FCM Dorohoi și-a făcut strategia pentru următorul sezon: „Vrem să plecăm mult mai bine”. Ce spun Colban și Mihalachi

Marius ANGHEL, Razvan Sauciuc 04 May. 2015, 15:06 Liga 2

Conducătorii și antrenorii echipei FCM Dorohoi deja se gândesc la sezonul următor de Liga 2 după ce sâmbătă, în etapa a 5-a a play-out-ului, au câștigat cu 3-1 în fața grupării CS Balotești și au urcat pe primul loc în Seriei I. Ei nu vor să mai repete greșelile din vara anului trecut și spun că vor fi mult mai atenți în ceea ce privește pregătirea și lotul de jucători, astfel încât să nu mai aibă emoții cu retrogradarea.

Antrenorul principal al FCM-ului, Vespazian Colban, mizează pe omogenitatea lotului pe care îl are la dispoziție și spune că va încerca să facă două-trei transferuri, astfel încât să rezolve problemele pe posturile care au fost deficitare. „Vom încerca să mai completăm lotul. Nu am jucători care să își dorească să plece. Atudorei este singurul la sfârșit de contract, dar am avut o discuție cu el și mai mult ca sigur o să rămână. Vor mai fi unii care pleacă, dar în funcție de ce aducem. Nu ne mai grăbim să renunțăm la jucători și apoi să aducem de la Liga a IV-a și a V-a. Dacă vom pleca cu aceeași strategie ca în vara anului trecut, vom păți la fel. Vrem să plecăm mult mai bine în campionatul viitor. În acest sezon, am făcut doar 11 puncte în tur și 23 în retur. Este o diferență foarte mare, cu doar doi-trei jucători aduși în iarnă”, a declarat Vespazian Colban care are în plan și promovarea unor jucători tineri. El se așteaptă ca în sezonul următor, Amarinei și Juncanaru să devină jucători de bază în echipă chiar dacă sunt tineri.

„Nu putem aduce jucători foarte scumpi la Dorohoi”

Jucătorii care vor veni în această vară la FCM Dorohoi sunt de la echipe de Liga a 2-a și a 3-a, din zona Moldovei. Oficialii clubului recunosc că nu își permit să aducă jucători deja consacrați și care au pretenții foarte mari. „Nu putem aduce jucători foarte scumpi la Dorohoi pentru că nu ne permite bugetul. De la autoritățile locale avem zero lei. În afară de cheltuielile la stadion, nu primim niciun leu. E foarte greu să renunț la un jucător localnic, căruia nu trebuie să-i dau cazare și masă. Un jucător din altă parte vrea contract mare. Față de alte echipe, noi stăm bine”, a precizat Colban.

Salarii mici, prime mari

FCM Dorohoi va avea aceeași politică de salarizare a jucătorilor la fel ca până acum. Nu va oferi contracte ari jucătorilor, dar, în schimb, vor fi prime consistente. Această politică a fost impusă de antrenorul Vespazian Colban care consideră că astfel sunt stimulați jucătorii să lupte până în ultima etapă.

„Noi nu plătim salarii mari și dăm în schimb o primă bună. Asta a fost strategia mea de când am venit aici. Nu am dat niciodată salarii mari. Salariu este ca să-ți plătești abonamentul la telefon. Prima e principalul obiectiv. Dacă nu câștigi meciul, echipa moare și la revedere. Dacă dai salariul mare, fotbalistul așteaptă salariul și nu mai câștigă meciul”, a conchis antrenorul echipei FCM Dorohoi.

Mihalachi: „De acum nu vom mai fi priviți de alte echipe ca fiind victime sigure”

Victor Mihalachi, patronul formației dorohoiene, consideră că primul an a fost mai dificil și că din sezonul viitor echipa antrenată de Vespazian Colban nu va mai avea emoții în privința retrogradării. „O chestiune durabilă nu se construiește imediat. De aceea am spus în turul campionatului că trebuie răbdare. Eu sunt extraordinar de încântat că a venit foarte multă lume, iar oamenii au fost mulțumiți. Este un semn clar că lumea începe să vină după atâția ani în care Dorohoiul nu a avut fotbal. Proiectul pe care l-am început în 2010, se mișcă destul de bine. Avem același antrenor și același nucleu de jucători. Avem răbdare cu această echipă. Am rămas în Liga a II-a iar de acum nu vom mai fi priviți de alte echipe ca fiind victime sigure. Sunt convins că vom face o figură frumoasă în următorul sezon”, a spus Victor Mihalachi.

Patronul echipei FCM Dorohoi îi dă mână liberă antrenorului Vespazian Colban să se ocupe de alcătuirea lotului pentru sezonul următor și pentru stabilirea programului de pregătire. El susține că nu se va implica și că va asigura bugetul necesar astfel încât să nu existe probleme.

„Nu trebuie neapărat să-i pregătim în Turcia, în Dubai sau în Emirate. Pot să se pregătească și la Dorohoi. Le vom asigura condițiile necesare. În iarnă au fost în cantonament, și-au făcut programul de pregătire stabilit de antrenor. Avem baza de pregătire care e foarte bună și în perioada următoare vor mai fi multe îmbunătățiri. Am discutat cu domnul primar. Are mai multe proiecte lansate și încearcă să modernizeze baza sportivă. Oamenii sunt la zi cu plata. Tot ce am stabilit, suntem în grafic. Oamenii sunt mulțumiți. Am câștigat la Constanța, am câștigat astăzi, ne propunem să câștigăm și la Berceni”, a adăugat Mihalachi, care spune că FCM nu-și va schimba politica în ceea ce privește aducerea de jucători. „Nu am bani să arunc pe fotbaliști atâta timp cât sunt copii foarte buni în zonă. Nu o să aduc fotbaliști cu bani mulți. Cine o să-și dorească să plece, este liber să o facă. Dacă vor fi oferte pentru unii jucători și au șansa să facă pasul la un nivel mai înalt, nu încurcăm pe nimeni. În primul rând pentru sportiv”.

Articol scris de Răzvan SAUCIUC
Video: Dorohoi News

Marius ANGHEL, Razvan Sauciuc 04 May. 2015, 15:06 Liga 2
Pe aceeași temă