Finanțarea Daciei Unirea de la bugetul local, incertă! „Deocamdată, niciuna dintre cele două autorități locale nu pot da bani sportului”

Marius ANGHEL 23 Jan. 2017, 15:38 Liga 2
Finanțarea Daciei Unirea de la bugetul local, incertă!**

Finanțarea Daciei Unirea de către Consiliul Județean se amână din motive obiective, așa susține președintele clubului brăilean de fotbal, Valentin Avramescu. Iar decizia aceasta nu afectează doar echipa de fotbal, ci toate sporturile din Brăila.

„Așa cum era planificat, am fost la Consiliul Județean pentru a afla dacă putem fi sprijiniți financiar și prin care căi, dar deocamdată vorbim despre o nouă amânare. Cei de la CJ au discutat cu reprezentanți ai Primăriei Brăila și au ajuns la concluzia că deocamdată niciuna dintre cele două autorități locale nu pot da bani sportului. Și nu este vorba aici doar de fotbal, ci de toate sporturile. Curtea de Conturi a considerat că finanțările făcute de Primăria Brăila anul trecut nu au fost legale. Aceasta a făcut contestație și a cerut lămuriri privind modalitățile prin care autoritățile locale pot finanța sportul și acum suntem în așteptare. Răspunsul trebuie să vină în termen de 30 de zile și nu ar mai fi mult de așteptat”, a explicat, pentru Obictiv Vocea Brăilei, Valentin Avramescu.

Președintele clubului de fotbal din Liga 2 a ținut să menționeze că o tergiversarea lucrurilor ar putea duce la efecte nedorite asupra echipei. „Cei de la Primărie au dreptate, în situația în care în privința finanțării lucrurile sunt neclare nu poți lua decizii și apoi să te trezești cu altele pe cap. Dar și pentru noi este foarte greu, așteptăm, dar sperăm că nu mult timp. Nu știu câtă răbdare o să mai aibă cu noi principalul finanțator Florin Cârligea, sper ca lucrurile să o ia pe o cale și să știm și noi care este aceea”, a mai spus Valentin Avramescu.

În altă ordine de idei, sâmbăta trecută, jucătorii Daciei Unirea au încheiat prima săptămână de antrenamente, toate având drept scop readaptarea organismului la efort. Fotbaliștii s-au întâlnit cu mingea medicinală toată săptămâna, mai puțin miercuri când s-au antrenat la balon și au jucat și o miuță pe terenul sintetic.

De marți și până vineri, jucătorii au efectuat și vizita medicală pe care au trecut-o cu brio. „Fiind zăpada mare, nu am avut unde să facem un joc școală la finalul săptămânii. Iar în aceste condiții jucătorii s-au întâlnit doar cu mingea medicinală. Toți au trecut cu bine examenele medicale și celelalte măsurători, obligatorii al început de drum. Ne pregătim în condițiile date până la cantonamentul de la Poiana Brașov”, a declarat antrenorul Alin Pânzaru.

Cât privește transferurile, perspectiva imediată pare destul de sumbră. „În privința sosirilor de jucători, lucrurile sunt neschimbate față de ziua reunirii lotului. Nu a venit nimeni deocamdată și perspectiva nu este prea optimistă din punctul meu de vedere”, a mai spus Pânzaru.

Fotbaliștii au avut liber duminică, iar de astăzi revin la antrenamente.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 23 Jan. 2017, 15:38 Liga 2
Pe aceeași temă