FC Brașov își punea mari speranțe în Steaua pentru detensionarea situației explozive în care se află. „Se pare însă că pe Gigi Becali îl doare la bască”

Marius ANGHEL 20 Dec. 2016, 12:22 Liga 2
FC Brașov își punea mari speranțe în Steaua pentru detensionarea situației explozive în care se află.**

Situația dramatică prin care trece FC Brașov este arhicunoscută. Conturile clubului sunt goale, jucătorii și antrenorii au plecat în vacanță fără să-și primească salariile pe luna noiembrie, iar perspectivele nu sunt deloc încurajatoare. Instalat în funcția de președinte la FC Brașov la începutul lunii decembrie, Gabriel Florescu a explicat pentru Monitorul Expres care este situația în acest moment la club.

Încă de la începutul discuției, Florescu, a precizat că nu „ține de scaun” și că încearcă să pună umărul la eficientizarea clubului. „Încerc să ajut prin experiența mea la eficientizarea clubului. Eu nu am venit la acest club pentru bani, am o pensie bună și chiar am venit să pun umărul într-un moment foarte dificil. Dacă noul administrator judiciar al clubului va decide că nu are nevoie de mine, nu este nicio problemă pentru că nu țin de scaun”, a spus Florescu.

„Pe Gigi Becali îl doare la bască!”

Înaintea plecării echipei la București, pentru meciul cu Juventus, Florescu a discutat cu jucătorii și antrenorii despre situația financiară. „Am discutat cu jucătorii și înainte de meciul cu Juventus București și apoi cu o parte din ei și săptămâna trecută. În acest moment, conturile clubului sunt goale și noi ne-am bazat foarte mult pe tranșa din transferul lui Chipciu la Anderlecht. Din ce știu, cei de la Top Expert SPRL, mai precis Marian Brescan, a avut mai multe runde de discuții cu Gigi Becali pentru a face plata. Se pare însă că pe Gigi Becali îl doare la bască, altfel nu-mi explic de ce întârzie această plată. Au fost discuții și cu Valeriu Argăseală, ni s-a spus că mai vedem, dar deocamdată nimic. Pe acești bani mă bazam când am discutat cu jucătorii și le-am spus că sperăm ca până de Crăciun să plătim salariile. Sacul este gol și la această oră ne bazăm doar pe promisiuni. Noi avem restanțe doar o lună, știu sigur că la alte cluburi sunt restanțe de două-trei sau chiar patru luni”, declară Florescu pentru Monitorul Expres.

Negocieri intense cu Juventus. Juventus Torino!

Oficialul lui FC Brașov a dezvăluit că în ultimele săptămâni s-au purtat, prin intermediul celor de la Top Expert SPRL, negocieri cu un potențial investitor italian de la Juventus Torino. „Din câte știu, Marian Brescan a purtat mai multe discuții cu un investitor italian de la Juventus Torino. Au fost discuții de principiu, italienilor li s-a prezentat situația reală a clubului pentru că în acest moment datoriile sunt de circa 3.500.000 de euro. Negocierile vor continua și din ce am înțeles în jurul datei de 15 ianuarie va avea loc negocierea finală. Nu știu mai multe amănunte pentru că nu am participat la aceste discuții”, a precizat Gabriel Florescu.

Noul administrator judiciar a fost la club

Alexandru Cosmin Gheorghe, vechiul și noul administrator al FC Brașov, a fost ieri la sediul clubului, unde s-a întâlnit doar cu contabila. „Am
fost la sediul clubului unde am purtat o simplă discuție cu contabila, care mi-a spus că majoritatea documentelor sunt la Top Expert SPRL. Am discutat la telefon și cu Marian Brescan și a rămas să ne vedem joi pentru a intra în posesia documentelor. Aștept să văd actele pentru a putea să-mi fac o părere despre situația clubului. Vreau să precizez un singur lucru, eu nu mă voi implica în managementul clubului, eu doar voi aviza sau nu deciziile care le va lua administratorul special, Vasile Dochița”
, a spus Alexandru Cosmin Gheorghe.

Între timp, cei de la Top Expert SPRL, care au administrat clubul până la cele două decizii ale Curții de Apel Brașov, vor să revină la conducerea clubului. În acest sens, Top Expert SPRL, în calitate de administrator judiciar la SC ICIM, principalul creditor al FC Brașov, a emis o hotărâre prin care se repropune ca lichidator la club, doar că decizia trebuie avizată de către judecătorul sindic.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 20 Dec. 2016, 12:22 Liga 2
Pe aceeași temă