Florin Bratu și-a completat stafful la Concordia Chiajna cu fostul preparator fizic al FCSB-ului. ”Aveam nevoie de un astfel de om” | EXCLUSIV

Andreea VISU 01 Jun. 2020, 12:21 Liga 2

Florin Bratu (40 de ani), antrenorul principal al Concordiei Chiajna, are un nou membru în stafful tehnic al echipei ilfovene din Liga 2 pe care a preluat-o la începutul acestui an. Este vorba despre Marian Lupu, fostul preparator fizic al FCSB-ului.

Marian Lupu, noul preparator fizic al Concordiei Chiajna

După ce a plecat cu scandal de la FCSB, Marian Lupu revine în fotbal, în Liga 2, alături de Florin Bratu, la Concordia Chiajna.

”Am reușit să îl convingem și pe Marian Lupu, fostul preparator fizic al FCSB și al naționalei, să îl aduc lângă mine la Concordia Chiajna. El mai este băgat într-un proiect cu pregătire fizică individuală. A venit la Chiajna, a avut o discuție cu domnul președinte Cristi Tănase, cu mine, i-am explicat cam ce ne dorim, a văzut infrastructura, a stat câteva zile, s-a gândit, după care ne-a dat un răspuns pozitiv și suntem bucuroși. E un băiat pregătit, un băiat cu foarte multă experiență, iar Clubul Concordia Chiajna, eu, chiar aveam nevoie de un astfel de om, pentru a îmbunătăți lucrurile din punct de vedere fizic și nu numai”, a spus Florin Bratu, la ProSport LIVE.

Timp de șase ani, Marian Lupu a pregătit din punct de vedere fizic lotul de jucători al FCSB-ului, în două mandate: 2002-2006, apoi din decembrie 2016 până în iulie 2019.

Acesta a colaborat cu nouă antrenori la FCSB: Victor Pițurcă, Walter Zenga, Dumitru Dumitriu, Oleg Protasov, Cosmin Olăroiu, Laurențiu Reghecampf, Nicolae Dică, Mihai Teja și Bogdan Andone.

Gigi Becali l-a găsit vinovat pe Marian Lupu

Marian Lupu a fost dat afară de la FCSB în vara anului trecut, după ce a fost acuzat de către cei din club că din cauza lui au existat numeroase accidentări în lotul roș-albaștrilor.

Mihai Pintilii, Dragoș Nedelcu, Marko Momcilovic, Olimpiu Moruțan, Mihai Roman, Ioan Hora, Dennis Man și Harlem Gnohere erau jucătorii indisponibili la vremea aceea, iar Gigi Becali l-a găsit vinovat pe Marian Lupu, preparatorul echipei.

„Eu cred că echipa e distrusă, e o uzură care se întâmplă de mai multă vreme datorită preparatorului fizic. Eu cu Ilie Dumitrescu am vorbit, mie îmi spunea: «Băi, Gigi, băi, vezi că nu ai preparator». Colaboratorii au spus că nu are legătură preparatorul, ci antrenorul. Acum a ieșit totul la iveală: s-a distrus echipa! O să pun la punct totul. De mâine, nutriționist, preparator fizic și mai multe lucruri care se vor lua la echipă”, spunea Gigi Becali, în luna iulie a anului trecut.

Cât despre Concordia Chiajna, echipa ilfoveană a încheiat acest sezon de Liga 2 afectat din cauza pandemiei de COVID-19 pe locul 16, retrogradabil, însă se menține în acest eșalon, după ce FRF a decis ”înghețarea” competiției după doar 24 de etape dintr-un total de 38.

Ediția ProSport LIVE cu Florin Bratu invitat o poți urmări în video-ul de mai jos:

Andreea VISU 01 Jun. 2020, 12:21 Liga 2
Pe aceeași temă