Florin Maxim consideră că ”e nevoie, mare-mare, și de aportul publicului” la meciul Corvinului cu CS Mioveni, contra singurului adversar care a plecat victorios de la Hunedoara în acest sezon

Marius ANGHEL 19 Apr. 2024, 16:06 Liga 2

Mai repede ca data trecută, când după victoria cu CFR Cluj (scor 4-0) juca la patru zile în campionat, cu CSC Șelimbăr (scor 0-0), inclusiv în deplasare, Corvinul revine acum pe teren la trei zile distanță după un nou succes mare în Cupa României, 3-1 cu FC Voluntari, de această dată urmând să evolueze acasă contra CS Mioveni.

Partida dintre echipa lui Florin Maxim și cea a lui Constantin Schumacher este programată sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 12:30, pe stadionul ”Michael Klein”, în etapa a 5-a a play-off-ului Ligii 2, ultima rundă a turului.

În sezonul regular, CS Mioveni reușea ceea ce nimeni nu a putut în ultimii doi ani și jumătate și nu a mai putut nimeni de atunci și până acum, chiar dacă la Hunedoara au ajuns să joace și trei echipe din prima ligă, Sepsi OSK (0-1), CFR Cluj (0-4) și FC Voluntari (1-3). Și anume, să învingă Corvinul.

Florin Maxim speră ca jucătorii săi să fi înțeles ceva din eșecul suferit cu CS Mioveni

Înaintea jocului de sâmbătă, de la Hunedoara, Florin Maxim, antrenorul Corvinului, a făcut o scurtă reconstituire a precedentului meci contra CS Mioveni, desfășurat tot pe stadionul ”Michael Klein”, în etapa a 8-a a sezonului regular, când argeșenii se impuneau cu scorul de 2-0 și produceau primul eșec acasă în Liga 2 pentru hunedoreni, dar și primul eșec acasă după o pauză de doi ani și jumătate. Alexandru Dandea (55′) și Ion Cărăruș (90+4′) dădeau atunci loviturile în poarta lui Ștefan Lefter.

De atunci și până acum, Corvinul a disputat alte zece jocuri pe teren propriu, printre care și trei în Cupa României contra unor adversare din prima ligă, iar jucătorii lui Maxim nu au mai pierdut. Au fost obținute opt victorii și două remize, singurele plecate cu puncte de pe ”Michael Klein” fiind CSC Șelimbăr (0-0) și Gloria Buzău (1-1).

”A fost un meci bun făcut de noi, dar rezultatul nu a fost de partea noastră. Am luat un gol din fază fixă și al doilea gol, când nu mai conta, mai erau două minute din meci, a venit după ce ne-au prins prins pe un contraatac. Eu sper să fi învățat ceva din acel meci, să fim mai atenți la fazele fixe, pentru că și acum, în ultimul meci desfășurat la Mioveni, contra celor de la Șelimbăr, a fost, la fel, un joc închis, s-au tatonat ambele echipe. Dar Mioveniul rămâne o echipă periculoasă pe tranziții și trebuie să fim atenți la aspectul acesta”, a spus, acum, Florin Maxim.

Maxim recunoaște că și jucătorii săi sunt obosiți, dar nu acuză acest lucru. Cere, însă, sprijinul suporterilor

Chiar dacă jucătorii săi au evoluat miercuri, și ce meci, semifinala Cupei României cu FC Voluntari, câștigată cu scorul de 3-1, după o evoluție din nou extraordinară din partea lui Neacșa și a coechipierilor, Florin Maxim nu s-a plâns de programul încărcat și de oboseală. Recunoaște că oboseala există, însă spune că aceasta este asumată și că a fost anticipată.

În schimb, Maxim a făcut un apel către suporteri, să vină în număr mare și să încurajeze echipa.

”Aș fi ipocrit să spun că nu suntem un puțin obosiți, dar, până la urma urmei, asta este meseria noastră, noi ne-am dorit să ajungem în acest punct, știam că vom juca din trei în trei zile, am pregătit echipa de așa natură și eu zic că băieții, din punct de vedere medical, ceea ce ne interesa, sunt bine toți. Puțină oboseală există, dar 100 la sută vom trece peste și cu aportul suporterilor noștri. Nu că fac apel, dar avem nevoie de aportul lor la acest meci mai mult ca niciodată, pentru că vine după acest joc din Cupă, cu o încărcătură mentală, fizică, un meci greu, în care a trebuit să alergăm pentru acest rezultat. Cumva, avem nevoie, mare-mare, și de aportul publicului la acest meci”, a transmis Florin Maxim.

