FC Brașov a rămas fără preparator fizic! „M-a deranjat foarte mult modul în care s-a procedat, fără să mi se comunice nimic”

Marius ANGHEL 26 Jan. 2017, 12:32 Liga 2
FC Brașov a rămas fără preparator fizic!**

Problemele financiare cu care se confruntă FC Brașov au mai făcut o victimă. Umilit de o decizie a celor de la Top Expert care i-au redus drastic salariul, preparatorul fizic al „stegarilor”, Lucian Nicolau, nu a mai suportat și a decis să renunțe.

„Am avut parte de o surpriză neplăcută când am primit salariul pe luna decembrie 500 de lei! Am fost la club să cer explicații și mi s-a spus că este o decizie de reducere a salariului de către cei de la Top Expert SPRL. M-a deranjat foarte mult modul în care s-a procedat, fără să mi se comunice nimic, cu cât îmi este redus salariul… Acest lucru m-a făcut să renunț, cel puțin temporar, la funcția de antrenor la FC Brașov. Eu o iau ca o autosuspendare și eu încă mai sper cumva să se regleze această situație neplăcută”, a spus Lucian Nicolau.

5 ani la FC Brașov

Lucian Nicolau (42 de ani) a venit la FC Brașov în 2012, atunci când a preluat o grupă de la Centrul de Copii și Juniori, iar ulterior a pregătit și echipa a doua a clubului. Din 2014 a fost cooptat în stafful primei echipe de către fostul antrenor Adrian Szabo. De atunci, Nicolau a rămas în staff-ul primei echipe unde a lucrat cu mai mulți antrenori: Szabo, Lokica, Bodea, Stere sau Țălnar.

„De la toți antrenorii cu care am lucrat la FC Brașov am avut de învățat. Cornel Țălnar este cel mai titrat antrenor cu care am lucrat, a format o echipa competitivă și un grup unit atunci când nimeni nu mai credea în existența acestei echipe”, a spus Nicolau, care deține Licența UEFA A de antrenor.

20 de salarii restante!

Preparatorul fizic al „stegarilor” a dezvăluit că în ultimii ani a acumulat 20 de salarii restante la FC Brașov! „Când am venit la FC Brașov în 2012 nu am pus pe primul loc partea financiară. Am făcut totul cu pasiune și atunci când pui suflet în meseria pe care o practici treci peste multe lucruri care sunt anormale. Nu e ușor când ai de luat 20 de salarii restante și nu știi dacă vei mai intra vreodată în posesia acestor bani. Înainte de intrarea clubului în insolvență aveam de primit 10 salarii, iar după ce clubul a intrat în procedură de insolvență s-au mai strâns încă 10 salarii…”, a spus antrenorul brașovean.

De ce nu au loc juniorii brașoveni la Steagu?

Lucian Nicolau deplânge situația în care a ajuns clubul brașovean, care nu a reușit să-și promoveze juniorii talentați. „În ultimii ani am avut și eu o contribuție, împreună cu colegii mei, la formarea și dezvoltarea unor tineri fotbaliști la FC Brașov. Vă pot da câteva nume de fotbaliști crescuți de FC Brașov, dar care din diferite motive nu au fost păstrați la prima echipă, iar acum suntem în situația să aducem jucători sub 21 de ani de la alte cluburi din țară. Din grupa ”95 îi pot enumera pe Boția, Iakab, L. Dîrstariu, Farkaș, Cr. Manea și Dumbravă, la grupa ”96 pe Vlad Olteanu, Codreanu, Mîndru, Oct. Poenaru, Ov. Poenaru, Bleambu, la grupa ”97 pe Monea și Pamfile, iar la grupa ”98 pe Vlad Mihalcea, Mihai Rareș, Al. Dîrstariu, Prejmereanu, Alupoaie, Drugă, Negotei… Bleambu dădea cam 40 de goluri pe sezon, iar în vară a fost cedat definitiv. Vlad Olteanu era titular în lotul U19 și era împrumutat la Cugir! Cu două săptămâni înaintea startului campionatului trecut era cedat la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și a fost rechemat după două zile pentru că se accidentase Mareș. Asta a fost șansa lui, pentru că la FC Brașov s-a impus rapid și apoi a ajuns la Dinamo, iar clubul a luat bani pentru acest transfer”, a spus Nicolau.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 26 Jan. 2017, 12:32 Liga 2
Pe aceeași temă