Ca și cum problemele financiare care au paralizat activitatea de la club n-ar fi fost suficiente, oficialii Rapidului mai au, începând de ieri, încă o bătaie de cap. Sorin Cojocaru, reprezentantul FRF desemnat să omologheze stadionul Areni pentru sezonul 2013-2014 al Ligii a II-a, a formulat o serie de obiecții, refuzând deocamdată să-și dea OK-ul în această privință.
Acesta le-a transmis conducătorilor clubului sucevean că trebuie să rezolve mai multe probleme până pe data de 6 septembrie, asta desigur, dacă doresc să dispute meciurile din viitoarea ediție de campionat tot pe stadionul Areni. Printre altele, trebuiesc montate încă un număr de 6 toalete ecologice, impunându-se și vopsirea scărilor dintre tribune și a porților de acces cu culori distincte, pentru a fi reperate mai ușor.
În mod obligatoriu, este necesară amenajarea în mod corespunzător a zonei destinate reprezentanților mass media, ca și a cabinei radio-tv. O altă dorință expresă a trimisului FRF constă în repararea burdufului de sârmă care are darul de proteja jucătorii și oficialii la intrarea în tunelul de acces la vestiare, fiind totodată nevoie să se repună în funcțiune cișmelele cu apă care deserveau odinioară spectatorii de pe Areni.
Capacitatea stadionului ar putea fi redusă la jumătate
Cea mai gravă problemă care trebuie rezolvată numaidecât este aceea a tribunei a II-a, care s-a deteriorat odată cu trecerea anilor. Astfel, până la începerea campionatului, oficialii Rapidului trebuie să prezinte un certificat de securitate din partea organelor în drept, care să ateste că structura de rezistență a respectivei construcții nu este în vreun fel afectată, iar spectatorii care ar urma să populeze tribuna a II-a la meciurile din eșalonul secund sunt în deplină siguranță.
În cazul în care conducătorii suceveni nu vor prezenta acel certificat de securitate, atunci tribuna a II-a va fi închisă, ceea ce înseamnă că stadionul Areni va pierde aproape jumătate din capacitatea de 10.500 de locuri.
Articol scris de Gabriel TODERAȘCU