Corvinul n-a stat la discuții cu AFC Câmpulung Muscel, Florin Maxim n-a trecut cu vederea declarația lui Marian Rada: ”A fost exact cum a spus dumnealui”

Marius ANGHEL 21 Sep. 2024, 17:13 Liga 2
Corvinul n-a stat la discuții cu AFC Câmpulung Muscel, Florin Maxim n-a trecut cu vederea declarația lui Marian Rada: ”A fost exact cum a spus dumnealui”

Corvinul leagă victoriile și urcă în clasamentul Ligii 2, ajutată și de programul pe care îl are în această perioadă, chiar dacă este unul aglomerat, cu restanțe din debutul sezonului.

Echipa lui Florin Maxim a obținut al treilea succes consecutiv, ultimul fiind contra unei nou-promovate care transmitea înainte de meci, prin directorul său tehnic Marian Rada, nou-instalat, că nu este o certitudine, nu are o constanță în joc și rezultate, lucru care, cel mai probabil, a motivat suplimentar trupa hunedoreană.

Cu 3-0 s-a impus Corvinul în fața celor de la AFC Câmpulung Muscel, în etapa a 7-a a Ligii 2, Maxim având, în discursul său, săgeți către Rada.

Corvinul a câștigat la scor meciul cu AFC Câmpulung Muscel, Florin Maxim nu a uitat declarația lui Marian Rada

Corvinul a dominat autoritar meciul de acasă, al doilea jucat în trei zile, însă deschiderea scorului a venit destul de târziu, spre finalul primei reprize, dintr-un penalty obținut de Ionuț Pop și transformat în minutul 39 de Andrei Hergheligiu. În partea secundă au înscris și Nicolae Pîrvulescu (77), cu un șut superb, și Ibuchi Chukwu (90+2), și el cu o execuție de finețe.

După meci, Florin Maxim nu și-a amintit dată AFC Câmpulung Muscel a trecut în prima repriză de jumătatea terenului și a avut mesaje ironice față de ceea ce spuse Marian Rada înainte de partidă.

”Simplu nu a fost, fiindcă am avut meci și la mijlocul săptămânii (n.r. – 1-0 în restanța cu CSC Șelimbăr), am avut și ceva accidentări. Băieții s-au prezentat exemplar. În prima repriză nu-mi aduc aminte dacă adversarul nostru a trecut de mijlocul terenului. Cum a declarat și domnul Rada, două echipe de valori apropiate. Exact cum a spus și dumnealui, diferența a făcut-o atitudinea și puțin poate și valoarea noastră. A fost un meci pe care l-am avut la discreție. Poate mai puteam înscrie în două-trei situații din a doua repriză, și la Darius, și la Lupu, până să iasă, am avut și cu King, acolo, încă o situație bună.
Per ansamblu, sunt mulțumit de aportul jucătorilor.

Ei au înscris două goluri pe o tranziție pozitivă, în meciul cu Oradea, sunt periculoși, sunt o echipă care joacă de mult timp împreună. I-am vizionat, i-am studiat. Băieții au înțeles că în momentul în care le dai spații și, mă leg iar de asta, greșești și îi bagi în joc, ai probleme, pentru că sunt o echipă reactivă. Astăzi nu prea le-am dat această șansă. A doua repriză, pe început, au fost două nesincronizări, iar în rest am fost exacți”, a spus Maxim.

  • ”A fost o revelație, dar nu este o certitudine. Nu este o echipă care să aibă constanță în joc și în rezultate. Se întâmplă. După cum este bine știut, Cupa României este competiția knockout-urilor. Orice echipă mică poate să încurce chiar echipa campioană. (n.r. – întrebat dacă AFC Câmpulung Muscel poate fi buturuga mică ce răstoarnă carul mare, adică pe Corvinul) Nu aș spune chiar așa, buturigă mică Muscelul și buturugă mare Corvinul. Eu îi tratez ca pe niște adversari, eu zic că suntem cam de valori apropiate. Diferența o va face cine va greși mai puțin, cine are entuziasm mai mare și dă totul pe teren. Este simplu, așa este în sport, deci câștigă cine este mai bine pregătit”, a fost declarația lui Rada despre meciul cu Corvinul.

Laude, în special, pentru Ion Cărăruș, dar și jocul lui Medhi Lehaire a fost apreciat

Din propria inițiativă, Maxim l-a lăudat pe Ion Cărăruș, pentru jocul său exact de la mijlocul terenului, și a avut cuvinte de apreciere și pentru evoluția belgianului Mehdi Lehaire.

”La mijlocul terenului, Cărăruș a fost exemplar, nu că vreau să-l scot pe el în evidență, dar chiar așa a fost. A jucat cu mintea, iar după meci m-am dus la el și l-am felicitat, pentru că nu era simplu de gestionat. A jucat și miercuri tot meciul.

Mehdi, la fel, a făcut un efort foarte mare, chiar dacă poate nu s-a văzut în prima repriză în afară de schimbările noastre de direcție, unde i-am surprins în benzi. Nu prea puteai altfel, pentru că erau cu toată echipa în două linii, în ultimii 20 de metri și de asta ne-a fost puțin greu. Dar, ușor-ușor, odată cu trecerea timpului te uzează și aceste schimbări de direcție și găsesc spațiile, ceea ce s-a și întâmplat a doua repriză”, a spus antrenorul Corvinului.

Ionuț Pop prinde încredere, Andrei Hergheligiu profită de accidentările altora!

