nominaliza pe cineva. A remarcat că oboseala, existentă doar în capul jucătorilor, s-a văzut doar în prima repriză și a explicat și de ce. Antrenorul nu vrea să mai audă de oboseală și chiar a avut un mesaj amenințător: ”Dacă sunt, ne vom descurca cu jucătorii pe care îi avem.”

”Asta le spun, și le spun de câteva meciuri băieților. Dacă reușim să greșim mai puțin, adversarul, cu tot respectul pentru el, nu avea cum să ne pună probleme. Știam ceea ce joacă. Pe joc, în prima repriză, în afară de faza golului, când le-am făcut cadou acea minge, plus încă vreo cinci mingi, am așteptat pe construcție prea mult, fundașii centrali au dat în piciorul adversarului, au întârziat puțin construcția. Dar tot am auzit chestia cu oboseala. Am terminat meciul cu fundașii laterali ca aripi, am jucat cu Lupu inter, am întors oboseala. Nu văd unde e oboseala! Oboseala e doar dacă îți propui să fi obosit, așa vei fi, sincer. Anul trecut, majoritatea jucătorilor a luat parte la ceea ce am făcut noi anul trecut. Obosiți! De exemplu, meciul de la Metaloglobus, câștigat pe o căldură infernală, greu, cu efort, am jucat marți contra celor de la Sepsi și de acolo s-a născut totul (n.r. – parcursul în Cupa României, competiție pe care Corvinul a câștigat-o din postura de divizionară secundă). Adică, și cu oboseala asta… e oboseală în prima repriză și în a doua nu e? Asta le-am spus și la pauză, asta le spun și după joc. Nu mai vreau să aud chestiile astea. Sau, dacă sunt, ne vom descurca cu jucătorii pe care îi avem”, a comentat Florin Maxim.

Partea a doua a jocului Corvinului a arătat altfel. ”Toți care au intrat, au făcut-o extraordinar de bine”. Gîrbiță, nominalizat

Corvinul a câștigat și a doua restanță, în meciuri desfășurate într-o săptămână, a obținut a patra victorie în acest sezon și a urcat pe locurile calificabile în play-off, chiar dacă mai are un meci din urmă de jucat, chiar cu echipa cu care se află acum la egalitate de puncte, CS Afumați.

”Victoria s-a născut greu pentru că le-am dat șansa asta. Dacă rămâneam în joc cu 0-0, poate nu mai era nevoie să facem și noi acest efort.

Țin să-i felicit pentru cum s-au bătut, cum s-au montat. Și la pauză am avut de spus cinci minute, după care i-am lăsat în vestiar, am făcut schimbările, am venit la bancă, să le spun jucătorilor care intrau ce au de făcut. Mi-a plăcut mobilizarea lor. În a doua repriză am arătat altfel. Toți care au intrat, n-aș vrea să uit pe cineva, au făcut-o extraordinar de bine. Cu un plus, poate, și pentru Gîrbiță, că a avut acea situație să facă el această victorie, de 2-1, dar a contribuit cu o pasă. Mă bucur pentru el. E un copil bun, în care eu cred și ne va ajuta”, a declarat Maxim, făcând referire și la Alexandru Gîrbiță, care în partea secundă, înainte de golul de 2-1, a avut două șuturi la poartă, iar la reușita în care echipa sa a preluat controlul pe tabelă a centrat pentru marcator.

Obosiții au fost jucătorii schimbați la pauză. Ionuț Pop, urecheat: ”Nu poți, jucător de lot național, să dai patru-cinci pase efectiv la adversar, fără nicio presiune”

La pauză, nemulțumit de jocul din prima parte, Maxim a efectuat trei schimbări, spunând singur că acest lucru nu-l caracterizează ca antrenor. A adus din nou în discuție oboseala acuzată de anumiți jucători, semn că despre cei schimbați era vorba și în prima parte a declarațiilor sale.

Mai mult, antrenorul Corvinului l-a urecheat public pe Ionuț Pop pentru greșelile din joc. Asta după ce pe Pop îl lăuda după meciul trecut.

”Faptul că am făcut trei schimbări, nu prea îmi stă în fire, dar i-am simțit și i-am văzut cam obosiți, iar atunci n-am mai așteptat să-i chinui și i-am schimbat, efectiv. Nu vreau să mai aud chestia cu… Nu poți, jucător de lot național, Popică, să dai patru-cinci pase efectiv la adversar, fără nicio presiune. Înțeleg oboseala, dar dă-o la portar, la omul de lângă tine, nu poți cu atâta dezinvoltură. Oboseala este la cap. Dacă vrei să fi obosit, vei fi obosit!”, a spus Florin Maxim.

