Europa – Crișul, retrogradată la Casa Fotbalului: „Nu s-a mai votat nimic, am fost puși în fața faptului împlinit”

Mihai Andries 02 Jun. 2013, 18:40 Stiri
Europa - Crișul, retrogradată la Casa Fotbalului:** „Nu s-a mai votat nimic, am fost puși în fața faptului împlinit

Grupările de Liga a III-a care sperau să nu fie schimbat sistemul competițional din sezonul viitor au rămas cu buzele umflate la Adunarea Generală a Federației Române de Fotbal. Mircea Sandu a tăiat în carne vie și pur și simplu le-a adus la cunoștiință afiliaților că din vară vor exista 4 serii a câte 18 formații, așa că toate echipele de la locul 10 în jos (plus trei de pe 9 cu cel mai slab punctaj) vor ajunge în fotbalul județean. Printre acestea se află și cei de la Crișul Chișineu Criș, care în iarnă făcuseră pasul spre eșalonul trei în urma unei fuziuni cu Europa Alba Iulia. Și, obiectivul echipei a fost de la bun început…poziția a 10-a.

„Știind că doar echipele de la locul 11 în jos retrogradează, ne-am propus să rămânem deasupra liniei. Am și reușit asta, prin meciuri disputate doar pe teren și fără a pierde nici măcar un meci pe teren propriu. Acum am fost retrogradați pentru că regulile au fost schimbate în timpul sau chiar după încheierea jocului”, a explicat Daniel Cherecheși. Mai mult, vicepreședintele celor de la Europa – Crișul, prezent la Adunarea Generală de astăzi, de la Casa Fotbalului, a fost foarte dezamăgit, chiar contrariat de cum s-a abordat „subiectul” Liga a 3-a.  „Degeaba am încercat să ridicăm problema sistemului competițional, căci pur și simplu nu am fost lăsați să vorbim. Ni s-a spus că s-a decis deja, am fost puși în fața faptului împlinit. Nu s-a mai votat nimic, ne-am trezit aruncați în Liga a IV-a. Totul a fost dirijat de echipa domnului Mircea Sandu, nimeni nu a mai comentat nimic”, a mai spus Cherecheși.

Dar, „oficialul” Europei – Crișul mai spune că decizia nu condamnă cu totul gruparea sa. „Până la urmă, poate e mai bine așa. La ce deplasări și condiții de competiție ne așteptau într-o serie cu 18 echipe, cred că e mai înțelept să o luăm de la capăt în Liga a IV-a. Dar, Consiliul de Administrație al clubului și Consiliul Local din Chișineu Criș vor hotărî soarta echipei noastre în săptămânile ce urmează”, a încheiat clubului de pe malul Crișului Alb.

 

Sursa: Sport Arad

Mihai Andries 02 Jun. 2013, 18:40 Stiri
Pe aceeași temă