Interlocutorul a cerut păreri și despre Ionuț Pop și Andrei Hergheligiu, cu reușite și ei în acest meci, primul cu penalty-ul scos în prima repriză și al doilea cu golul marcat din lovitura de pedeapsă.

”Popică intră, ușor-ușor, în ritm. Îi trebuie minute. Acum, meciul acesta, a făcut-o foarte bine. Are ambele picioare, are o liniște nesimțită în joc, cum spunem noi. A fost eficient, ne-a deschis calea spre victorie cu acea intrare, pentru că-i permite și tehnica. Acolo, a fost fault clar. Ne-am uitat și noi la pauză, iar intrarea lui a fost foarte bună.

În prima repriză, parcă îmi doream mai mult de la fazele fixe, pentru că nu am avut reacție. Am avut două șanse și acea minge deviată chiar de către Popică la scurt. Nu am avut reacție, n-au fost primii la minge, dar, pe undeva, îi înțeleg. Oboseala și-a spus puțin cuvântul. A fost și mai cald, dar, per ansamblu, sunt foarte mulțumit.

Herghe este un jucător cu calitate, noi știm lucrul acesta. Este pe drumul cel bun. A prins minute, la fel cum spun despre toți jucătorii, iar acum a avut șansă și s-a agățat de ea. Sperăm să-i recuperăm pe Bradu și Neacșa, să-i facem pe cei doi jucători (n.r. – pe Kristijan Ackovski și Predag Vladic, aduși înaintea lui Lehaire) și ușor-ușor ne consolidăm și vom arăta mai bine”, a vorbit Maxim.

Chukwu, la primul gol pentru Corvinul în Liga 2. Maxim nu pune presiune pe nigerieni: ”O să le găsesc spațiu”

Utilizat în toate cele cinci meciuri din campionat disputate de echipă până acum, de fiecare dată pe final, Goodnews Ibuchi Chukwu (19 ani) a reușit de această dată să înscrie primul său gol în Liga 2.

El și celălalt nigerian Jimmy King Otega, singurii rămași dintre cei patru aduși în vară la club de agentul Bogdan Apostu, primesc minute pe final din partea lui Maxim, care se pare că le oferă un regim special, după cum reia din declarația sa de astăzi. ”O să le găsesc spațiu, trebuie să aibă răbdare, nu pun presiune pe ei”, spune Maxim despre cei doi nigerieni care primesc tot timpul din lume ca să se adapteze la Hunedoara, cum poate alți jucători nu primesc.

”Chukwu, la fel și el, la fel și King, sunt niște investiții pentru viitor. Ei trebuie să se obișnuiască un pic cu ritmul de antrenament, pentru că încă suferă, trebuie să se obișnuiască și cu rigorile Ligii a 2-a. Chiar dacă toată lumea spune că e ușor, nu e o ligă ușoară, e una fizică. El (n.r. – Chukwu) trebuie să învețe automatismele noastră, să fie un pic mai combativ, are momente când iese din joc și astea se fac în timp, cu acumulări din antrenamente. E greu. L-am adus de două luni și jumătate, de trei luni și ne așteptăm… Astea le-am spus și lor, să nu pună prea mult presiune pe ei, pentru că nici eu nu pun. O să le găsesc spațiu, trebuie să aibă răbdare, să se antreneze, să se acomodeze și sută la sută vor prinde mai multe minute”, a spus Maxim despre cei doi nigeriei.

La acest meci, Maxim a avut, în sfârșit, lotul complet, cu 20 de jucători la dispoziție. Nu au apărut în lot nici de această dată cei doi străini prezentați ca achiziții în urmă cu trei săptămâni, ci au fost cooptați în lot, pe bancă, alți doi tineri din cadrul clubului, Andrei Mutuligă și Alexandru Mihăilă. La fel ca Alexandru Stupu, care a prins lotul și la jocul restant de miercuri cu CSC Șelimbăr.

Corvinul, în victoria cu AFC Câmpulung Muscel: Lefter – I. Pop, Lică (cpt.), Ant. Manolache, Velisar – Cărăruș – Lupu (Chukwu 61′), Lehaire (Otega 83′), Hergheligiu (Gîrbiță 73′), Nic. Pîrvulescu – Câmpan (Dar. Grigore 46′). Rezerve neutilizate: Blaga – Mutuligă, Al. Stupu, Predică, Al. Mihăilă.

Corvinul, pe locul 9 în Liga 2, dar mai are două restanțe

Cu trei victorii obținute într-o săptămână, după ce sezonul îl începuse cu o înfrângere și o remiză, Corvinul are 10 puncte și a urcat, pentru moment, pe locul 9 în clasament, devansând la golaveraj CSC Dumbrăvița, care încă nu a jucat în această etapă, Concordia și Ceahlăul, toate cu același număr de puncte acumulat până acum.

Corvinul are, însă, două restanțe de disputat, prima urmând să aibă loc miercuri, de la ora 17:00, în deplasare la Unirea Ungheni (locul 21, 3 puncte), contând pentru etapa a 2-a a sezonului. Ulterior, în etapa 8, Corvinul joacă tot în deplasare, la Mioveni, sâmbătă, de la ora 12:00, cu Campionii FC Argeș (locul 13, 9 puncte).

Foto: Emil-Sebastian PopescuCorvinul Hunedoara

Marius ANGHEL 21 Sep. 2024, 17:13 Liga 2
Pe aceeași temă