CS Mioveni felicită Corvinul, dar vrea să o învingă din nou, acum în play-off! Constantin Schumacher: ”Din câte știu, în ultimii trei ani, noi suntem singura echipă care a câștigat la Hunedoara”

Marius ANGHEL 18 Apr. 2024, 19:19 Liga 2
CS Mioveni felicită Corvinul, dar vrea să o învingă din nou, acum în play-off! Constantin Schumacher: ”Din câte știu, în ultimii trei ani, noi suntem singura echipă care a câștigat la Hunedoara”

Fără victorie în play-off-ul Ligii 2, CS Mioveni are o șansă mare să profite de oboseala celor de la Corvinul, marea surpriză a acestui sezon al Cupei României, și sâmbătă să dea din nou lovitura la Hunedoara, unde a fost singura câștigătoare ca echipă oaspete în sezonul regular, dar unde prim-divizionarele Sepsi OSK (0-1), CFR Cluj (0-4) și FC Voluntari (1-3) au cedat, rând pe rând, în competiția KO în fața jucătorilor lui Florin Maxim.

În singurul meci programat sâmbătă în etapa a 5-a a play-off-ului ligii secunde, Corvinul și CS Mioveni se întâlnesc pe stadionul ”Michael Klein”, de la ora 12:30.

Din partea argeșenilor, despre această partidă au vorbit antrenorul Constantin Schumacher și jucătorii Alexandru Stan și Andrei Panait.

Constantin Schumacher a felicitat Corvinul pentru calificarea în finala Cupei României și s-a plâns că echipele din play-off-ul Ligii 2 au un program aglomerat!

Constantin Schumacher, impresionat și el de performanța Corvinului de a se califica în finala Cupei României, precum, probabil, toți cei implicați în fotbalul românesc, a ținut, mai întâi, să le transmită felicitări hunedorenilor.

Despre meciul direct, antrenorului Mioveniului a transmis că se așteaptă la un joc foarte greu. Mai mult, Schumacher s-a văitat că echipele din play-off au un programa încărcat în această perioadă! Dacă trupa sa are un programa încărcat, atunci Florin Maxim ce să mai spună, după ce Corvinul a jucat două meciuri în plus, cele din Cupă, și nu orice partide, ci unele contra unor prim-divizionare și cu o miză extraordinară!

”În primul rând, trebuie să-i felicităm pe adversarii noștri pentru că chiar până în momentul ăsta au făcut un sezon bun, s-au calificat în finala Cupei României (n.r. – miercuri seară, Corvinul a învins cu scorul de 3-1 FC Voluntari, dominând mare parte din joc). Îi felicit pe jucători, pe cei din staff, pe Florin Maxim, care a făcut un grup extraordinar acolo și merită felicitați pentru parcursul din campionat și Cupă.

Despre meci, putem să spunem că este unul foarte greu. Ei vin după o victorie și vom vedea ce se va întâmpla la meci, cu ce jucători vor aborda întâlnirea. Dar e important ca echipa mea să fie capacitată, ca să se refacă după meciurile astea care sunt puțin aglomerate, din punctul meu de vedere, și sper ca jucătorii să fie apți până la ora meciului, ca să putem să dăm totul, să venin din deplasarea de la Hunedoara, una grea, punct sau cu puncte”, a spus, pentru început Schumacher.

Șerbănică și coechipierii, ”puțin încărcați”! ”Sper să poată să ducă încă un meci de 90 de minute la o capacitate maximă”

Întrebat cum își simte jucătorii, dacă sunt obosiți, refăcuți după o serie de patru jocuri disputate în 16 zile, Schumacher a răspuns că-i observă ”încărcați”, lucru vizibil în ultimul meci desfășurat, cu CSC Șelimbăr, în care evoluția a fost una dezastruoasă pentru ambele formații.

Antrenorul galben-verzilor a pus chiar presiune pe Daniel Șerbănică și colegii săi, transmițând că depinde doar de modul în care se vor implica în meciuri pentru a obține o promovare directă de pe primele două locuri, cum încă se speră, deși CS Mioveni este ultima în clasamentul play-off-ului.

”Băieții sunt puțin încărcați, i-am simțit și la ultimul meci pe care le-am avut, acasă cu Șelimbăr. Ținând cont că acum toate echipele pe care le întâlnim sunt echipe bune, nu mai sunt echipe care trag să se salveze de la retrogradare, ci sunt unele care încearcă să câștige puncte, să acumuleze, unele vor să promoveze, echipa precum Corvinul și Șelimbăr, care nu au drept de promovare, dar joacă și sunt la un nivel foarte bun. Sper ca jucătorii mei, pe care îi am în momentul ăsta, să fie apți, să fie capacitați, să poată să ducă încă un meci de 90 de minute la o capacitate maximă, să tragă de ei, pentru că acum depinde doar de ei. Depinde de noi în tot ceea ce facem ca să ne calificăm între primele două echipe care pot să promoveze”, a comentat Constantin Schumacher.

