Unirea Constanța, pe cale să își numească noul antrenor. Negocierile, foarte aproape de acordul favorabil: ”Vorbesc cu domnul Geambazi, sunt șanse să ne înțelegem”

Andrei PASCU 04 Jul. 2022, 17:45 Liga 2
Unirea Constanța, pe cale să își numească noul antrenor. Negocierile, foarte aproape de acordul favorabil: ”Vorbesc cu domnul Geambazi, sunt șanse să ne înțelegem”

Unirea Constanța va lua startul în noul sezon al Ligii 2 și este pe cale să își numească noul antrenor. Conducătorii au decis să schimbe strategia din această vară, proiectul, numele echipei și așa mai departe și au transformat clubul de la malul mării într-un ”satelit” oficial al vicecampioanei României. E posibil ca noua titulatură să fie FCSB A Clinceni.

Dacian Nastai, foarte aproape de acordul cu Unirea Constanța

Astfel, mai multe decizii au fost luate în această vară, iar clubul a îmbinat din elementele a trei echipe, pe lângă Unirea Constanța și FCSB fiind asimilată cu acest nou proiect, care probabil se va numi FCSB A Clinceni, și fosta Academica Clinceni. Practic, actuala Unirea Constanța va juca meciurile de acasă și se va pregăti la Clinceni, chiar antrenorul Dacian Nastai (49 de ani) făcând precizarea într-un dialog cu Liga2.ro.

Dacian Nastai este foarte aproape să bată palma cu conducătorul Unirii Constanța, Vasile Geambazi, negocierile fiind pe ultima sută de metri. Mai sunt de pus la punct anumite detalii, cel mai important fiind cel al conturării lotului. Discuțiile sunt pe de o parte surprinzătoare, pentru că, la cum păreau lucrurile, ”principal” urma să fie John Ene. El a condus echipa la reunire.

Unirea Constanța va miza pe jucători tineri, dar și pe nume cu ceva experiență

Marți vor avea loc discuțiile finale, lucruri minore mai fiind de stabilit în acest moment, după cum a recunoscut Dacian Nastai în dialogul cu reporterul nostru. În mare parte, jucătorii pe care va miza vor fi cei mai buni tineri ai Academiei FCSB, dar va conta și pe anumiți fotbaliști cu experiență, cu câțiva ani în spate, cum sunt Ștefan Cană sau Ovidiu Horșia, surprinși la reunirea echipei de zilele trecute.

Suntem foarte aproape de acord. Da, pot să confirm că sunt mai multe șanse să semnăm contractul, mai sunt de pus la punct mici detalii. Mâine (n.r. – marți) vom avea discuția decisivă. Am vorbit de săptămâna trecută cu domnul Geambazi, am vorbit despre proiect, despre ce se vrea.

Mai sunt de pus la punct anumite aspecte, printre ele și detalii legate de lotul de jucători. În funcție de lotul pe care îl am la dispoziție, o să stabilim și obiectivul. În mare parte lotul va fi format din jucători de la academie (n.r. – Academia FCSB), e vorba de jucători care au nevoie să prindă experiență în Liga 2 pentru a putea face față la Liga 1, e vorba totuși de o echipă ca FCSB.

Nu au fost probleme legate de contractul meu cu Șimleu, am terminat contractul acolo la 1 iulie. Mâine vom avea discuția decisivă, în mare parte lucrurile sunt puse la punct. Vom juca și ne vom pregăti la Clinceni”, a declarat Dacian Nastai pentru Liga2.ro.

Dacian Nastai a tot colaborat cu FCSB de-a lungul anilor

Dacă înțelegerea va fi semnată, Liga2.ro va lua din nou legătura cu antrenorul, pentru comunicarea lotului pe care Unirea Constanța îl va avea la dispoziție în sezonul următor de Liga 2, dar și pentru aflarea obiectivului stabilit.

La cum se prezintă lucrurile, ”satelitul” vicecampioanei României va fi format din cei mai buni tineri ai Academiei FCSB, dar și din ceva jucători cu anumită experiență, fotbaliști care nu mai pot fi considerați la prima tinerețe, așa cum sunt cei amintiți, Cană și Horșia.

Dacian Nastai este un apropiat al echipei FCSB, el având o legătură cu vicecampioana României de ani de zile, fiind antrenor chiar și la FCSB 2 sau FCSB U19.

Ca ”principal”, Nastai a mai pregătit Liceul cu Program Sportiv Satu Mare, Olimpia Satu Mare, Silvania Șimleul Silvaniei, Luceafărul Oradea sau Sportul Șimleu Silvaniei, echipă de care s-a despărțit la 1 iulie.

Foto: Octavian Cocoloș / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-devine-oficial-satelitul-fcsb-ului-isi-schimba-numele-sigla-si-va-juca-meciurile-de-acasa-aproape-de-bucuresti-cum-arata-noul-proiect-care-va-lua-startul-in-liga-2-19235939

https://liga2.prosport.ro/seria-1/statistica-685-de-jucatori-au-evoluat-in-sezonul-2021-2022-de-liga-2-dintre-care-13-au-urcat-in-timpul-campionatului-in-liga-1-iar-257-au-inscris-unirea-constanta-a-utilizat-cei-mai-multi-unirea-19236213

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-noul-sezon-de-liga-2-editia-2022-2023-se-va-desfasura-exact-in-acelasi-mod-ca-precedentul-campionat-cand-incepe-echipele-care-ar-trebui-sa-ia-startul-si-modul-in-care-se-promoveaza-si-r-19236034

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-victorie-spectaculoasa-in-amicalul-cu-progresul-spartac-noua-echipa-a-lui-eugen-trica-a-fost-condusa-de-doua-ori-19236429

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-baia-mare-abordeaza-cu-incredere-sezonul-de-liga-2-dar-cere-ajutor-financiar-ciprian-danciu-mesaj-puternic-e-echipa-orasului-nu-ii-finanteaza-pe-miriuta-pe-danciu-pe-donca-19236425

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 04 Jul. 2022, 17:45 Liga 2
Pe aceeași temă