FC Brașov, tot în era ”povestitorilor”! Clubul riscă noi depunctări din cauza multiplelor litigii. AFAN atacă: ”Din ultima tranșă primită de la primărie nu au voie să plătească. Nu sunt de acord cu jongleriile”

Adi MARICA 30 May. 2022, 10:19 Liga 2
FC Brașov, tot în era ”povestitorilor”! Clubul riscă noi depunctări din cauza multiplelor litigii. AFAN atacă: ”Din ultima tranșă primită de la primărie nu au voie să plătească. Nu sunt de acord cu jongleriile”

Cu președinte Ioan Mărginean plecat în concediu pe final de contract, problemele persistă la FC Brașov. Litigiile nu sunt rezolvate, iar clubul riscă noi sancțiuni din partea Federației Române de Fotbal. Asta, în condițiile în care primarul Allen Coliban, șeful înstituției principalul finanțator al echipei, vrea management de performanță la FC Brașov.

AFAN anticipează noi depunctări pentru FC Brașov! ”Nu au voie să plătească datoriile din banii de la primărie”

Lucian Enache, juristul Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România (AFAN), spune că FC Brașov nu poate plăti datoriile către fostul antrenor Ilie Stan și fotbalistul Robert Răducioiu din tranșa a doua primită de la Consiliul Local.

”Să nu uite domnii de la Brașov, cei care au mai rămas pe acolo, că – în curând – vin depunctările pentru datoriile către Ilie Stan, Robert Răducioiu și alții. Și, din ultima tranșă primită de la primărie, nu au voie să le plătească! Iar cei doi nu sunt de acord cu jongleriile mutării debitelor din ianuarie-martie în lunile aprilie-iunie cum au făcut ceilalți fotbaliști. Acum să vedem dacă FC Brașov a intrat în era profesioniștilor sau a rămas în era povestitorilor”, a spus reprezentantul AFAN, aluzie la comentariul primarului Allen Coliban, care anunța că FC Brașov are nevoie de ”profesioniști, nu povestitori” cum s-a întâmplat cu Ioan Mărginean la conducere în primul sezon de Liga 2.

În mod normal, FC Brașov nu are voie să plătească din banii de la Consiliul Local nici salarațiile tuturor angajaților clubului, acești bani publici pompați la FC Brașov de autorități fiind destinați altor cheltuieli, precum organizarea.

  • FC Brașov a fost deja depunctată o dată de FRF în acest sezon recent încheiat. S-a întâmplat chiar înainte de manșa tur a barajului de menținere în Liga 2, când Comisiei de Disciplină și Etică a FRF i-a scăzut două puncte din cele acumultate fiindcă nu a plătit grila de formare a lui Ștefan Nicolau către FC Ardealul Cluj.

Vacanță și pentru Cezar Lungu. ”Au încetat meschinăria fără margini”

Dacă fotbaliștii echipei FC Brașov au intrat în vacanță imediat după câștigarea barajului cu Poli Timișoara, ”rebelul” Cezar Lungu și cei patru antrenori care s-au ocupat de pregătirea lui în ultimele luni, Romeo Surdu, Casian Maghici, Marian Constantinescu si Florin Drăghici, au mai bifat câteva ședințe de pregătire și la începutul săptămânii trecute.

În cele din urmă, după intrarea în concediu a lui Mărginean, portarul Cezar Lungu, precut pe lista neagră la începutul acestui an, a primit și el vacanță.

Cei de la AFAN spun că situația lui Cezar Lungu a fost dea dreptul revoltătoare.

”Există și o parte bună în întreaga nebunie care există la FC Brașov. Măcar acum, în ceasul al 12-lea, au încetat meschinăria fără margini în ceea ce privește gestionarea situației jucătorului Cezar Lungu și a antrenorilor care, probabil, îl pregăteau pentru Liga Campionilor. Hărțuirea la care era supus, prin continuarea antrenamentelor, a încetat și jucătorul a fost lăsat în vacanță, la fel ca restul jucătorilor. Era strigător la cer! Jucătorii în vacanță, președintele clubului în concediu, dar pe Cezar Lungu îl chemau zilnic la antrenamente pentru că a avut îndrăzneala să nu accepte încetarea relațiilor contractuale când a vrut clubul, cum a vrut clubul și în ce condiții a vrut clubul”, a mai spus oficialul AFAN.

În tot acest timp, primarul Allen Coliban așteaptă CV-uri și scrisori de intenție pe e-mail, iar consilierul local Sebastian Bădulescu discută de zor cu potențiali antrenori și conducători. Credibilitatea clubului este una minusculă, având în vedere câte litigii și probleme are, deși are doar un an de viață.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-o-ia-aproape-de-la-zero-dupa-salvarea-de-la-retrogradare-jucatorii-care-mai-au-contracte-cu-clubul-si-pentru-noul-sezon-19232979

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-tintit-la-adrian-mutu-si-mirel-radoi-cei-doi-fosti-selectioneri-au-fost-ofertati-sa-preia-fc-brasov-raspunsurile-primite-de-oficialii-echipei-19232855

https://liga2.prosport.ro/seria-1/motivul-pentru-care-danut-coman-a-refuzat-sa-conduca-fc-brasov-cum-spera-primarul-allen-coliban-sa-gaseasca-un-inlocuitor-pentru-presedintele-ioan-marginean-19232748

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-s-a-mentinut-cu-greu-in-liga-2-primarul-allen-coliban-anunta-schimbari-la-nivelul-organigramei-si-lanseaza-o-provocare-cautam-profesionisti-nu-povestitori-19232661

https://liga2.prosport.ro/seria-1/laszlo-balint-dezamagit-de-situatia-fotbalului-brasovean-nu-exista-un-proiect-nu-exista-perspective-dezamagitor-antrenorul-nici-nu-ia-in-calcul-o-colaborare-cu-fc-brasov-19232704

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-depunctata-de-frf-clubul-are-si-interzis-la-transferuri-am-incercat-sa-ne-intelegem-omeneste-nu-ne-au-bagat-in-seama-19231131

Adi MARICA 30 May. 2022, 10:19 Liga 2
Pe aceeași temă