L-a debutat, apoi l-a prezentat. FC Voluntari a anunțat aducerea lui Alberto Călin după meciul de la Slatina, în care extrema a și jucat. A semnat și Denis Bujor

Andrei PASCU 04 Aug. 2024, 14:16 Liga 2
L-a debutat, apoi l-a prezentat. FC Voluntari a anunțat aducerea lui Alberto Călin după meciul de la Slatina, în care extrema a și jucat. A semnat și Denis Bujor

În ziua în care a debutat în noul sezon al Ligii 2, sâmbătă, 3 august, FC Voluntari a comunicat o nouă achiziție. L-a adus pe fotbalistul de bandă Alberto Călin, în vârstă de 19 ani, care ultima dată s-a aflat sub contract cu Universitatea Craiova, dar care sezonul trecut a evoluat la două formații din divizia secundă, sub formă de împrumut.

De altfel, Călin a fost pe teren pentru FC Voluntari și în duelul cu CSM Slatina, scor 1-1, din prima etapă a stagiunii.

FC Voluntari a mai prezentat o achiziție, pe Alberto Călin

În vara trecută, jucătorul a fost împrumutat de Universitatea Craiova în Liga 2, în primă fază la Chindia Târgoviște. Alberto Călin s-a despărțit apoi, în iarnă, de Chindia Târgoviște, și a fost cedat la CSM Alexandria. Mijlocașul originar din Câmpina și care are 19 ani a evoluat în numai șase meciuri (363 minute) de Liga 2 pentru trupa târgovișteană în prima parte a sezonului.

În patru dintre ele a început ca titular, de trei ori a fost înlocuit și a reușit un gol, în 4-0 cu CSC Dumbrăvița. A prins și 2 jocuri din cele cinci disputate de Chindia în acest sezon al Cupei României. Cu CS Blejoi a intrat în minutul 68 și a înscris ultimul gol, de 5-0, iar cu Phoenix Buziaș (3-0) a fost titular și a evoluat până în minutul 62.

Alberto Călin a jucat pentru două echipe din Liga 2 sezonul trecut

Apoi, s-a întors la Universitatea Craiova, dar oltenii l-au împrumutat la CSM Alexandria. A prins pentru clubul din Teleorman, picat în Liga 3 la finalul stagiunii, 10 meciuri, echivalentul a 710 minute, și a marcat un gol. Șase dintre partide au fost bifate în grupa pentru evitarea retrogradării, în play-out, iar patru în sezonul regular.

Singura reușită a fost consemnată în play-out, într-un meci cu CSC Dumbrăvița, scor 3-1.

În această vară, Călin a semnat definitiv cu FC Voluntari, pe o perioadă de trei ani, până în vara anului 2027.

Bun venit, Alberto Călin!
Clubul FC Voluntari anunță că a semnat un contract, pe o perioadă de 3 sezoane, cu jucătorul Alberto Călin.
Alberto este un jucător ofensiv, de bandă, în vârstă de 19 ani.
Prezență constantă la loturile de juniori ale echipei naționale a României, Alberto este dublu campion al României la Under 17 și Under 18 cu Universitatea Craiova.
La echipe de seniori, Alberto Călin a mai evoluat, sub formă de împrumut, pentru formațiile Chindia Târgoviște și CSM Alexandria.
Clubul nostru îi urează bun venit și îi dorește mult succes în tricoul FC Voluntari”, a transmis FC Voluntari în privința venirii extremei, care a fost pe teren 45 de minute în partida cu CSM Slatina.

  • Alberto Călin a început partida cu CSM Slatina ca titular în echipa Voluntariului (al patrulea pe rândul de jos, de la stânga la dreapta).

Denis Bujor a semnat și el cu FC Voluntari

Tot în ziua partidei contra oltenilor, în dimineața premergătoare întâlnirii, FC Voluntari a făcut publică și aducerea lui Denis Bujor, care evoluează tot pe postul de extremă, în vârstă de 19 ani, ultima dată sub contract cu Farul. El cunoaște destul de bine Liga 2, pentru că a evoluat la rândul său la două formații din divizie stagiunea trecută.

Din vara lui 2023 până în iarnă a fost cedat la Campionii FC Argeș, iar din iarnă până la finalul stagiunii precedente a făcut parte din lotul Unirii Slobozia.

În 2023/2024, în total, pentru cele două echipe, Bujor a bifat doar nouă partide, patru dintre ele pentru Unirea Slobozia.

De această dată nu a mai fost împrumutat de Farul la FC Voluntari, ci cedat definitiv.

Bun venit , Denis Bujor!
FC Voluntari anunță transferul definitiv al jucătorului Denis Bujor, de la Farul Constanţa.
Denis este un jucător ofensiv de banda ,în vârstă de 19 ani . Prezentă constantă la loturile de juniori ale echipei naționale si multiplu castigator al campionatului cu Farul la grupele U-15, U-16, U-17, Denis a mai evoluat ,la nivel de seniori, sub formă de împrumut ,la echipe precum FC Argeș, Politehnica Iași și Unirea Slobozia, alături de ultimele două reușind promovarea în Liga 1 în stagiunile 2022/ 2023 respectiv 2023/ 2024.
Clubul nostru îi urează Bun Venit! și îi dorește mult succes în tricoul FC Voluntari”, a comunicat FC Voluntari despre Bujor, și el pe teren cu CSM Slatina. De altfel, el a intrat la pauza partidei, chiar în locul lui Călin.

Achizițiile Voluntariului în această vară

În această vară, la capitolul achiziții, prima mutare a FC Voluntari a venit pe postul de portar, fiind anunțat împrumutul lui Iustin Chirilă de la Universitatea Cluj. Apoi, cu FC Voluntari au semnat fundașii Alexandru Șuteu, Cătălin Alexe, Andrei Pițian, Florinel Mitrea și Alexandru Gîț, mijlocașii Daniel Toma și Mickael Panos, atacantul lateral Marvin Schieb, mijlocașul ceh Antonin Fantis, dar și portarul Alexandru Maxim, venit sub formă de împrumut de la FCSB.

La FC Voluntari a ajuns și Radu Crișan, ultima dată la Gloria Buzău, cu care a promovat în prima ligă, dar n-a fost menținut în lot de Andrei Prepeliță. Fundașul central nu a fost, însă, prezentat de ilfoveni, dar și el s-a aflat pe teren în duelul cu CSM Slatina, intrând în prelungiri, în 90+4.

Foto: FC Voluntari și News Flux

Andrei PASCU 04 Aug. 2024, 14:16 Liga 2
Pe aceeași temă