Cristian Pustai, convins că FC Buzău a câștigat meritat la Iași: ”Am fost echipa care a atacat mai mult, echipa mai periculoasă.” Ce spune despre eliminarea lui Chatziterzoglou

Narcis POHOAȚĂ 12 Sep. 2021, 18:09 Liga 2

FC Buzău a învins duminică, la Iași, cu 1-0 echipa Politehnica, prin golul marcat de Serge Ekollo în minutul 78, și continuă seria rezultatelor bune. După un start ratat de sezon, cu două eșecuri în primele două etape, echipa pregătită de Cristian Pustai a avut apoi un parcurs de excepție, cu o remiză și trei victorii consecutive, serie ce a dus gruparea din Crâng în partea superioară a clasamentului Ligii 2.

Cristian Pustai, după victoria de la Iași: ”Am fost echipa care a atacat mai mult, echipa mai periculoasă, exceptând vreo zece minute”

După o primă repriză echilibrată în Copou, fără mari ocazii de gol, Buzăul, care a folosit în acest meci tricourile vechi ale echipei gazdă, și-a creat mai multe ocazii clare în repriza secundă a întâlnirii din Copou, profitând și de omul în plus, după ce Okan Chatziterzoglou a fost eliminat extrem de ușor în minutul 50, pentru un fault făcut asupra lui Chică-Roșă.

La finalul partidei, antrenorul echipe FC Buzău, Cristian Pustai, a declarat că echipa sa a meritat victoria, în condițiile în care a atacat mai mult și mai periculos.

”Era important să nu pierdem, pentru că sunt două echipe care se bat pentru o clasare mai bună și care încearcă să prindă play-off-ul. Mă bucur că am reușit să câștigăm până la urmă. Am fost echipa care a atacat mai mult, echipa mai periculoasă, exceptând vreo zece minute, când am fost în superioritate numerică, când gazdele și-au creat, surprinzător, mai multe ocazii. Știam că ne așteaptă un meci foarte greu, cu o echipă foarte compactă, ordonată, muncitoare. Îi doresc lui Costel (n.r. – Costel Enache, antrenorul Politehnicii Iași), cu care sunt prieten, să reușească”, a declarat la conferința de presă antrenorul oaspeților, Pustai, care s-a referit și la eliminarea lui Okan: ”După părerea mea, a fost eliminare. A fost și ultim apărător, și fault destul de urât, cu intenție clară de a faulta. Eu zic că a fost roșu, dar nu comentez deciziile arbitrului.”

”Nu aș spune că avem un buget de promovare, dar nu doar bugetul face promovarea”

Pustai a vorbit și despre obiectivul Buzăului, cel de calificare în play-off, o primă țintă intermediară care ar deschide drumul spre Liga 1.

”Obiectivul nostru este clasarea pe locurile 1-10. E o plajă largă, asta include și locurile 1-2 și 3-4, dar și 7-10. Un prim obiectiv pe care îl au toate echipele este calificarea în play-off, pentru că asta implică evitarea retrogradării și șanse mai mari la promovare. E clar că acesta e obiectivul primar al nostru. Dar să vedem ce va fi. Nu aș spune că avem un buget de promovare, dar nu doar bugetul face promovarea. E adevărat, îți asigură o liniște, dar de-a lungul timpului s-a demonstrat că nu bugetul asigură promovarea”, a completat Pustai.

Pustai: ”Au trecut 2-3 ani și cred că ar fi cazul să spunem și noi că nu este chiar atât de bun sistemul acesta”

După Costel Enache, care a criticat sistemul actual cu sezon regulat cu 19 etape, și Cristian Pustai a ținut să dezaprobe sistemul competițional: ”Nu-mi place acest sistem competițional cu mai multe meciuri în deplasare. Au trecut 2-3 ani și cred că ar fi cazul să spunem și noi că nu este chiar atât de bun sistemul acesta. Eu nu mă mai întâlnesc cu Iașiul, nu mai este tur-retur, așa că orice punct contează.”

În sezonul trecut, pe banca Dunării Călărași, Pustai a ajuns în play-off și apoi la un baraj de promovare cu FC Voluntari, pierdut însă în fața echipei din Liga 1. A fost 1-2 la Călărași și 0-4 la Voluntari.

  • FC Buzău în meciul cu Poli Iași: R. Stoian – R. Zamfir, Vîrtej, Ghinga (cpt.)(A. Lopez 46′), Tud. Oltean – Gaitan (A. Manea 72′), Cârstocea – Al. Munteanu, Ekollo (Wiktorski 90′), Cr. Ciobanu (Pațurcă 61′) – Chică-Roșă. Rezerve neutilizate: Cr. Avram – C. Toma, D. Rogac, I. Neacșu, Dr. Lazăr.

FC Buzău a acumulat 10 puncte și a urcat pe locul 7 în urma acestui succes. Etapa viitoare, a 7-a, echipa antrenată de Cristian Pustai joacă sâmbătă, de la ora 11:00, acasă, cu Metaloglobus (locul 8, 10 puncte).

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-pusa-intr-o-situatie-rusinoasa-la-iasi-a-jucat-in-echipamentul-vechi-al-politehnicii-cum-s-a-ajuns-la-aceasta-intamplare-de-amatori-19200442

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-fc-buzau-se-joaca-de-la-ora-1300-enache-si-pustai-au-echipe-in-revenire-de-forma-19200397

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-6-primele-patru-meciuri-incep-de-la-ora-1100-alte-doua-jocuri-sunt-stabilite-tot-astazi-intr-unul-urmand-sa-evolueze-liderul-steaua-19200027

Narcis POHOAȚĂ 12 Sep. 2021, 18:09 Liga 2
Pe aceeași temă