Corvinul, în victoria cu Unirea Ungheni: Lefter – I. Pop (Gîrbiță 46′), Lică (cpt.), Ant. Manolache, Velisar (Otega 87′) – Cărăruș – Lupu, Lehaire, Hergheligiu (Chukwu 46′) – Nic. Pîrvulescu – Câmpan (Dar. Grigore 46′). Rezerve neutilizate: Blaga – Predică, Al. Stupu, Al. Mihăilă.

Chukwu, la al doilea gol consecutiv pentru Corvinul. Maxim a vorbit despre situațiile lui Neacșa și Bradu

Introdus la pauză, Goodnews Ibuchi Chukwu (19 ani) a marcat golul egalizator al Corvinului și a reușit să înscrie pentru a doua oară pentru Corvinul în acest sezon, chiar în partide consecutive, în șase meciuri de Liga 2 în care a fost utilizat, de fiecare dată din postura de rezervă. Acum, intrat la pauză, a prins cele mai multe minute într-un joc, fiindcă în precedentele cinci partide a fost introdus de fiecare dată în minutele de final. A mai înscris în 3-0 cu AFC Câmpulung Muscel.

Maxim i-a apreciat efortul depus, însă a văzut la el lipsuri.

”Este un copil, mă repet, în care noi credem. Se văd și lacunele lui, dar îmi place că el crește de la meci la meci, se agață de fiecare șansă pe care i-o ofer. A reușit să înscrie și acum. Atacantul, cam din asta trăiește, din goluri. Îl felicit. A făcut un efort bun. Trebuie să înțeleagă și el că e alt ritm față de cel din Nigeria, unde a jucat el, pentru că mai are momente de ieșire din joc, dar, ușor-ușor, îl vom pune și pe el pe picioare”, a spus Maxim, care a fost întrebat și despre starea de sănătate a titularilor Alexandru Neacșa și Antonio Bradu, absenți în ultimele trei, respectiv patru meciuri.

”Pe Neacșa sperăm să-l avem pentru meciul de sâmbătă. La Bradu cred că o să mai întârzie o săptămână, cel puțin, pentru că el a avut un ligament puțin rupt și nici nu are rost să riști, pentru că în momentul în care riști se rupe mai rău și va avea nevoie de mai mult timp de recuperare. El e spre bine. Din ce am înțeles, cam în două săptămâni va fi bine și el. Sperăm ca pe Neacșa să-l avem la meciul de sâmbătă, sperăm să-i facem și pe cei doi jucători sârbi, pentru că avem mare nevoie. Suferim un pic la faptul că suntem cam puțini”, a comentat antrenorul Corvinului.

Corvinul a urcat pe loc de play-off și are meci special cu CFC Argeș

Corvinul a acumulat 13 puncte și a urcat pe locul 5 în clasamentul Ligii 2, pe loc calificabil în play-off, devansând la golaveraj CS Afumați, 10-5 față de 8-4, care are tot același număr de puncte. Ultima restanță rămasă, din etapa 3, este chiar între Corvinul și CS Afumați, la Hunedoara, dar e programată tocmai în noiembrie.

Etapa următoare, a 8-a, Corvinul joacă de la ora 12:00, la Mioveni, cu Campionii FC Argeș (locul 13, 9 puncte), care tocmai și-a schimbat antrenorul, numindu-l pe Bogdan Andone în locul lui Nicolae Dică. Argeșul este una dintre cele patru echipe care s-au opus la FRF ca echipa hunedoreană să primească drept de promovare din acest sezon, iar în ultimele zile, prin sponsorul său, s-a interesat să iar de la Corvinul stafful tehnic, lucru care nu s-a produs.

Primarul Dan Bobouțanu a dezvăluit pentru Liga2.ro discuția avută cu Viorel Tudose și a anunțat că echipa hunedoreană va fi motivată suplimentar pentru a învinge în weekend CFC Argeș.

Rezumat Unirea Ungheni – Corvinul Hunedoara 1-2:

https://www.youtube.com/watch?v=XwrTPSOiDuo

Foto: PIXEL ProSport
Video: Corvinul Hunedoara 

Marius ANGHEL 26 Sep. 2024, 13:49 Liga 2
Pe aceeași temă