Octavian Benga, foarte fericit după succesul reușit de ASU Poli cu Viitorul Pandurii, în condițiile infectărilor cu coronavirus: ”Le-am cerut să-și folosească foarte multe mintea”

Anda DELIU 17 Oct. 2020, 20:44 Liga 2
Octavian Benga, foarte fericit după succesul reușit de ASU Poli cu Viitorul Pandurii, în condițiile infectărilor cu coronavirus: ”Le-am cerut să-și folosească foarte multe mintea”

ASU Politehnica s-a impus cu 1-0 la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii, într-un meci pentru care decizia de a nu cere amânarea s-a luat joi după-amiază. Timișorenii au mers doar cu 12 jucători de la prima echipă și rezerve jucători din centrul de copii, dar, cu toate acestea, au reușit să marcheze prin Alin Manea în repriza a doua și să câștige partida din etapa a 8-a a Ligii 2.

Octavian Benga, laude la adresa jucătorilor săi: ”I-aș numi niște jucători adevărați, fantastici, bravi. Nu mai găsesc atributele”

Octavian Benga și-a felicitat elevii pentru că i-au respectat indicațiile tactice întru totul. ”O victorie foarte, foarte importantă pentru noi, fiindcă au fost niște condiții ieșite din comun. Am venit după această problemă cu coronavirus. A doua oară ni s-a întâmplat. De data aceasta am fost loviți mai puternic. Jucători izolați, mulți titulari. Am fost nevoit după trei zile să îi folosesc pe acești jucători pe care i-aș numi astăzi niște jucători adevărați, fantastici, bravi. Nu mai găsesc atributele. Exact ce le-am cerut au respectat din abordarea tactică pentru acest meci, în funcție de acest adversar. Bineînțeles, nu am arătat bine în unele momente. Asta se explică și din cauza faptului că nu am avut o potență fizică crescută. Dar am gestionat foarte mult tactic. Le-am și cerut să-și folosească foarte mult mintea și când recuperăm mingea să avem contraatacuri mai directe, mai tăioase. Așa a ieșit și golul. Exact ce am pregătit ne-a ieșit astăzi”, a declarat antrenorul Politehnicii despre meci.

Au jucat pentru ASU Poli: Hindrich – Sofran, Mera (cpt.), Coadă, Sg. Popovici – Bg. Vasile, S. Iosif (D. Radu 46) – Al. Munteanu, P. Ivanovici, Alin Manea (D. Andrei 56, M. Mircea 90+4) – Axente. Rezerve neutilizate: Fişteag – D. Olariu, Spulber, Gologan.

Ioan Mera a fost eliminat în minutul 90+5 pentru cumul de cartonașe galbene, după ce a întârzia repunerea balonului în joc din propriul careu.

Victorie decidată și jucătorilor bolnavi

La această oră, Poli are nouă jucători pozitiv cu noul coronavirus. De săptămâna trecută până acum, 11 fotbaliști au avut teste pozitive. Doi dintre ei au fost declarați vindecați între timp, după două teste PCR negative și o testare medicală specifică sportivilor.

Benga a dedicat victoria și celor rămați în izolare. ”E un rezultat extraordinar pe care vreau să-l dedic. L-am promis jucătorilor în seara premergătoare acestui meci, jucătorilor care nu sunt cu noi. O dedic colegilor care nu au făcut parte din lot și suferă. Sunt și izolați, e și victoria lor. Îi așteptăm cât mai repede alături de noi”, a mai adăugat antrenorul timișorenilor.

ASU Poli este momentan cu 14 puncte pe locul 4 în Liga 2. Timișorenii au meciul cu Dunărea Călărași amânat pentru data de 28 octombrie și deci, un joc în minus față de programul stabilit inițial. Miercuri, de la ora 14:30, joacă în turul 4 al Cupei României în deplasare la CSC Ghiroda şi Giarmata Vii. În campionat, în etapa a 9-a, formația timișoreană o întâlnește pe teren propriu pe CSM Slatina.

Bucuria alb-violeților de la ASU Poli la finalul meciului câștigat la Târgu Jiu cu Viitorul Pandurii:

Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-8-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-partida-zilei-are-loc-la-constanta-de-la-ora-1200-liderul-sta-in-aceasta-runda-19152820

Anda DELIU 17 Oct. 2020, 20:44 Liga 2
Pe aceeași temă