„FC Brașov este o echipă fără perspective.” Fostul manager al „Steagului” a lansat un atac virulent la adresa lui Țălnar, dar și a unor jucători din lot

Marius ANGHEL 28 Feb. 2017, 13:48 Liga 2

În prima parte a campionatului, Paul Enache era extrem de vocal din postura de manager general al FC Brașov. După mai bine de două luni în care a stat deoparte de echipă, Enache a ieșit la rampă cu declarații acide la adresa antrenorului Cornel Țălnar, dar și a unor jucători din lot despre care spune că nu au valoare să îmbrace tricoul „galben-negru”.

„Vreau să lămuresc lucrurile cu situația mea la FC Brașov. Eu de două luni de zile nu mă mai ocup de activitatea de la FC Brașov. Nu am mai dorit să mă implic din cauza activității conducerii tehnice a echipei, dar și a unora dintre angajații care erau la club, mulți dintrei ei băgători de seamă și care încasau salarii foarte mari, care acum văd că sunt plecați”, a explicat Paul Enache motivele despărțirii de FC Brașov.

Încă din vara trecută, Paul Enache și Cornel Țălnar au avut mai multe discuții în contradictoriu, cei doi nefiind, în niciun moment, pe aceeași lungime de undă, atât în ceea ce privește selecția jucătorilor, dar și modul în care este pregătită echipa.

„Cei de la Brăila și Dunărea Călărași cum au putut?”

Enache spune că în meciul cu Olimpia Satu Mare a fost momentul adevărului pentru FC Brașov. „Trebuia să vină și acest moment al adevărului și a venit încă din primul meci, cel cu Olimpia Satu Mare. Am înțeles că cei din stafful tehnic au spus că nu au avut condiții de pregătire, că au jucat în amicale doar cu echipe de ospătari și crescători de viermi de mătase, iar alte echipe care vor promovarea au beneficiat de turnee în străinătate. ACS Poli Timișoara și Dacia Unirea Brăila s-au pregătit în zona Brașovului, cei de la Sepsi au fost în Antalya, dar s-au pregătit foarte mult timp la Tărlungeni. De ce nu au jucat amicale cu ei? Brăila s-a pregătit în Poiana Brașov și am văzut cum a câștigat meciul cu UTA, un joc disputat pe un teren foarte greu. Cei de la Dunărea Călărași s-au pregătit pe gheața de pe Dunăre și au scos un punct la Mioveni”, a spus Enache.

„La FC Brașov s-au cheltuit și se cheltuiesc în continuare banii degeaba”

Fostul manager al „stegarilor” spune că la FC Brașov s-au cheltuit banii degeaba, iar mulți jucători nu au valoare să joace la această echipă. „Eu, dacă eram antrenorul acestei echipe, mulți dintre jucători nu cred că-i lăsam nici să măture în curtea stadionului! Sunt foarte puțini jucători în lot cu salarii de sub 1.000 de euro, anul trecut au beneficiat de trei mese pe zi și cazare plătită de club cum nici în Liga 1 nu se întâmpla. Țălnar a avut condiții bune la echipă. Și acum salariile sunt plătite la zi. Apoi stăm foarte prost la jucători U21. Cum să-l piezi așa ușor pe Manole? Brașovul nu a dus niciodată lipsă de talente. Sunt o mulțime de tineri jucători care au fost formați la FC Brașov, dar care nu au avut nicio șansă să fie promovați la prima echipă. La FC Brașov s-au cheltuit și se cheltuiesc în continuare banii degeaba. Dacă nu erau banii încasați pe transferul lui Chipciu, FC Brașov nu începea campionatul. Eu nu am participat și nu am fost implicat în modul în care s-au cheltuit banii în prima parte a sezonului, mai mult, știind că FC Brașov este într-o perioadă critică nu am avut niciun fel de salariu. Am făcut muncă voluntară, pentru că am considerat că pot pune umărul la promovare. Pe parcursul celor șase luni în care am fost la club mi-am dat seama că această echipă nu are niciun fel de perspective”, declara Enache.

„FC Brașov nu va conta în lupta pentru promovare”

Paul Enache spune că FC Brașov nu va conta în lupta pentru promovare și că la Brașov trebuie început un proiect pe termen lung. „Îl cunosc foarte bine pe Vasile Dochița, e un tip sufletist, care a adus și bani de acasă pentru această echipă, dar el trebuie să facă o analiză competentă, să tragă linie și să se decidă ce poate face. Chiar dacă FC Brașov va câștiga la Călărași, tot nu vor fi perspective și sunt convins că echipa nu va conta în lupta pentru promovare. Aici trebuie luat totul de la zero. Început un proiect de jos pe termen lung, poate de la Liga a 3-a, cu o selecție a jucătorilor din tot județul cu finanțare de la CJ și CL Brașov. Îmi pare rău pentru acești suporteri care au fost alături de echipă și pe caniculă și la -10 grade C, care au mers pe banii lor în deplasări și care suferă cu adevărat în aceste momente dificile. Din păcate, asta e realitatea”, a încheiat Paul Enache.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 28 Feb. 2017, 13:48 Liga 2
Pe aceeași temă