”FC U” Craiova a primit trofeul de campioană a Ligii 2! Jucătorii au sărbătorit alături de suporteri promovarea în Liga 1. Peluza Sud 1997 a făcut show în fața stadionului ”Ion Oblemenco” | FOTO și VIDEO

Marius ANGHEL 23 May. 2021, 22:32 Liga 2

”FC U” Craiova a încheiat sezonul de Liga 2, ediția 2020/2021, cu o remiză pe teren propriu, 0-0 pe ”Ion Oblemenco” cu Dunărea Călărași, împotriva unui adversar care cu acest punct câștigat și-a asigurat prezența la barajul de promovare contra celor de la FC Voluntari. În schimb, echipa olteană, matematic promovată în Liga 1 cu două etape înainte de final și sigură de locul 1 de runda trecută, a primit trofeul de campioană a Ligii 2 și apoi a pornit fiesta.

După fluierul final al partidei cu Dunărea, organizatorii au amenajat locul unde U Craiova 1948 SA avea să ridice trofeul pe care până acum l-au mai primit din partea FRF doar Dunărea Călărași (2017/2018), Chindia Târgovişte (2018/2019) și UTA Arad (2019/2020).

”FC U” Craiova, campioana Ligii 2 în ediția 2020/2021

Gabriel Bodescu, secretarul general-adjunct al Federației Române de Fotbal, alături de Marian Lumânare, observatorul acestui joc și președintele AMF Bucureşti, și Florin Spînu, reprezentantul cluburilor de Liga 3 în Comitetul Executiv al FRF și președinte al echipei ACSO Filiași, au fost cei care le-au oferit jucătorilor, staffului și conducătorilor de la ”FC U” Craiova tricourile și medaliile de campioni ai Ligii 2, cât și trofeul.

Căpitanul Dragoș Albu a luat primul trofeul și l-a ridicat deasupra capului, ulterior inclusiv patronul Adrian Mititelu junior luând cupa și ridicând-o în aer.

Peluza Sud 1997 au făcut spectacol pe esplanada stadionului ”Ion Oblemenco”

În tot acest timp, în afara stadionului ”Ion Oblemenco” și-au făcut prezența suporterii echipei, care au început petrecerea din timpul zilei, în Centrul Vechi, în același timp în care rivalii de la Universitatea Craiova au ieșit în centru pentru a sărbători alături de fanii ei câștigarea Cupei României.

”FC U” Craiova a făcut poza cu trofeul în fața Peluzei Sud, acolo unde suporterii au creat o coregrafie specială pentru acest joc, cu mesajul: ”Peluza Sud ’97 / Cei mai buni dintre români, cei mai drepți și asupriți / Am ajuns la 24. N-aveți cum să ne opriți!”

Ulterior, jucătorii au urcat la una dintre terasele stadionului și au privit de acolo bucuria suporterilor și show-ul creat de Peluza Sud 1997 pe esplanadă. Circa 2-3.000 de suporteri s-au bucurat de această promovare.

Fanii au afișat și un banner de susținere a antrenorului Eugen Trică, despre care se zvonește că ar putea fi înlocuit. ”Cu Trică în prima ligă”, a fost mesajul suporterilor.

Imagini cu suporterii ”FC U” Craiova:

Foto: Remus Badea / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-dunarea-calarasi-si-fk-csikszereda-asu-poli-meciurile-care-decid-ultima-echipa-din-liga-2-care-merge-la-barajul-de-promovare-ambele-partide-incep-la-ora-1830-19186519

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-fc-hermannstadt-si-dunarea-calarasi-fc-voluntari-sunt-barajele-de-mentinere-promovare-in-liga-1-cand-au-loc-meciurile-si-cum-arata-clasamentul-final-al-play-off-ului-ligii-2-19186621

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/revolta-din-centrul-craiovei-suporterii-fc-u-scandari-catre-suporterii-cs-u-dupa-ce-elevii-lui-ouzounidis-s-au-bucurat-in-strada-de-castigarea-19186525

Marius ANGHEL 23 May. 2021, 22:32 Liga 2
Pe aceeași temă