FC Braşov a semnat cu încă doi jucători. Unul a evoluat în sezonul trecut la Dinamo, iar altul la Metaloglobus

Adi MARICA 08 Aug. 2022, 19:30 Liga 2
FC Braşov a semnat cu încă doi jucători. Unul a evoluat în sezonul trecut la Dinamo, iar altul la Metaloglobus

Fundașul central croat Igor Jovanovic și mijlocașul Vadim Covalciuc, jucători care s-au alăturat FC Brașov de câteva zile, au semnat contract cu clubul și pot evolua sub conducerea lui Dan Alexa începând din etapa a 2-a.

Igor Jovanovic a semnat cu FC Brașov

Jovanovic (33 de ani, dublă cetăţenie, croată şi germană) a mai jucat în România la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Astra și Dinamo. Croatul a ratat ultimele antrenamente de la finalul săptămânii trecute, fiind învoit pentru rezolvarea unor probleme familiare. A revenit duminică seară la Brașov, iar luni a început antrenamentele sub comanda lui Dan Alexa.

Jovanovic ar putea debuta duminică în tricoul echipei FC Brașov, în meciul cu Minaur Baia Mare, contând pentru etapa a 2-a a Ligii 2. V

Ultima dată a activat la echipa din ”Ștefan cel Mare”, pentru care a prins 7 meciuri (521 minute).

Vadim Covalciuc, împrumutat de la Kids Tâmpa Brașov

Vadim Covalciuc (19 ani) este jucătorul echipei Kids Tâmpa Brașov, iar în ultimele două sezoane a jucat în Liga 2 la Metaloglobus București.

Covalciuc a evoluat pentru naționala de juniori a Republicii Moldova, după care a făcut pasul către reprezentativele României, în prezent fiind internațional U19.

În ultimele două sezoane a jucat la Metaloglobus, în Liga 2. Are 22 de jocuri în total, 13 în ediția 2020-2021 și 9 în campionatul trecut, 2021-2022.

Covalciuc este am doilea jucător împrumutat de FC Brașov de la Kids Tâmpa, după Dan Spătaru, cel care a și debutat in prima etapă în meciul de la Râmnicu Vâlcea cu CS Comunal Șelimbăr.

Alte 12 achiziții făcute de FC Brașov în această vară. Opt au jucat în prima etapă

Zvonimir Mikulic, Sebastian Micu, Tomislav Sorsa, Andrei Marc, Rareș Lazăr, Alexandru Saim Tudor, Joao Amorim, Alexandru Martinov, Adi Chică-Roșă, Adis Hodzic, Tudor Oltean și Kirill Kirilenko sunt celelalte achiziții făcute de FC Brașov în această vară.

În meciul cu Șelimbăr, în primul 11 și-au făcut loc cinci jucători transferați în această vară: Sebastian Micu – Andrei Marc, Tomislav Sorsa, Rareș Lazăr și Alexandru Saim Tudor. În repriza secundă au debutat oficial în tricoul Brașovului și Adi Chică-Roșă, Tudor Oltean și Dan Spătaru.

”Igor Jovanovic şi Vadim Covalciuc cei mai noi jucători de la FC Braşov

Încă doi jucători au semnat contracte cu FC Braşov. Experimentatul fundaş central croat Igor Jovanovic cu multe meciuri în primele ligi din Finlanda, Israel, Grecia, Coreea de Sud, Lituania şi România, dar şi tânărul Vadim Covalciuc, născut în Republica Moldova, dar crescut la Braşov în pepiniera celor de la ACS Kids Tâmpa.

Igor Jovanovic, fundaş central, 33 de ani, croat cu cetăţenie germană – Fundaşul şi-a început cariera în Germania, acolo unde a jucat la mai multe echipe în tinereţe, apoi a mai evoluat în campionatele din Finlanda, Israel, Grecia, Coreea de Sud, Lituania şi România. În ţara noastră a mai evoluat la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe şi Astra Giurgiu, în Liga 1, iar la FC Braşov a venit de la Dinamo Bucureşti tot din Liga 1, acolo unde a evoluat sezonul trecut.

Vadim Covalciuc, mijlocaş central, 19 ani, născut în Republica Moldova, cu cetăţenie română – Tânărul mijlocaş a jucat în ultimele două sezoane în Liga a 2-a la Metaloglobus Bucureşti. La FC Braşov a venit împrumutat de la ACS Kids Tâmpa. Este internațional de tineret în echipa de Under 19 a României, unde a jucat două meciuri, dar are meciuri şi în echipa naţională de Under 17 a Republicii Moldova”, sună comunicatul celor de la FC Brașov.

Adi MARICA 08 Aug. 2022, 19:30 Liga 2
Pe aceeași temă