FC Brașov are meci de totul sau nimic la Timișoara, cu Ripensia, după ce în primele trei etape n-a câștigat. Ilie Stan: ”Presiunea e mare, dar putem trece peste”

Adi MARICA 20 Aug. 2021, 15:00 Liga 2
FC Brașov are meci de totul sau nimic la Timișoara, cu Ripensia, după ce în primele trei etape n-a câștigat. Ilie Stan: ”Presiunea e mare, dar putem trece peste”

Săptămână foarte grea pentru FC Brașov şi antrenorul principal Ilie Stan. Echipa nou-promovată în Liga 2 nu a câștigat niciun meci în acest start de sezon, iar eșecul umilitor din runda trecută, 0-6, pe teren propriu, cu Unirea Slobozia, a tensionat atmosfera în tabăra brașoveană.

Tensiune la Brașov după eșecul umilitor cu Unirea Slobozia

Imediat după meciul de coșmar cu Slobozia, Ilie Stan cerea răbdare și susținere. ”Nu caut alibiuri, ce să fac, să strâng un jucător de gât? Ăsta e fotbalul. Nu e ușor să construiești o echipă, îți trebuie timp. U Cluj se chinuie de atâta timp să promoveze în Liga 1, Petrolul la fel. Nu sunt Mafalda!”, spunea Ilie Stan imediat după meciul cu Slobozia.

Atmosfera și așa deteriorată de umilința cu ialomițenii lui Adi Mihalcea a fost accentuată de ieșirea la rampă a președintelui Ioan Mărginean. ”Un lucru este clar, aici nu este doar lapte și miere. Am asigurat condiții de Liga 1, dar acum tragem o linie și țineți-vă bine săptămâna viitoare. Am fost omul bun, acum o să le arăt și cealaltă parte. Vreau să le dau o lecție jucătorilor și antrenorilor”, era mesajul transmis de ”Limoniu”, la începutul săptămânii, jucătorilor și antrenorilor.

Doar că, marți, la ședința cu aceștia, Mărginean a redevenit băiat bun și chiar a încercat să-i mobilizeze pe jucători și antrenori pentru meciul cu Ripensia. În discuția cu jucătorii, ”Limoniu” a avut și un mesaj de avertisment: ”Sita cerne în continuare pentru jucători, antrenori, dar și conducere.”

În aceste condiții, meciul de la Timișoara este unul de totul sau nimic pentru brașoveni, iar toată presiunea este pe Ilie Stan și jucători.

Ilie Stan, înaintea meciului cu Ripensia: ”Putem trece peste aceste momente”

Antrenorul echipei FC Brașov recunoaște presiunea din acest start de sezon, dar mizează pe o reacție de orgoliu a jucătorilor la Timișoara, contra Ripensiei.

”A fost o săptămână grea după meciul cu Slobozia. Presiunea e mare, dar, împreună, putem trece peste aceste momente. Ne-am antrenat bine, jucătorii sunt pregătiți, îi simt motivați și responsabili, astfel că suntem optimiști că putem obține un rezultat bun la Timișoara”, a spus Ilie Stan, care e pe locul 13 cu FC Brașov, cu două puncte acumulate până în acest moment.

”Conferențiarul” Petruescu nu subestimează Brașovul

De cealaltă parte, cei de la Ripensia Timișoara au un moral bun după ce au reușit etapa trecută să obțină prima victorie a sezonului, 2-0 la Avrig cu CS Comunal Șelimbăr.

”Pentru noi ar fi o greșeală să analizăm Brașovul după ultimul rezultat din campionat. Noi am analizat adversarul prin prisma proiectului fotbalistic prin care Brașovul încearcă să redevină un pol important în fotbalul românesc. Este doar început de sezon și nu se poate spune că este o favorită certă în acest joc. FC Brașov a transferat mulți jucători cu experiență la nivelul primelor două ligi și au un antrenor experimentat. Ne dorim foarte mult victoria care ar fi o confirmare a rezultatului de la Șelimbăr. Avem o echipă tânără și sper ca elanul tinereții să învingă plusul de experiență al brașovenilor”, a spus Cosmin Petruescu, cel poreclit ”Conferențiarul”.

Fără Burlacu, dar cu Gherghe

Căpitanul Brașovului, Marius Burlacu, a încasat un cartonaș roșu pentru un fault în calitate de ultim apărător în debutul jocului cu Slobozia. Cel mai probabil, Burlacu va fi suspendat două etape, și chiar dacă cei de la Comisia de Disciplină a FRF nu au avut pe rol în ședința de miercuri acest caz, fundașul brașovean nu va fi în lot pentru meciul cu Ripensia.

În schimb, cei de la FC Brașov s-au mișcat mai rapid și l-au legitimat în această săptămână pe Robert Gherghe de la CS Mioveni.

Spaniolul Alarcon l-a convins pe Ilie Stan

Altă noutate din lotul Brașovului este spaniolul Roberto Alarcon Saez, care l-a convins pe Ilie Stan să-l mențină la echipă.

Fundaș dreapta de 23 de ani, crescut de Mallorca, s-a prezentat de luni la antrenamentele FC Brașov. Alarcon s-a mișcat bine la antrenamentele din această săptămână și Stan îl vrea la echipă. Acum râmâne de văzut dacă fotbalistul va ajunge la un acord cu cei din conducerea clubului.

Alarcon nu a reușit să joace la un nivel înalt în Spania, iar anul trecut și-a încercat norocul peste Ocean, în USL League One, la FC Tucson.

  • Cu doar două puncte obținute în primele trei etape, FC Brașov ocupă locul 13 în Liga 2, iar în runda a 4-a, elevii lui Ilie Stan vor juca sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare, cu Ripensia Timișoara, ocupanta locului 8, cu 5 puncte.
Adi MARICA 20 Aug. 2021, 15:00 Liga 2
Pe aceeași temă