FCM Bacău își joacă viitorul pe 10 iunie, la urne

21 May. 2012, 16:18 Liga 2
FCM Bacău** își joacă viitorul pe 10 iunie, la urne

Pentru FCM Bacau, sezonul 2011-2012 se va incheia pe 2 iunie, o data cu disputarea ultimei etape a campionatului ligii secunde. Cel mai important meci al „galben-albastrilor” se va juca insa o saptamâna mai târziu. Si nu va fi transat pe gazon, ci la urne. Vorbim de alegerile locale de pe 10 iunie, care se anunta decisive pentru viitorul echipei fanion a Bacaului. O spun faptele. Si declaratiile oficiale; altele decât cele care alcatuiesc miezul clipurilor electorale.

„Nu vom investi niciodata in FCM Bacau deoarece FCM Bacau nu este echipa orasului”, a spus, in mai multe rânduri, primarul Romeo Stavarache, care este pe cale sa inregistreze un nou faliment fotbalistic: Sport Club, formatia finantata cu peste 20 de miliarde de lei vechi din bani publici doar in primele luni ale lui 2012, risca sa rateze din nou promovarea din C in B! „Data de 10 iunie va clarifica daca bacauanii vor dori o echipa care sa revina in Liga I sau se vor multumi cu mediocritatea de Divizia C propusa de Stavarache”, a declarat Dumitru Sechelariu, finantatorul FCM Bacau si, totodata, principalul contracandidat al lui Stavarache la functia de primar al municipiului.

Marius Croitoru: „Așteptăm publicul la stadion”

Jucatorii FCM Bacau nu privesc cu indiferenta ceea ce se va intâmpla de pe 10 iunie incolo. Dimpotriva, ei s-au aratat foarte preocupati de viitorul echipei. „In joc este si viitorul nostru, ca fotbalisti, dar, mai ales, viitorul fotbalului bacauan”, a declarat cel mai emblematic jucator al „galben-albastrilor”, Marius Croitoru, care este convins ca un public numeros la ultimul meci de acasa al Bacaului, pe 2 iunie, contra Dunarii Galati, ar constitui si un mesaj adresat municipalitatii. „Imi doresc sa vina cât mai multi oameni la stadion deoarece – de ce sa nu fim realisti? – meciul de pe 2 iunie ar putea fi ultima ocazie de a vedea la lucru aceasta echipa. Stim cu totii ca in functie de rezultatul alegerilor s-ar putea decide si soarta FCM Bacau. Ar fi pacat ca echipa fanion a Bacaului sa dispara de pe harta fotbalului românesc. Sa nu uitam ca aceasta este adevarata echipa a Bacaului, nu alta”, a precizat capitanul „galben-albastrilor”, Marius Croitoru.

Boghian: „Vreau să joc cu FCM Bacău în Liga I”

Principalul realizator al FCM Bacau in acest retur, Gabriel Boghian, a sunat si el adunarea: „Asteptam publicul la stadion, pentru meciul cu Dunarea Galati. Vrem sa obtinem un rezultat cât mai bun in deplasarea de la Navodari, astfel incât sa prelungim seria rezultatelor pozitive si sa oferim un argument in plus suporterilor nostri pentru a veni pe «Municipal» in ultima etapa”.

Boghian priveste si dincolo de meciul cu Dunarea Galati si chiar dincolo de data alegerilor locale: „Ca bacauan, dorinta mea este sa joc cu FCM Bacau in prima liga. Avem un lot care a aratat ca poate progresa mult si care s-a batut de la egal la egal in acest retur cu formatii angrenate in cursa pentru promovare, precum Viitorul Constanta, Delta Tulcea, CSMS Iasi sau FC Botosani. Cu câteva intariri la nivelul efectivului de jucatori si cu sustinerea autoritatilor locale, FCM Bacau ar putea sa se inscrie cu succes in lupta pentru accederea in prima liga”.

Generațiile vechi, alături de echipă

Declaratiile jucatorilor FCM Bacau isi gasesc un punct de sprijin si in mesajele generatiilor mai vechi, care au facut gloria acestui club. Cu prilejul aniversarii celor 60 de ani ai FCM Bacau, unul dintre cei mai reprezentativi jucatori si antrenori din istoria echipei fanion a orasului, Nicolae Vatafu, marturisea: „Sper ca intr-un viitor nu foarte indepartat, aceasta echipa care a facut fericiti, de-a lungul anilor, zeci de mii de suporteri, sa evolueze din nou in primul esalon”.

Recordmenul de prezente in Divizia A al echipei, Gheorghe Andries a spus ca „FCM Bacau nu poate disparea niciodata; este un club etern, cu care m-am nascut si cu care vreau sa mor”, in timp ce Emeric Dembrovski isi amintea ca „Bacaul m-a luat din Divizia C si mi-a oferit sansa de a ajunge la echipa nationala”.

In speranta ca, intr-o zi, va avea in rândurile sale un nou Dembrovski, FCM Bacau se pregateste pentru ultimele doua etape ale sezonului. Si pentru tot ce va urma dupa aceea. De pe 10 iunie incolo.

Sursa: Deșteptarea

21 May. 2012, 16:18 Liga 2
Pe aceeași temă