FC Hermannstadt încheie anul cu un meci cu o echipă pe care o va întâlni și în play-off. Marius Măldărășanu, înainte de jocul cu Concordia: ”Suntem într-o perioadă bună, dar va fi dificil și pentru noi, și pentru ei”

Marius ANGHEL 03 Dec. 2021, 01:41 Liga 2
FC Hermannstadt încheie anul cu un meci cu o echipă pe care o va întâlni și în play-off. Marius Măldărășanu, înainte de jocul cu Concordia: ”Suntem într-o perioadă bună, dar va fi dificil și pentru noi, și pentru ei”

Finalul de an a fost presărat cu multe meciuri tari în Liga 2, programul stabilit la început de sezon prin tragere la sorți nimerind în această perioadă multe dueluri între echipe care s-au dovedit a fi principalele protagoniste în lupta pentru promovare.

Runda a 16-a, ultima programată în 2021, le întrece pe precedentele, fiindcă în aceasta urmează să se dueleze între ele chiar echipele clasate în acest moment pe pozițiile care duc în play-off, primele șase. Se întâlnesc clasatele pe locurile 1 și 3, 4 și 2, respectiv 6 și 5.

Concordia Chiajna nu excelează în atac, însă stă foarte bine în apărare

Primul clinci are loc între ocupantele pozițiile 4, respectiv 2, Concordia Chiajna și FC Hermannstadt. Este meciul care deschide etapa a 16-a a Ligii 2 și este programat vineri, de la ora 17:00, la Chiajna.

Ilfovenii au mai întâlnit până acum din zona de play-off doar două adversare, pe Steaua, în Ghencea, cu care a remizat la scorul de 0-0, și pe Petrolul, cu care a pierdut la Ploiești cu 0-1. De această dată, cu FC Hermannstadt, va fi la primul joc de acest gen pe teren propriu.

Concordia nu traversează o perioadă prea bună, ofensiva fiind problema principală a echipei antrenate de Claudiu Niculescu, deși în acest compartiment se află jucători importanți în fotbalul românesc, precum Azdren Llullaku, Hamza Younes, Adrian Voicu sau Valentin Balint. În acest sezon are 17 goluri marcate în 15 meciuri, iar în ultimele două partide nu a înscris, cu Petrolul (0-1) și Dunărea Călărași (0-0). Acesta din urmă este și un rezultat surprinzător înregistrat de Concordia, în fața antepenultimei clasate în acel moment.

Însă, în ciuda mediei de puțin peste un gol marcat pe meci în acest sezon, Concordia stă bine în defensivă. Cu doar șase goluri primite, trupa din Chiajna are cea de-a doua defensivă în campionat, după Petrolul, care are cinci goluri încasate.

FC Hermannstadt, la primul meci în deplasare contra unui adversar aflat acum în zona de play-off

De partea cealaltă, FC Hermannstadt a jucat deja cu trei echipe din zona de play-off. Sibienii au început sezonul chiar cu FC Buzău, pe care au învins-o cu 2-1 la Mediaș, iar de curând le-a întâlnit pe Steaua și Petrolul. Cu bucureștenii, trupa lui Marius Măldărășanu a pierdut acasă cu 0-1, încasând atunci primul eșec în acest campionat, iar cu ploieștenii s-a impus cu 1-0, chiar în etapa trecută, tot la Mediaș.

De această dată, cu Concordia, FC Hermannstadt se va afla la primul meci jucat afară cu un rival la lupta pentru promovare.

Trupa din Sibiu are 33 de goluri marcate, ceea ce o face a treia cea mai bună echipă la nivel ofensiv în acest sezon, după FC Buzău (39 goluri) și Petrolul (34 goluri). Are și 12 goluri încasate, acestea situând-o pe locul 5 al celor mai bune defensive.

Marius Măldărășanu, înaintea jocului de la Chiajna: ”În acest sezon, Concordia arată a echipă”

Spre deosebire de Concordia, FC Hermannstadt vine după două etape în care a scos maximum, 5-0 la Giurgiu cu Astra și 1-0 acasă cu Petrolul, rezultate care au ridicat moralul jucătorilor lui Marius Măldărășanu. Antrenorul nu se va putea baza pe golgheterul Valentin Buhăcianu, accidentat grav, și mijlocașii Călin Popescu și Andrei Lungu, și ei accidentați, însă bineînțeles că se gândește doar la victorie.

”Jucăm iar cu o altă contracandidată. De când au retrogradat, în fiecare sezon au avut jucători buni și au vrut să promoveze, dar în acest sezon arată a echipă, mai mult ca oricând. Au jucători foarte experimentați, la nivel de primele două ligi, dar au și un antrenor, fost atacant, care pune accent pe faza defensivă. Cum au fost toate meciurile, adică foarte dificile, așa va fi și acesta, doar că va fi dificil și pentru ei. Noi venim după niște rezultate pozitive și suntem într-o perioadă bună. Îmi doresc ca după acest meci să ne gândim încrezători pentru următoarele trei meciuri din primăvară”, a declarat Marius Măldărășanu despre meciul cu Concordia.

Andrei Antonie arbitrează meciul de la Chiajna

Înainte de debutul ultimei etape din 2021, Concordia Chiajna ocupă locul 4 în Liga 2, cu 31 de puncte, în timp ce FC Hermannstadt se situează pe poziția a 2-a, cu 34 de puncte.

Meciul are loc astăzi, de la ora 17:00, pe stadionul Concordia din Chiajna, și va fi arbitrat de centralul Andrei Antonie (Bucureşti) și de asistenții Ionel Valentin Dumitru (Gherghiţa – Prahova) și Ionuţ Marius Bobe (Videle). Arbitru de rezervă este Constantin Alin Olaru (Râmnicu Vâlcea), iar observatori au fost delegați Zoltan Tamaş (Odorheiu Secuiesc) și Stan Prodan (Alexandria).

Foto: FC Hermannstadt

https://liga2.prosport.ro/seria-1/repetitie-pentru-play-off-trei-meciuri-de-foc-in-liga-2-in-ultima-etapa-din-2021-se-intalnesc-clasatele-pe-locurile-1-si-3-4-si-2-si-6-si-5-programul-rundei-si-partidele-televizate-19212462

https://liga2.prosport.ro/seria-1/danut-coman-tot-mai-curtat-de-cfr-cluj-si-tot-mai-aproape-de-plecarea-de-la-fc-hermannstadt-patronul-campioanei-romaniei-insista-pentru-el-si-i-a-pregatit-un-rol-clar-19212299

Marius ANGHEL 03 Dec. 2021, 01:41 Liga 2
Pe aceeași temă