**Fiestă la Alba Iulia!**

14 Jun. 2009, 17:46 Liga 2

Fluierul de final al campionatului 2008-2009, ce a parafat despărțirea de eșalonul secund și accederea în elită, a dat start bucuriei celor peste 6.000 de albaiulieni prezenți sâmbătă la jocul cu Turda.

"Suntem fericiți, orașul Alba Iulia a reușit", a decretat imediat după victoria cu Arieșul Turda (1-0) președintele Marian Sarmeș. Fotbaliștii lui Adrian Falub au avut parte de mai multe surprize. 12 motocicliști i-au purtat într-un tur efectuat pe pista de atletism, primul care a făcut acest gest fiind Mircea Rus, care a fost “înarmat”cu un steag al clubului. Jucătorii noii componente a primului eșalon au încins mai apoi nenumărate hore pe teren, și-au aruncat în tribune tricourile, au fluturat steaguri "alb-negre", au cântat și au dansat.

 

Momentul culminant a festivității s-a dorit a fi premierea pe un podium instalat special la centrul terenului. Pe rând au fost chemați jucătorii care au pus umărul la promovare, lipsind numai Zăgrean și Marincean.
Tribunele au fost în extaz când primarul Mircea Hava i-a înmânat "căpitanului" Răzvan Dâlbea, ultimul urcat pe scenă, un trofeu simbolic, o cupă pe care era înscripționat “Unirea este campioana noastră”

 

A urmat un banchet nebun



Mai apoi, împreună cu soțiile sau prietenele, dar și solo, uniriștii au descins la pensiunea “Perla Mureșului" din Oarda de Jos. Cele aproximativ 150 de persoane s-au delectat cu pălincă de casă, vin de casă, bere, whisky sau sucuri, fiecare după gust. Nu au lipsit nici gustările tradiționale, plus un tort în formă de teren de fotbal. Fotbaliștii, îmbrăcați la 4 ace, nu s-au sfiit să iasă pe ringul de dans pe ritmurile oferite cu generozitate de formația tocmită pentru acest eveniment iar în jurul orei 22:00 petrecerea s-a “spart”.

Articol scris de Dan UDREA
Foto: Lucian DANCIU

 

14 Jun. 2009, 17:46 Liga 2
Pe aceeași temă