FC Brașov, restart cu Olimpia. Țălnar: „Deocamdată, nu pot spune că lotul este mai bun sau mai slab ca în 2016”

Marius ANGHEL 24 Feb. 2017, 16:09 Liga 2

După mai bine de două luni de la ultimul meci oficial din Liga 2, acel eșec cu Juventus București, FC Brașov va juca, sâmbătă, de la ora 12:30, cu Olimpia Satu Mare, în primul joc al sezonului de primăvară. De la acel duel cu Juventus, multe lucruri s-au schimbat la FC Brașov.

Cum, necum, „stegarii” au reușit să obțină încă o amânare în procesul în care se cere falimentul clubului, dar situația financiară rămâne în continuare una critică, pentru că în afara revenirii lui Simon Maurer ca sponsor principal, FC Brașov depinde în continuare de banii pe care îi mai are de încasat în urma transferului lui Chipciu la Anderlecht. În multitudinea de procese în care se află clubul implicat, administratorul judiciar a fost schimbat, iar plecarea lui Marian Brescan a dus la un val de demisii sau demiteri în birourile de la FC Brașov. Vechiul administrator judiciar, Alexandru Cosmin Gheorghe, este cel care a revenit în fruntea clubului, în tandem cu Vasile Dochița, cel care este administratorul special. Din organigrama stufoasă a clubului din prima parte a sezonului, la club au mai rămas doar secretara, Camelia Matei, responsabilul cu bazele sportive, Dan Crainciuc și team-managerul Claudiu Cazan.

În ceea ce privește lotul de jucători, acesta a suferit modificări majore. FC Brașov s-a despărțit de mai mulți jucători, cei mai importanți fiind Leca, Manole și Răsdan. La capitolul veniri, „stegarii” speră să fi dat lovitura cu Enceanu și Chitoșcă, împrumutați de la Steaua, cu Ichim, un fundaș central adus de la Botoșani, cu portarul Mutu revenit de la Sepsi, dar și cu câțiva jucători tineri, Tripșa, Cristil, Angelescu sau Robert Moldoveanu.

E mai puternică FC Brașov decât în prima parte a sezonului? Este o întrebare la care nici antrenorul Cornel Țălnar nu a putut da un răspuns clar. Nici nu avea cum, ținând cont că în această perioadă de pregătire, „stegarii” s-au duelat în meciurile amicale doar cu adversari modești, de ligi inferioare, iar ultimele achiziții au fost perfectate doar în ultimele zile.

Nici programul de pregătire nu a fost unul pe măsură, în primul rând din cauza terenurilor impracticabile, și apoi din cauza problemelor financiare, echipa nu a beneficiat de un cantonament în străinătate. În aceste condiții, FC Brașov începe un sezon de primăvară de foc, în care „stegarii” au doar varianta promovării. Cum Juventus București pare să se fi distanțat decisiv în fruntea clasamentului, bătălia „stegarilor” pentru locul doi se anunță pe viață și pe moarte cu UTA Bătrâna Doamnă, Olimpia Satu Mare, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și CS Mioveni.

Primul examen, s\mbătă, de la ora 12>30, pe teren propriu, cu o contracandidată, Olimpia Satu Mare. Pe l\ngă bătăliile pentru promovare, FC Brașov are de luptat și în justiție cu procesele care dau în continuare fiori la toată suflarea „stegară”.

„Cine se va adapta mai bine la condițiile de joc va avea câștig de cauză”

Antrenorul Cornel Țălnar se așteaptă la un meci de luptă cu Olimpia, în primul rând din cauza stării terenului. „Cred că dacă timpul ne ajuta puțin, la ora meciului cu Olimpia am fi fost puși la punct din toate punctele de vedere. Din păcate, doar miercuri am făcut primul antrenament pe un teren de fotbal, după aproape 40 de zile de pregătire în care zăpada nu ne-a permis să ne antrenăm așa cum am fi dorit. E greu să ajungi la o formă optimă în doar câteva zile. Sper ca împreună cu băieții care au rămas din vechiul lot, alături de cei care au venit în această pauză competițională, chiar dacă unii au venit pe ultima sută de metri, să reușim să formăm un lot competitiv și să ne batem pentru promovare. Deocamdată, nu pot spune că lotul este mai bun sau mai slab ca în 2016. Am pierdut trei jucători importanți, Leca, Manole și Răsdan, dar au venit alții care sunt capabili să-i suplinească și chiar să-i depășească în evoluții. În mare parte sunt mulțumit de lot și am mare încredere în jucători. Cu Olimpia va fi foarte greu în primul rând din cauza terenului, am înțeles că sâmbătă va ploua, astfel că sunt mari șanse să jucăm în noroi. Cine e mai deștept, cine se va adapta mai bine la condițiile de joc va avea câștig de cauză. Sper ca băieții să dea totul și să câștigăm acest meci pentru a rămâne în lupta pentru promovare. Din punct de vedere, fizic eu cred că stăm destul de bine. Avem mare nevoie de cele trei puncte în meciul cu Olimpia pentru a ne bate cu șanse reale la promovare”, a prefațat antrenorul Cornel Țălnar.

CITEȘTE și: FC Brașov și-a prezentat oficial noile achiziții. „Avem șanse mari să promovăm”. „Stegarii” au primit o veste bună de la Dochița

Karda se teme de arbitrajul de la Brașov!

Președintele Olimpiei Satu Mare, Attila Karda, s-a trezit vorbind de arbitraje înaintea derbiului cu FC Brașov. „Noi am solicitat arbitri FIFA la acest meci, mai ales că partida este televizată. Îmi doresc din suflet ca partida contra celor de la FC Brașov să-și decidă câștigătoarea pe teren, însă recunosc, mi-e teamă”, declara Karda.

Oficialii lui FC Brașov spun că este doar „o încercare jalnică a celor de la Olimpia de a pune presiune pe arbitraj”. „În fotbalul nostru văd că tupeul e maxim. Nu știu cine este acest Karda! Sunt personaje care țin să iasă în față și să vorbească despre arbitraje. Oameni care nu gândesc înainte să vorbească. În ultimii ani, arbitrajele s-au îmbunătățit substanțial, nu mai sunt nenorocirile din trecut…”, a reacționat Cornel Țălnar.

„Noi vrem doar să fim arbitrați corect și nimic mai mult. Avem încredere în CCA că va delega o brigadă de arbitri de valoare”, a spus și Vasile Dochița.

Noi echipamente pentru „stegari”

Altfel, și în partea a doua a sezonului, FC Brașov va continua colaborarea cu Acerbis, care furniza echipamentul de joc. Prin revenirea lui Maurer ca sponsor principal, „stegarii” vor avea inscripționat pe tricourile de joc: Maurer Imobiliare. În meciurile de pe teren propriu, FC Brașov va evolua în echipament complet galben, iar în cele din deplasare cu alb complet, iar portarii vor avea tricouri portocalii.

Rareș Enceanu, Daniel Mutu și Cosmin Cristil au prezentat, joi, echipamentul de joc pentru partea a doua a sezonului 2016-2017 al Ligii a 2-a.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 24 Feb. 2017, 16:09 Liga 2
Pe aceeași temă