”FC U” Craiova, sub lupa lui Mădălin Ciucă. Fostul căpitan al oltenilor, despre plusul care a dus echipa pe primul loc în Liga 2 și problemele pe care trebuie să le rezolve: ”Greul abia acum începe”

Răzvan STÎNGĂ 08 Dec. 2020, 16:47 Liga 2
”FC U” Craiova, sub lupa lui Mădălin Ciucă. Fostul căpitan al oltenilor, despre plusul care a dus echipa pe primul loc în Liga 2 și problemele pe care trebuie să le rezolve: ”Greul abia acum începe”

U Craiova 1948 SA a terminat pe primul loc anul în Liga 2, grație celor 30 de puncte acumulate în 14 partide. Fostul jucător și căpitan al oltenilor, Mădălin Ciucă (38 de ani), a făcut o analiză echipei și a scos în evidență lucrurile pozitive și anumite aspecte la care, din punctul său de vedere, ”FC U” trebuie să mai lucreze.

Mădălin Ciucă a remarcat plusurile, în special în apărare, acolo unde a văzut multă siguranță. E de părere că oltenii trebuie însă să se mai întărească, pentru că ultimele etape din sezonul regular, dar și din eventualul play-off, vor fi cu mult mai dificile.

Mădălin Ciucă: ”Greul de abia acum începe. Multe echipe vor căuta să se întărească în iarnă, iar acest lucru trebuie să îl facem şi noi” 

Fostul fundaș consideră că adversarele craiovenilor vor face la rândul lor transferuri importante și vor da totul în încercarea de a prinde primele șase locuri, să se califice în grupa de promovare.

”Vă daţi seama că urmăresc cu mari emoţii meciurile echipei noastre la televizor. Consider că au fost 14 etape bune, puteam să strângem puncte chiar şi mai multe, dar asta este situaţia. Echipa este pe primul loc şi trebuie felicitată de noi toţi. Totuşi, după mine greul de abia acum începe. Multe echipe vor căuta să se întărească în iarnă, iar acest lucru trebuie să îl facem şi noi. Trebuie să facem şi o pregătire foarte bună, deoarece nu mai sunt foarte multe meciuri de jucat şi trebuie să strângem puncte cât mai multe.

Mi-a plăcut foarte mult apărarea, iar Diallo şi Gugu sunt doi fundaşi centrali foarte buni. Se completează excelent unul pe altul, iar Gugu are lângă el un coleg extrem de bun în defensivă. Contează foarte mult ca apărarea şi portarul să îţi dea siguranţă echipei, iar la noi cam asta s-a întâmplat”, a declarat Mădălin Ciucă pentru Ediție.

Mădălin Ciucă, impresionat de tânărul Dragoș Albu: ”Va ajunge sus de tot dacă va munci cu multă seriozitate” 

În ceea ce privește jucătorii care i-au plăcut în această primă parte a sezonului, Ciucă a avut cuvinte de laudă și la adresa altora, în afara numelor din defensivă. Mijlocașii William Baeten și Dragoș Albu l-au impresionat.

”Însă surpriza plăcută pentru mine este puştiul Dragoş Albu. După părerea mea acest copil este un jucător foarte talentat, loveşte mingea la fel de bine cu amblele picioare, are o capacitate de efort foarte mare, şi sunt sigur că va ajunge sus de tot dacă va munci cu multă seriozitate.

Baeeten este un alt jucător care mi s-a părut constant în evoluţii şi poate ajuta echipa. Dar repet: în această iarnă trebuie să se facă o pregătire foarte bună. Aş dorit să treacă mai repede această pandemie, iar suporterii să fie lăsaţi pe stadioane.

Cu Peluza Sud 97 în spate, dar şi cu ceilalţi suporteri ai noştri, FC Universitatea Craiova o să fie şi mai puternică. Sunt convins că se va aduce la echipă şi un antrenor cu experienţă, deşi Dan Vasilică a făcut şi el tot ce a putut. Dar este clar că trebuie adus un antrenor care să se impună în faţa vestiarului, care este trecut prin multe bătălii, dar care să aibă şi un plus de experienţă în meciurile tari”, a mai declarat Madălin Ciucă.

”FC U” Craiova a terminat anul în Liga 2 fără înfrângere 

U Craiova 1948 SA, în postura de nou-promovată în Liga 2, încheie prima parte a sezonului pe locul 1, cu 30 de puncte acumulate în 14 meciuri desfășurate în 15 etape, fiind, totodată, singura echipă neînvinsă în acestă ediție de campionat. Podiumul este completat de Viitorul Pandurii, 26 de puncte în 14 partide, și Rapid, 26 de puncte în 14 meciuri, dar cu un golaveraj inferior gorjenilor.

”FC U” Criova mai are șase meciuri programate în sezonul regular în Liga 2, în 2021 cu: Turris Oltul (acasă), Concordia Chiajna (deplasare), CS Mioveni (acasă), ”U” Cluj (deplasare), Farul (acasă) și CSM Reșița (deplasare).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/antrenorul-care-a-condus-fc-u-craiova-in-ultimele-doua-meciuri-din-2020-abia-asteapta-sa-cunoasca-noul-principal-trebuie-sa-inchege-aceasta-echipa-care-e-19161508

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciul-u-cluj-dunarea-calarasi-pune-punct-etapei-a-15-a-a-ligii-2-jocul-incepe-la-ora-1645-si-ii-readuce-pe-ardeleni-pe-cluj-arena-dupa-o-pauza-de-53-de-zile-19161818

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-rapidului-au-primit-vacanta-cand-suna-adunarea-nicolae-grigore-si-cele-sase-meciuri-pe-care-le-mai-au-de-disputat-in-sezonul-regular-19161813

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 08 Dec. 2020, 16:47 Liga 2
Pe aceeași temă