FC Brașov, meci pentru onoare la Ghermănești. Dochița: „Să terminăm acest campionat cu capul sus, măcar atât”

Marius ANGHEL 05 May. 2017, 11:47 Liga 2
FC Brașov, meci pentru onoare la Ghermănești.** Dochița:

După imensa dezamăgire din meciul cu Brăila, pierdut de „stegari” cu 1-2, FC Brașov mai păstrează doar șanse teoretice pentru a prinde locul trei, ce duce la baraj.

Fără resurse materiale și doar cu speranța că Argăseală își va da acordul într-un final pentru plata ultimei tranșe din transferul lui Chipciu la Anderlecht, cei de la FC Brașov se chinuie să termine acest campionat. După ce Vasile Dochița le-a transmis jucătorilor și antrenorilor că sunt liberi să plece și să rămână cine dorește să joace cu adevărat pentru echipă, doar Sergiu Istrati a ridicat mâna și a plecat acasă, în Republica Moldova.

Pentru meciul cu Metalul Reșița, Țălnar nu va putea conta pe serviciile lui Ștefan Grigorie, suspendat, iar Băjan și Robert Moldoveanu sunt accidentați. În aceste condiții, este posibil ca tânărul mijlocaș brașovean Rareș Răchișan să primească o șansă.

Deplasare în ziua meciului

Ținând cont de criza acută financiară și extrem de dezamăgit de prestația jalnică din meciul cu Brăila, Vasile Dochița a decis ca deplasarea la Ghermănești pentru meciul cu Metalul Reșița să fie făcută în ziua meciului. Astfel, sâmbătă dimineața, delegația brașoveană va pleca la Ghermănești, iar jucătorii vor primi și pachete cu mâncare. „Nu am cum să uit meciul cu Brăila, sper într-o reabilitare cu Metalul Reșița și să terminăm acest campionat cu capul sus, măcar atât”, spunea Dochița.

Ajutor de la Kiss

Clubul brașovean a primit și un ajutor nesperat de la fostul președinte al Unirii Tărlungeni, Iosif Kiss, cel care deține o pensiune la Tărlungeni, unde sunt cazați 10 jucători de la FC Brașov. Având o relație foarte bună cu Vasile Dochița, Kiss a decis să-i mai țină pe jucători și în perioada următoare. „Să fie bine pentru FC Brașov”, a spus Kiss.

Cristi Munteanu regretă situația în care a ajuns Brașovul

Metalul Reșița este la un pas de retrogradare, asta deși în lotul echipei lui Mihai Stoica se află jucători experimentați ca Dina, Cristi Munteanu sau Dănănae. Fostul căpitan al „stegarilor”, Cristi Munteanu, a semnat în iarnă cu Metalul și încă mai crede în salvarea echipei, deși în acest retur echipa lui Rufă a obținut doar patru puncte pe teren, victorie cu Brăila și egal cu Clinceni.

„Dacă vom câștiga meciul cu FC Brașov păstrăm șanse matematice de salvare de la retrogradare. Pentru mine a fost o mare surpriză înfrângerea Brașovului cu Brăila, pentru că noi am reușit să câștigăm clar în fața brăilenilor. Îmi pare rău de situația de la FC Brașov, pentru fani și pentru echipă. Am jucat două sezoane la FC Brașov și este normal să simți ceva aparte pentru această echipă de tradiție în fotbalul românesc”, a spus Cristi Munteanu.

La Metalul Reșița este legitimat și portarul Vlad Ignat, cel care în turul campionatului a fost în lotul lui FC Brașov.

Meciul Metalul Reșița – FC Brașov se va disputa sâmbătă, de la ora 11:30, la Ghermănești și va fi transmis în direct de DigiSport și DolceSport.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 05 May. 2017, 11:47 Liga 2
Pe aceeași temă