Divergențe între secunzii Brașovului. Mihai Stere și Florentin Petre s-au contrat în lipsa lui Cornel Țălnar

Marius ANGHEL 18 May. 2017, 13:28 Liga 2

După ce Cornel Țălnar a fost lovit, săptămâna trecută, de o cruntă tragedie, moartea soției sale, și a fost nevoit să plece acasă la Alba Iulia, cu antrenamentele echipei FC Brașov au fost însărcinați cei doi secunzi, Mihai Stere și Florentin Petre. „Pregătiți meciul cu Mioveniul amândoi, important este să iasă bine”, a fost mesajul lui Vasile Dochița către cei doi antrenori secunzi.

Orgolii imense

Doar că, atât Stere, cât și Florentin Petre sunt doi tipi extrem de orgolioși. Mihai Stere dorea ca el să conducă antrenamentele, Florentin la fel. Cum cei doi nu au ajuns la un numitor comun, în cele din urmă, „Piticul” a fost cel care s-a ocupat de pregătirea echipei, în timp ce Stere, extrem de nemulțumit, a făcut un pas în spate.

Ruptura dintre cei doi secunzi s-a observat încă de la încălzirea dinaintea meciului de acasă cu Mioveni, la care Stere a apărut doar pe final. Apoi, în timpul jocului, Florentin Petre a fost cel care a dat în permanență indicații echipei și a decis echipa și schimbările. Situația s-a repetat și la primul antrenament din această săptămână, cel de marți, condus tot de Florentin Petre.

„Să încheiem împreună acest mandat”

Ieri, Mihai Stere nu a fost prezent la antrenament, motivând că are de rezolvat probleme de sănătate. „Am fost nevoit să fac niște analize medicale pentru că nu m-am simțit bine în ultimele zile”, a spus Stere. Ședința de pregătire de ieri a fost condusă de Andrei Șanta, antrenorul care se ocupă de pregătirea portarilor, pentru că Florentin Petre a fost trimis la București să discute cu Gigi Becali despre plata ultimei tranșe din transferul lui Chipciu.

În timpul antrenamentului de ieri, la stadion și-a făcut apariția și Cornel Țălnar, care a aflat de divergențele dintre principalii săi colaboratori. „Țânțarul” a pus imediat mâna pe telefon și l-a sunat pe Stere. „Am reușit să-i împac. I-am spus lui Stere că-l rog să vină înapoi. Și Mihai și Florentin sunt frații mei, îi stimez, trebuie să încheiem împreună acest mandat”, a fost mesajul lui Țălnar. Se pare că Stere a fost înduplecat de mesajul lui Țălnar și va reveni la echipă.

Florentin Petre, întâlnire cu Gigi Becali la palat

Cum pentru acest final de campionat, obiectivul celor de la FC Brașov este să termine onorabil sezonul, angajații, dar și jucătorii și antrenorii își pun mari speranțe că își vor primi banii de la FCSB din ultima tranșă a transferului lui Chipciu la Anderlecht.

Cei de la FCSB au susținut până acum că nu pot face plata pentru că cei de la Sporting Pitești s-au adresat la comisiile FRF. Acum trei săptămâni, Comisia de Recurs a dat dreptate Brașovului, dar cei de la Sporting mai aveau o cale de atac la TAS. Cum termenul ca Sporting să se adreseze celor de la TAS a expirat marți, iar piteștenii nu au făcut apel, cei de la FC Brașov își pun mari speranțe că Gigi Becali va plăti în cel mai scurt timp banii.

Ținând cont de relația excelentă pe care o are cu Gigi Becali, Florentin Petre a avut programată ieri la prânz o întâlnire la București cu patronul celor de la FCSB. Florentin Petre i-a explicat lui Becali situația disperată în care se află jucătorii și angajații lui FC Brașov, dar și faptul că Sporting Pitești nu a mai făcut apel la TAS, astfel că acest caz este închis. Gigi Becali a spus că se va consulta cu Vali Argăseală, care va verifica la FRF dacă Sporting Pitești a făcut sau nu apel la TAS și a promis că va achita banii cuveniți Brașovului.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 18 May. 2017, 13:28 Liga 2
Pe aceeași temă