Flavius Stoican a primit cadoul de ziua sa! Viitorul Pandurii a învins Concordia Chiajna și a urcat pe locul 4 în Liga 2. “O victorie mare. Aveam teamă de acest meci”

Mircea OGLINDOIU 25 Nov. 2020, 20:46 Liga 2
Flavius Stoican a primit cadoul de ziua sa! Viitorul Pandurii a învins Concordia Chiajna și a urcat pe locul 4 în Liga 2. “O victorie mare. Aveam teamă de acest meci”

Antrenată de Flavius Stoican, Viitorul Pandurii continuă seria pozitivă din acest final de an. În etapa a 14-a a Ligii 2, echipa gorjeană a dispus, miercuri după-amiaza, cu scorul de 1-0 de Concordia Chiajna și a ajuns la patru partide consecutive fără înfrângere.

Singurul gol al partidei de la Târgu Jiu a fost marcat, în minutul 53, de Paul Copaci, cu capul, după o centrare a lui Andrei Dragu, de pe partea stângă de atac.

Din minutul 70, oaspeții au jucat în inferiritate numerică, după ce atacantul Sergiu Arnăutu a fost eliminat, pentru cumul de cartonașe galbene, în urma atacului periculos la adresa portarului Rusu. Intrat pe teren în minutul 57, Arnăutu primise primul galben cu 3 minute înainte de eliminare, pentru fault la mijlocul terenului.

Până la final nu s-a mai marcat, iar victoria a propulsat Viitorul Pandurii pe locul 4 în Liga 2, la egalitate de puncte cu ocupanta locului 3, Dunărea Călărași, care are golaveraj superior, dar și un meci în minus. Gorjenii au depășit însă, cu un punct, Metaloglobus, care nu mai are de disputat niciun meci în acest an, dar și Rapid. Giuleștenii au însă două meciuri mai puțin jucate, primul fiind programat mâine, cu CSM Reșița.

Flavius Stoican a dus Viitorul Pandurii pe locul 4 în Liga 2

”O victorie mare! Aveam teamă de acest meci, fiindcă veneam după un parcurs foarte bun și îmi era teamă ca să nu existe o relaxare în rândul jucătorilor și o automulțumire”, au fost primele cuvinte ale lui Flavius Stoican, la finalul partidei.

Victoria a fost și un frumos cadou făcut de jucători antrenorului, care a împlinit 44 de ani cu o zi înaintea jocului cu Chiajna. ”E un cadou și pentru ziua mea, dar și pentru ei, fiindcă le încununează munca pe care o depun zilnic la antrenament. E foarte important că nu cedăm și că putem să ne batem cu echipele care și-au anunțat încă de la începutul sezonului intenția de a promova. Ar fi fantastic dacă nu vom pierde nici la Mioveni, în ultima etapă din acest an, dar până atunci mai avem meciul de sâmbătă, din Cupa României. Vrem să facem un joc bun, chiar dacă întâlnim o echipă de Liga 1. FC Argeș pleacă favorită, dar nu va fi un joc simplu pentru adversari, fiindcă și noi ne dorim să câștigăm. Nu vom trata meciul superficial. Voi oferi însă șansa sa joace și băieților care au evoluat mai puțin, fiindcă eu cred în ei și cu siguranță ei vor arăta că merită mai mult. Pentru mine sunt importante ambele competiții”, a precizat Stoican.

”Nu există o rețetă a succesului. Eu doar le-am dat încredere jucătorilor, entuziasm”

Parcursul echipei sale este unul surprinzător, mai ales că antrenorul a fost adus la club cu 6 zile înainte de prima etapă. La meciul de debut, Viitorul Pandurii era învinsă cu 3-1, la Târgu Jiu, de Rapid, pe data de 30 august.

”Nu știu dacă se putea să avem un parcurs și mai bun, dar e clar că se putea și mai rău. Nu există o rețetă a succesului. Sunt echipe care au antrenor de mult timp și tot au un început dificil de sezon. Eu doar le-am dat încredere jucătorilor, entuziasm, și cred că asta e una din cheia succesului nostru de până acum. Avem un moral bun, dar nu trebuie să ne luăm nasul la purtare, fiindcă nu am realizat încă nimic. Gândul nostru e mult mai măreț! Nu vreau să ne mulțumim cu atât. Știu că ne va fi greu, iar într-un campionat e nevoie și de șansă. Contează mult ce le transmiți jucătorilor și cum percep ei mesajul tău”, a spus Stoican.

Acesta a mai precizat că, personal, nu e surprins de poziția echipei sale din clasament, deși Viitorul Pandurii nu era creditată cu șanse la play-off, la începutul sezonului. ”Ne-am ridicat de la meci la meci, iar, în sufletul meu, am crezut de la început în acești băieți. Acești băieți acum acum încredere în forțele lor și se vede o îmbunătățire, atât mentală, cât și din punct de vedere tehnic și tactic. Știu că jucătorii mei pot chiar mai mult”, a conchis Stoican.

Viitorul Pandurii a acumulat 23 de puncte în 13 jocuri desfășurate în 14 etape, în care a înregistrat șapte victorii, două remize și patru înfrângeri. Un succes a fost bifat la ”masa verde”, cu Aerostar Bacău.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-14-cinci-meciuri-au-loc-de-la-ora-1400-dunarea-calarasi-si-viitorul-pandurii-pot-urca-pe-podium-asu-poli-pare-sa-aiba-o-misiune-facila-si-sa-se-apropie-din-nou-de-lider-19159391

Mircea OGLINDOIU 25 Nov. 2020, 20:46 Liga 2
Pe aceeași temă