Festival electoral cu primarul-golgheter Nicolae Robu. O ”îmbrățișează” pe ASU Poli și spune că vrea toate cele trei echipe timișorene pe noul său proiect de stadion

Anda DELIU 13 Aug. 2020, 13:48 Liga 2
Festival electoral cu primarul-golgheter Nicolae Robu. O ”îmbrățișează” pe ASU Poli și spune că vrea toate cele trei echipe timișorene pe noul său proiect de stadion

Data alegerilor locale nu e departe, iar declarațiile din spațiul public au deja amprenta scrutinului programat pentru 27 septembrie. Primarul Timișoarei Nicolae Robu a avut miercuri o postare în care se „apleacă” asupra fenomenului fotbalistic.

”Părintele spiritual” al ACS Poli, înjurat de opt ani de cei ce susțin ASU Poli, spune că încurajează și el ideea de două serii de Liga 2 pentru următoarea ediție de campionat. Mai mult, se laudă cu viitorul stadion lego, unde vrea să lase să joace gratuit toate cele trei echipe din oraș prezente în competiții naționale: ASU Poli, Ripensia (ambele din Liga 2) și ACS Poli (Liga 3)!

Nicolae Robu susține cererea celor de la ASU Poli ca noul sezon de Liga 2 să înceapă cu două serii

Nicolae Robu arată din nou că nu e chiar așa expert în fotbal precum se crede. Primarul Timișoarei spune că o singură serie de Liga 2 e o ”imbecilitate”, deși așa ceva există în țări mai mari ca România, fără vreun nivel economic de top, precum Ucraina. De altfel, țările cu două serii de pe continent sunt mai degrabă excepții.

”SUSȚIN CREAREA A DOUĂ SERII DE LIGA 2 LA FOTBAL!!! Fără a mai fi implicat în fotbalul profesionist, dar la fel de mare iubitor al acestui sport, îmi exprim fără nicio ezitare susținerea pentru propunerea clubului ASU Politehnica de creare a două serii de Liga 2. Am spus dintotdeauna că este o imbecilitate să ai o singură serie: costuri mult prea mari pt cluburi, într-o țară de dimensiunile României, cu meciurile în deplasare; costuri mult prea mari pentru suporteri, într-o țară de dimensiunile României, pentru însoțirea echipelor favorite la meciurile în deplasare”, spune Robu pe deja celebra pagina sa de Facebook.

Dorește să le vadă pe ASU Poli și Ripensia în Liga 1

”Mărinimia” lui Robu merge mai departe. Primarul vrea ca ASU Poli și Ripensia să promoveze în Liga 1! De asemenea, vrea ca ACS Poli să urce din Liga 3, unde va lua startul în al doilea sezon consecutiv.

”Așadar, pledez pentru două serii, dar urez echipelor timișorene de liga 2 -ASU și Ripensia- să ajungă cât mai repede să nu beneficieze de organizarea pe două serii, promovând în Liga 1! Și, bineînțeles, urez revenire cât mai grabnică în fotbalul mare echipei ACS Poli”, mai spune Robu.

Postarea are atașată o poză cu edilul jucând fotbal, pentru ca dragostea față de acest sport să se vadă cât mai bine.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3386428331401677&id=172674319443777

Invită toate cele trei echipe timișorene să joace pe stadionul lego pe care îl vrea la Timișoara

Altfel, trebuie spus că proiectul pentru stadion lego, pe structură metalică, a mai făcut un pas înainte. Studiul de fezabilitate a fost finalizat și aprobat prin vot de Consiliul Local Timișoara. Acum urmează să se scoată la licitație proiectarea și execuția arenei.

Stadionul va avea 15.000 de locuri, și costul estimat e de peste 23 de milioane de euro, urmând a fi făcut cu bani de la bugetul local!

Robu vrea acolo toate cele trei echipe ale orașului din Liga 2 și 3 și spune că le va lăsa să-l utilizeze gratis, în situația în care Curtea de Conturi nu ar impune o chirie. ”Cu atât mai mult -pt toate cele trei valabil-, cu cât cel târziu în 2022, vom avea gata noul stadion ultramodern cu 15.000 de locuri! Pentru ele îl facem și, desigur, pentru timișorenii iubitori ai fotbalului!”, mai spus edilul-șef al Timișoarei.

Stadionul, gata în timp record, deși este scump

De altfel, Robu a și prezentat o machetă-video futuristă. Stadionul nu pare a fi însă unul așa de mic. Imaginile nu seamănă nicidecum cu zona reală. Vorbim de capătul liniilor de tramvai din Calea Buziașului, capătul platformei industriale din zona de sud-est a Timișoarei. Acolo începe cartierul de case Ciarda Roșie, fost sat alipit Timișoarei.

Cel mai interesant e că edilul a spus și în ședința de Consiliu Local că stadionul e gata sigur în 2022. Rămâne de văzut cum și cu ce bani, pentru că orașul are multe investiții în derulare, și va avea costuri pentru 2023 când capitala Banatului va fi capitala europeană a culturii. Atenție, arena se va face exclusiv cu bani de la bugetul local!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3382960511748459&id=172674319443777

Promisiuni cu duiumul pentru Timișoara

Promisiunile infrastructurii sportive pentru Timișoara sunt mai mult decât mărețe. Compania Națională de Investiții (CNI) va face o bază sportivă de antrenament cu teren sintetic lângă stadionul mare, dar și o nouă arenă de 30.000 de locuri pe locația actualului ”Dan Păltinișanu”. Deocamdată, e gata doar studiul de prefezabilitate, deci mai durează mult.

Primarul promite stadionul lego, o bază sportivă complexă în Ciarda Roșie, cu stadion pentru rugby și fotbal, renovarea arenei Dacia din Mehala. Să nu uităm de sala polivalentă făcută de CNI, pentru care nu s-a semnat contractul pentru întocmirea studiului de fezabilitate încă, deoarece erau 16 oferte de analizat.

Primarul a mai promis pistă de canotaj, dar și stadion de atletism!

”Realitatea” e că sala polivalentă care se ridică nu departe de stadionul mare, cu sub 3000 de locuri, face în toamnă zece ani de la începerea proiectului și nu e gata. Pe șantier nu e nici acum nimeni, la cinci luni de la semnarea unui nou contract!

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scrisoarea-deschisa-a-celor-de-la-asu-politehnica-in-vremuri-pandemice-clubul-timisorean-cere-sprijin-pentru-fotbal-de-la-frf-si-stat-si-sugereaza-scoaterea-obligativitatii-testelor-de-coronavirus-19143716

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vesti-bune-la-timisoara-asu-politehnica-a-scapat-in-sfarsit-de-coronavirus-si-are-toti-jucatorii-la-antrenamente-19143991

Anda DELIU 13 Aug. 2020, 13:48 Liga 2
Pe aceeași temă