FC Brașov merge pe improvizații în meciul de la Clinceni. Foștii „stegari” din lotul ilfovenilor se gândesc doar la victorie

Marius ANGHEL 11 Nov. 2016, 13:03 Liga 2
FC Brașov merge pe improvizații în meciul de la Clinceni.** Foștii

FC Brașov este în grafic după primele 15 etape ale sezonului, iar în acest sfârșit de săptămână are parte de un nou meci dificil, tot în deplasare, cu Academica Clinceni. La începutul acestui campionat, gruparea de lângă București era cotată cu șanse mari la primele locuri, mai ales că la Clinceni au fost aduși jucători cu mare experiență cum ar fi Lemnaru, Predescu sau Marin Marian. Lemnaru și Predescu chiar au fost doriți de Cornel Țălnar la Brașov, însă în cele din urmă cei doi jucători au ales Clinceniul.

Dacă la Brașov lucrurile au mers excelent, iar „stegarii” se află pe locul doi, la un punct în spatele liderului Juventus București, la Clinceni lucrurile stau prost, iar Lemnaru și compania au ajuns în zona retrogradării. „La Mioveni a fost jocul campionatului pentru noi din mai multe puncte de vedere. O înfrângere la Mioveni ar fi complicat serios lucrurile, dar cu acest succes suntem într-o situație bună în clasament. Avem probleme de lot pentru meciul de la Clinceni, sper ca jucătorii care îi vor înlocui pe cei suspendați sau accidentați să dea totul pentru a obține cele trei puncte. Va fi destul de greu să găsesc o formulă de echipă pentru acest meci. Absența lui Paul Iacob îmi creează cele mai mari probleme, astfel că voi fi nevoit să fac câteva improvizații. Sper să-i putem recupera până la ora meciului pe Leca și Grigorie. În aceste condiții o victorie la Clinceni ar fi extraordinară. La începutul campionatului, cei de la Academica se gândeau la promovare, dar nu știu ce s-a întâmplat la ei. Important este să câștigăm și acest meci pentru a ne consolida poziția din clasament”, a spus Țălnar, care nu va putea conta în acest meci pe Iulian Popa și Paul Iacob, suspendați, iar Vagner este în continuare accidentat.

Ioan Șerban: „Vom câștiga”

După un început de sezon ezitant, fundașul central Ioan Șerban traversează o formă excelentă în ultima vreme. „Piciu” debordează de optimism și este convins că FC Brașov va câștiga și la Clinceni. „Atmosfera este foarte bună la echipă, astfel că sperăm ca sâmbătă să obținem cele trei puncte la Clinceni și să rămânem pe locurile promovabile. Nu va fi un meci ușor cu Academica, dar sunt convins că vom câștiga acest meci. Știm că cei de la Academica Clinceni au jucători de valoare. O să avem și câteva vizionări pentru a studia jocul lor. Eu mi-am dorit foarte mult să vin în vară la FC Brașov și chiar nu sunt surprins de parcursul bun din campionat. Suntem în grafic și sper să o ținem pe această linie a rezultatelor bune, chiar dacă nu vom avea meciuri ușoare până la finalul acestui an. Fiecare punct va conta foarte mult în economia campionatului. Vrem să ne îndeplinim obiectivul, acela de a promova Brașovul în Liga 1″, a spus Ioan Șerban.

Marin Marian: „Țintim victoria”

În lotul celor de la Academica se află și doi jucători care au jucat în trecut la FC Brașov. Este vorba de fundașii Marin Marian și Ciprian Perju. „Vom avea un meci foarte greu cu FC Brașov. Sincer, nu mă așteptam ca după problemele din vară, FC Brașov să aibă un asemenea parcurs. Să formezi o echipă cu doar câteva zile înaintea startului campionatului și să ai un parcurs de senzație chiar este de apreciat, iar meritul este doar al jucătorilor și al antrenorilor. Noi încă nu ne regăsim, asta deși avem în lot câțiva jucători cu mare experiență. Va fi un meci dificil, pe noi nu ne ajută un egal, astfel că țintim doar victoria. Să batem noi sâmbătă și să promoveze Brașovul”, a spus Marin Marian, cel care a jucat în returul campionatului trecut la Brașov unde a avut evoluții apreciate.

La rândul său, Ciprian Perju, cel care a jucat în turul campionatului trecut la Brașov, spune că meciul de sâmbătă va fi unul special. „Am jucat la FC Brașov, am amintiri frumoase de acolo, chiar dacă în iarna trecută am plecat pentru că am simțit că nu se dorește cu adevărat promovarea și că vor fi ceva probleme. Pentru mine, meciul cu Brașovul va fi unul special”, a spus Perju.

Meciul Academica Clinceni – FC Brașov se va disputa sâmbătă, de la ora 11.00, și nu va fi televizat.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Marius ANGHEL 11 Nov. 2016, 13:03 Liga 2
Pe aceeași temă