Schumacher speră într-o nouă victorie a Mioveniului la Hunedoara, ca în sezonul regular. ”În ultimii trei ani, noi suntem singura echipă care a câștigat la Hunedoara”

Dacă Schumacher se plânge de program încărcat, atunci Florin Maxim ce să mai spună? Corvinul a jucat în 20 de zile nu mai puțin de șase meciuri, dintre care două cu o miză extraordinară, cu calificarea pe masă în fază superioră de Cupa României, contra unor adversari din prima ligă.

Constantin Schumacher speră să profite că hunedorenii au avut meci miercuri, cu FC Voluntari, să-i prindă obosiți și să-i învingă pentru a doua oară în acest sezon. Antrenorul Mioveniului s-a lăudat cu victoria obținută în sezonul regular chiar pe terenul Corvinului, scor 2-0, în data de 2 octombrie 2023.

”Din câte știu, în ultimii trei ani, noi suntem singura echipă care a câștigat la Hunedoara (n.r. – precedentul eșec acasă al Corvinului a avut loc în aprilie 2021, într-un 2-4 cu Unirea Dej, în Liga 3). Și atunci suntem bucuroși de acest lucru, sunt bucuros de ceea ce a realizat echipa mea, dar trebuie să ținem cont că în momentul ăsta jucăm cu echipe foarte bune. Nu doar noi suntem pe teren și toată lumea se așteaptă ca CS Mioveni să câștige toate meciurile. Important este ca lumea să ne susțină, să fie lângă noi, pentru că sunt sigur că vom face tot posibilul ca să ne atingem obiectivul”, s-a umflat în piept Schumacher.

”Nu mai sunt foarte multe meciuri, aglomerate, dar important pentru mine, față de ce am văzut la echipa mea, este că s-a motivat foarte bine contra echipelor bune și ținând cont că nu am pierdut cu ele și ținând cont că am făcut niște jocuri puternice cu echipele din play-off, sunt sigur că la fel le vom aborda în continuare. Jucătorii, dacă sunt 100 la sută pregătiți, acum mai mult mental și să fie fizic bine, cred că vom avea șansa noastră și sunt sigur că vom face tot posibilul să ne atingem acest obiectiv”, a mai spus antrenorul Mioveniului în această conferință care poate fi urmărită și în video-ul de mai jos.

Alexandru Stan visează la trei puncte obținute contra Corvinului, Andrei Panait a felicitat Corvinul pentru calificarea în finala Cupei

Alături de antrenor, la conferința de presă au participat și atacantul Alexandru Stan (18 ani), adus în iarnă de la Rapid, și mijlocașul Andrei Panait (34 de ani), revenit la echipă tot în iarnă, după o primă parte a sezonului ratată la CFC Argeș.

”Întâlnit o echipă foarte bună. Au făcut niște partide solide în acest sezon. Chiar au bătut și CFR Cluj, s-au calificat în finala Cupei României. Dar sperăm să-i prindem puțin obosiți, noi să facem un joc foarte bun și să luăm cele trei puncte”, a spus Stan, care are 1 gol înscris în 8 meciuri pentru CS Mioveni.

”Vreau să-i felicit pe cei de acolo, au făcut o treabă super. Sunt într-un moment fabulos pentru ceea ce înseamnă clubul lor, dar să revenim la echipa noastră. Cred că în ultimele trei etape am făcut un joc solid și vrem să continuăm pe aceeași lungime și, de ce nu, să câștigăm acolo”, a declarat și Panait, utilizat de Schumacher în șase jocuri și marcator al unui gol.

Lui Stan, Schumacher i-a lansat o provocare chiar în timpul conferinței, transmițându-i că speră că va marca în acest joc, după ce în ultimul meci, contra Șelimbărului, nu a făcut-o.

  • Înainte de startul etapei a 5-a a play-off-ului Ligii 2, cea care încheie turul turneului, Corvinul ocupă locul 3, cu 42 de puncte, iar CS Mioveni este ultima, pe locul 6, cu 36 de puncte.

Declarațiile lui Constantin Schumacher, Alexandru Stan și Andrei Panait înainte de Corvinul Hunedoara – CS Mioveni:

https://www.youtube.com/watch?v=fKw7d0sZNtg

Marius ANGHEL 18 Apr. 2024, 19:19 Liga 2
Pe aceeași temă