FCM Bacău, scos la vânzare pentru 1 milion de euro

Publicat: 15 Jun. 2012, 13:24 Actualizat: 15 Jun. 2012, 13:25 Liga 2
FCM Bacău,  scos la vânzare pentru 1 milion de euro

Fotbal Club Municipal Bacau se afla la rascruce dupa ce Dumitru Sechelariu a anuntat ca nu mai poate finanta echipa fanion a Bacaului. In aceasta situatie, clubul bacauan cu o vechime de 62 de ani depinde in mod hotarâtor de decizia pe care o vor lua autoritatile locale.

In editia de miercuri a emisiunii „Desteptarea de Seara”, difuzata de TV Bacau, Sechelariu si-a anuntat disponibilitatea de a oferi echipa Consiliului Local si Consiliului Judetean. „20 de ani din cei 62 de ani ai clubului sunt legati de numele meu; cât am putut, atât am facut pentru fotbalul bacauan. Vreau sa ma retrag cu eleganta si cu demnitate si, in consecinta, adresez propunerea Consiliului Judetean si Consiliului Local de a prelua aceasta echipa. E pacat sa se piarda culorile si traditia acestui club”, a declarat Dumitru Sechelariu, care a precizat si termenii in care se poate realiza tranzactia: „Voi ceda intreg lotul de jucatori, antrenorii, palmaresul, dreptul de a evolua in liga secunda, grupele de copii si juniori. Solicit un milion de euro, suma care reprezinta datoriile pe care FCM Bacau le are la fisc. Preluarea echipei de catre autoritatile locale se poate face acum, urmând ca banii sa fie virati in transe, timp de un an de zile, astfel incât sa existe timpul suficient pentru rectificarile de buget necesare. Consider ca ar fi un mare pacat si o mare greseala ca autoritatile sa nu preia aceasta echipa si sa asiste, impasibile, la desfiintarea sa. Vorbim despre o grupare de traditie, care se bazeaza pe un lot de jucatori de mare perspectiva, creditat cu sanse mari la promovarea in prima liga”.

Ieri, presedintele FCM Bacau, Daniel Scânteie, a inaintat adrese scrise Consiliului Judetean si Consiliului Local prin care s-a oficializat oferta de cedare a echipei in schimbul sumei de un milion de euro. „Autoritatile locale au prioritate in privinta preluarii echipei; nu dorim sa cedam jucatorii la alte grupari, unele dintre ele concurente Sport Clubului, fara a avea o pozitie oficiala din partea Consiliului Local si Consiliului Judetean. Prin urmare, am facut publica aceasta oferta, la care asteptam un raspuns oficial pâna pe data de 20 iunie”.

In editia recent incheiata, FCM Bacau s-a clasat pe locul 7 in Seria intâi a ligii secunde, fiind considerata una dintre cele mai in forma echipe din intreg campionatul.

Sursa: Deșteptarea

Publicat: 15 Jun. 2012, 13:24 Actualizat: 15 Jun. 2012, 13:25 Liga 2
Pe aceeași temă