”Revolta” din centrul Craiovei! Suporterii ”FC U”, scandări către suporterii ”CS U”, după ce elevii lui Ouzounidis s-au bucurat în stradă de câștigarea Cupei României | VIDEO

Liga2.ro 23 May. 2021, 18:11 Diverse

Tensiune mare la Craiova, duminică, 23 mai 2021! Suporterii echipei Universitatea Craiova (Liga 1) au ieșit în centrul orașului pentru a sărbători câștigarea Cupei României, ediția 2020/2021. Acolo au venit și suporterii echipei ”FC U” Craiova (Liga 2). 1.000 de forțe de ordine au fost mobilizate pentru a liniști spiritele în Bănie.

Suporterii ”CS U” Craiova s-au strâns în fața Universității din Craiova în jurul orei 13:30 pentru a-i aștepta pe jucători să prezinte cupa câștigată, sâmbătă seara, la meciul cu Astra (scor 3-2 după prelungiri). Sportivii și stafful echipei au intrat în centru orașului cu autocarul oficial. Ei au fost întâmpinați de aproximativ 3.000 de suporteri în ropote de aplauze și cântece.

La scurt timp după ce fotbaliștii au prezentat cupa, suporterii au aruncat fumigene albastre. În același timp însă, suporterii echipei lui Adrian Mititelu, ”FC U”, au venit în același loc și au început să scandeze lozinci împotriva formației din Liga 1. Aceștia a fost înconjurați de un cordon de jandarmi ca să nu se intersecteze cu suporterii din galeria adversă. La vederea celor două tabere de suporteri, în același loc, jandarmii au reușit să-i convingă să plece spre locații diferite.

„Revolta” de la Craiova! Suporterii lui echipei lui Mititelu, scandări către suporterii formației lui Rotaru

Astfel, galeria CSU a mers sa continue sărbătoarea în Piața Prefecturii din Craiova, iar cei ai ”FC U” au mers în centrul vechi la terase.

În ambele locații a continuat petrecerea. Suporterii ”FC U” au sărbătorit promovarea în Liga 1, iar cei de la ”CS U”, câștigarea cupei.

În ambele zone a fost mobilizare masivă de polițiști și jandarmi, de teamă să nu izbucnească un scandal în centrul orașului.

Pe tot parcursul desfășurării evenimentelor, suporterii au uitat de Covid și de respectarea normelor de distanțare socială.

  • Universitatea Craiova mai are de disputat un singur meci în acest sezon de Liga 1, în play-off, acasă, cu Academica Clinceni, în 26 mai, de la ora 18:30, iar U Craiova 1948 SA joacă astăzi, 23 mai, de la ora 18:30, pe ”Ion Oblemenco”, ultimul meci din Liga 2, în etapa a 10-a a play-off-ului, cu Dunărea Călărași.
  • Echipa lui Rotaru are șanse să termine pe locul 3 în play-off-ului Ligii 1, în timp ce trupa lui Mititelu are asigurat locul 1 în play-off-ul Ligii 2 și promovează în Liga 1.

Articol scris de Georgiana Stănescu
Foto: Remus Badea / Mediafax Foto

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/castigatoarea-cupei-romaniei-va-prezenta-craiovenilor-trofeul-azi-la-ora-13-30-19267904

Liga2.ro 23 May. 2021, 18:11 Diverse
Pe aceeași temă