Flavius Stoican n-a digerat eșecul cu ASU Politehnica: “Sunt trist. N-am avut luciditate în fața porții.” Antrenorul echipei Viitorul Pandurii e de părere că timișorenii n-au avut absențe importante în lot

Mircea OGLINDOIU 18 Oct. 2020, 10:14 Liga 2
Flavius Stoican n-a digerat eșecul cu ASU Politehnica: “Sunt trist. N-am avut luciditate în fața porții.” Antrenorul echipei Viitorul Pandurii e de părere că timișorenii n-au avut absențe importante în lot

Viitorul Pandurii n-a reușit să profite de numeroasele probleme de lot cu care s-a confruntat adversara din etapa a 8-a, ASU Politehnica Timișoara, și a pierdut confruntarea cu bănățenii, scor 0-1 pe teren propriu. Unicul gol al partidei desfășurate sâmbătă la Târgu Jiu a fost marcat în minutul 49 de Alin Manea, pe contraatac.

Echipa antrenată de Octavian Benga a avut pe banca de rezerve nu mai puțin de șase jucători născuți în anii 2003 și 2004, după ce nouă componenți ai lotului au fost depistați cu SARS-CoV-2.

Flavius Stoican: ”Luciditatea din fața porții ne-a făcut să nu câștigăm”

La finalul partidei de sâmbătă, antrenorul oltenilor, Flavius Stoican, a pus eșecul pe lipsa de luciditate la finalizare a elevilor săi și pe desele întreruperi ale jocului.

”Sunt trist, fiindcă veneam după un joc bun cu Petrolul, care îmi dădea speranțe. Păcat că nu am reușit să fructificăm ocaziile pe care ni le-am creat. Am fost echipa care a controlat jocul, am avut oportunițăți, dar luciditatea din fața porții ne-a făcut să nu câștigăm! Păcat că am pierdut. Am luat gol dintr-o fază care nu anunța nimic. Nu vreau să dau vina pe arbitraj, dar aș vrea ca arbitrii să aibă mai mare personalitate și să nu permită jucătorilor să îi ia la mișto, prin trageri de timp fără să fie avertizați, fiindcă ritmul jocului e lent în aceste condiții”, a declarat Stoican.

Antrenorul susține că Politehnicii nu i-au lipsit jucătorii de bază

Antrenorul de la Viitorul Pandurii a dat de înțeles că ASU Politehnica n-avea motive să se plângă de absențele de la nivelul lotului, fiindcă antrenorul Benga a avut la dispoziție numeroși jucători valoroși, care pot face diferența pe teren.

”Și nouă ne-au lipsit Paraschiv și Cioiu, care sunt în izolare. Nu au probleme, sunt doar asimptomatici. Dacă mă uit pe primul lor 11, cu excepția lui Scutaru, au fost aceeași jucători care au jucat și în celelalte partide (n.r. – doar cinci jucători folosiți cu Viitorul Pandurii au fost titulari și în precedentul joc al Politehnicii, cu FK Csikszereda). Au jucători care au evoluat în Liga 1, jucători valoroși, ca Alex Munteanu, Mera sau Ivanovici, jucători care fac diferența în momentele cheie. Eu am o echipă de jucători tineri, cărora trebuie să le ridic moralul”, a conchis Stoican.

Viitorul Pandurii în meciul cu ASU Poli: Rob. Bodea – Ciul (Chelariu 82′), Oros, Lixandru, Copaci – Mitrică, Prejmerean (Al. Enache 82′), Chiorean (cpt.)(Gîrbiță 70′), Andr. Dragu – Ludușan (Bădăuță 70′), Pauchici (Șerbănescu 57′). Rezerve neutilizate: D. Rusu – Misarăș, Al. Băican, Trancă.

Din minutul 90+2, Viitorul Pandurii a rămas fără fundașul Paul Copaci, eliminat cu cumul de cartonașe galbene pentru proteste. Și ASU Poli a avut un eliminat, în minutul 90+5, căpitanul Ioan Mera fiind trimis la vestiare mai repede, tot pentru cumul de cartonașe galbene, al doilea primindu-l pentru că a întârziat repunerea balonului în joc.

După eșecul cu ASU Politehnica, Viitorul Pandurii a rămas cu 7 puncte în clasament și a căzut pe locul 16 în Liga 2. Etapa viitoare, echipa lui Stoican va juca, în campionat, la SCM Gloria Buzău. Până atunci, gorjenii au de disputat, miercuri, meciul din turul 4 al Cupei României, tot în deplasare, cu Viitorul Dăești.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) șiASU Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/octavian-benga-foarte-fericit-dupa-succesul-reusit-de-asu-poli-cu-viitorul-pandurii-in-conditiile-infectarilor-cu-coronavirus-le-am-cerut-sa-si-foloseasca-foarte-multe-mintea-19153010

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-8-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-partida-zilei-are-loc-la-constanta-de-la-ora-1200-liderul-sta-in-aceasta-runda-19152820

Mircea OGLINDOIU 18 Oct. 2020, 10:14 Liga 2
Pe aceeași temă