FC Hermannstadt rupe legătura cu clubul cu care a colaborat încă de la înființare, cu ajutorul căruia a putut activa până acum

Marius ANGHEL 10 Jun. 2021, 12:35 Liga 2
FC Hermannstadt rupe legătura cu clubul cu care a colaborat încă de la înființare, cu ajutorul căruia a putut activa până acum

FC Hermannstadt și clubul de juniori Interstar Sibiu pun capăt colaborării la finalul acestei luni, în ziua de 30 iunie 2021. Cele două asociații au mers braț la braț în ultimii șase ani, adică exact de la înființarea celei care acum a retrogradat din Liga 1.

Interstar a comunicat această despărțire, despre care spune că nu are nicio legătură cu retrogradarea în Liga 2 a Hermannstadtului. Pe de altă parte, clubul fost prim-divizionar transmitea zilele trecute că își va face propria academie, iar acum a lansat anunțul prin care selectează copiii.

Interstar Sibiu și FC Hermannstadt își încheie colaborarea

Clubul de juniori susține că în cei șase ani de când a colaborat cu FC Hermannstadt a contribuit din plin ”prin logistică, infrastructură, jucători, personal tehnic și auxiliar, la nașterea unei echipe care avea să aducă multe bucurii suporterilor sibieni”, dar și că a ajutat la obținerea licențelor de participare în Liga 1.

Din această vară, cele două cluburi vor merge pe căi separate.

”Asociația Sportivă Fotbal Club Interstar Sibiu aduce la cunoștința tuturor, că începând cu data de 30.06.2021, odată cu încheierea sezonului 2020-2021, colaborarea cu AFC Hermannstadt se va încheia.
Decizia de a înceta colaborarea cu AFC Hermannstadt nu are nicio legătură cu retrogradarea acestei echipe din prima ligă .
Informăm pe această cale opinia publică că, hotărârea de a rezilia contractul de colaborare a fost luată încă din luna ianuarie a acestui an, iar cele două cluburi au convenit, pe cale amiabilă, ca din această vară, fiecare grupare să își urmeze propriul drum.
Reamintim tuturor că ASFC Interstar Sibiu a fost alături de AFC Hermannstadt timp de 6 ani, chiar din prima zi de existență a acestui club, contribuind din plin (prin logistică, infrastructură , jucători, personal tehnic și auxiliar), la nașterea unei echipe care avea să aducă multe bucurii suporterilor sibieni.
În tot acest timp, prin contractul de colaborare, Interstar Sibiu, prin grupele sale de copii și juniori a reprezentat AFC Hermannstadt în toate campionatele organizate de FRF și AJF la nivel juvenil și totodată a pus la dispoziție antrenori licențiați.
Nu putem decât să ne bucurăm că în tot acest timp am contribuit la obținerea licențierilor atât de necesare pentru participarea în liga 1 și mai nou, am avut un aport important în Clasificarea Academiilor, acolo unde AFC Hermannstadt s-a clasat bine și foarte bine obținând punctaje mari.
Le dorim celor de la AFC Hermannstadt mult succes pe viitor și o revenire cât mai rapidă acolo unde le este locul, respectiv în elita fotbalului românesc.
În ceea ce ne privește, vom continua drumul început acum 17 ani, vom continua să muncim și să demonstrăm, așa cum am făcut și până acum, că Sibiul dispune de copii talentați”, a comunicat Interstar Sibiu pe pagina sa de Facebook.

FC Hermannstadt organizează selecție de copiii pentru a-și înființa academie

Pe de altă parte, la începutul săptămânii, FC Hermannstadt transmitea că își va continua activitatea după retrogradarea în Liga 2, dar și că va continua planul cu echipa a doua, cât și că își va înființa academie, una necesară pentru a primi drept de joc, având nevoie de grupe de juniori după despărțirea de Interstar Sibiu, despre care fosta prim-divizionară nu a scos un cuvânt.

”A.F.C.Hermannstadt va organiza în perioada 1-15 iulie 2021 selecții pentru copiii născuți în intervalul 1 ianuarie 2003 – 31.12.2012. Precizăm că la Academia FCH nu se vor percepe taxe financiare pentru toți cei care vor trece cu bine de selecție și apoi vor fi înscriși în grupele de copii și juniori.

Vom reveni în curând cu detalii despre locația unde vor avea loc selecțiile, dar și despre staff-ul tehnic care va coordona activitățile sportive în cadrul Academiei”, a comunicat FC Hermannstadt pe site-ul oficial.

Foto: FC Hermannstadt și Interstar Sibiu

https://liga2.prosport.ro/seria-1/danut-coman-recunoaste-negocierile-cu-fc-hermannstadt-insa-nu-vrea-sa-ia-o-decizie-prea-repede-am-discutii-cu-mai-multe-echipe-din-liga-1-si-liga-2-19188567

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-isi-revine-dupa-socul-retrogradarii-clubul-sibian-a-anuntat-ce-planuri-are-pentru-liga-2-si-ce-se-intampla-cu-echipa-secunda-19188512

Marius ANGHEL 10 Jun. 2021, 12:35 Liga 2
Pe aceeași temă