Prin comparație, Constantin Schumacher s-a văitat că echipele din play-off-ul Ligii 2 au un program încărcat și că și din acest motiv nivelul jocurilor din acest turneu este slab. Antrenorul Mioveniului a acuzat oboseală, în condițiile în care echipa sa a disputat ultimele patru meciuri în 16 zile. Spre deosebire de CS Mioveni, Corvinul a jucat în 20 de zile nu mai puțin de șase meciuri, dintre care două cu o miză extraordinară, cu calificarea pe masă în fază superioră de Cupa României, contra unor adversari din prima ligă!

Vor fi schimbări în primul 11 al Corvinului, dar nu multe

Privind jucătorii pe care îi va utiliza contra Mioveniului, Maxim a spus că va face câteva modificări în primul 11, dar nu multe, fiindcă elevii săi sunt pregătiți bine fizic ca să ducă un astfel de ritm de meciuri și trebuie să rămână într-o formă sportivă bună pentru finala Cupei României pe care o au de jucat cu SC Oțelul Galați.

”100 la sută vor fi schimbări. Mari schimbări nu vom face, pentru că așa am construit și pregătirea, și ceea ce va urma. Ei trebuie să aibă o formă sportivă bună. O să mai discutăm și astăzi cu jucătorii. Ieri au fost bine după meci, se simțeau bine fizic și au și o stare mentală bună. Mâine vom lua decizia”, a mai spus Maxim.

Șase puncte între Corvinul și CS Mioveni în play-off-ul Ligii 2

Înainte de startul etapei a 5-a a play-off-ului Ligii 2, cea care încheie turul turneului, Corvinul ocupă locul 3, cu 42 de puncte, iar CS Mioveni este ultima, pe locul 6, cu 36 de puncte.

Corvinul joacă în play-off fără să poată promova. A început turneul cu două remize, 1-1 acasă cu Gloria Buzău și 0-0 la CSC Șelimbăr, apoi a câștigat acasă cu liderul Unirea Slobozia, scor 1-0, iar runda trecută a suferit prima înfrângere, 1-2 în deplasare la FK Miercurea Ciuc.

De partea cealaltă, CS Mioveni are cel puțin prezența în baraj de promovare asigurată, în condițiile în care în play-off joacă două echipe fără drept de promovare, CSC Șelimbăr și Corvinul. În acest turneu a debutat cu un eșec în fața Unirii Slobozia, 0-1 în deplasare, iar în ultimele trei runde a remizat: 1-1 acasă cu Gloria Buzău, 1-1 la FK Miercurea Ciuc și 0-0 acasă cu CSC Șelimbăr.

Ovidiu Robu arbitrează Corvinul – CS Mioveni. Pe ambele echipe le-a mai fluierat într-un singur joc în acest sezon

Meciul dintre Corvinul și CS Mioveni, programat sâmbătă, de la ora 12:30, va fi arbitrat de la centru de Ovidiu Robu (Chitila – Ilfov), iar de la cele două tușe de asistenții Cosmin Bojan (Târgu Mureş) și Doru Zamfir (Slatina). Arbitru de rezervă este Claudiu Andrei Filip (Craiova).

Observator de arbitri este Dan Monea (Aiud), iar delegat de joc este Daniel Sabou (Zalău).

Arbitrul central Ovidiu Robu face parte din lotul de Liga 2, iar în acest sezon 2023-2024 a condus 21 de meciuri în diverse competiții organizate de FRF. Doar șapte dintre acestea sunt din Liga 2. Pe Corvinul a arbitrat-o doar în meciul din deplasare de la Gloria Buzău, scor 1-2, din sezonul regular, iar pe CS Mioveni a arbitrat-o în 0-0 în ”deplasare” cu Campionii FC Argeș.

Declarația lui Florin Maxim înainte de Corvinul Hunedoara – CS Mioveni:

Foto: Jozsi Leczki (Mediafax Foto)
Video: Corvinul Hunedoara

Marius ANGHEL 19 Apr. 2024, 16:06 Liga 2
Pe aceeași temă